Po roce opět derby. Plameny zavítají na led Havlíčkova Brodu

Zveřejněno 23.08.2022 | Redakce
Po nevydařeném domácím utkání proti Vyškovu, ve kterém Plameny podlehly nováčkovi druhé ligy vysoko 3:8, zavítají naši hokejisté do nedalekého Havlíčkova Brodu, kde se utkají s tamními Bruslaři. Utkání startuje v Kotlině v 18:00.

BK HAVLÍČKŮV BROD

Havlíčkobrodský hokej se mění. V jeho čele skončili Michal Teplý s Davidem Kozlíkem starším, novým jednatelem druholigového klubu se stal Jindřich Kubát. Další výrazná změna nastala v realizačním týmu Bruslařů. Jak už celek z Vysočiny oznámil v květnu, áčko nově místo Richarda Cachnína povede Aleš Kraučuk.

Manažerem A-týmu navzdory klubové reorganizaci zůstává David Kozlík mladší, který vyjednával o návratech několika odchovanců. Například David Vala, Jan Milfait a Jakub Petržilka ale shodně zamířili do konkurenčního Tábora. „Dostali takové podmínky, jaké jim náš klub v současné době nemůže nabídnout," píšou Bruslaři na svých stránkách.

Velká posila pro Havlíčkův Brod

Velkou posilu představili v červnu v Havlíčkově Brodě, dres Bruslařů bude oblékat produktivní Jaroslav Moučka. Devětadvacetiletý hokejista je doposud nejvýraznější akvizicí týmu z Vysočiny. V Kotlině budou na jeho kousky hodně spoléhat.

Odchovanec pardubického hokeje už má na svém kontě celou řadu zkušeností, Moučka naskočil do devadesáti extraligových zápasů. Všechny odehrál v dresu Dynama: připsal si v nich dva góly.

Sezonu 2021/2022 strávil rtuťovitý křídelník zejména ve Dvoře Králové nad Labem. A vedl si skvěle: během 23 zápasů zaznamenal 27 kanadských bodů. Historický úspěch v podobě druholigového finále ale s Rodosem neslavil. V závěru ročníku si totiž Jaroslav Moučka odskočil do Itálie.

AKTUÁLNÍ PODOBA KÁDRU

Brankáři: Martin Nedvěd, Ondřej Chaloupek, Michal Novák, Hynek Petržílka

Obránci: Roman Čermák, Jiří Benák, Jiří Vašíček, Michal Kerber, Matěj Krejčí, Pavel Grauer, Tomáš Semrád, Michal Kliment

Útočníci: Petr Kuchta, Tomáš Mlynář, Luboš Voříšek, Dominik Dušek, Jaroslav Moučka, Milan Valášek, Vojtěch Holenda, Marek Kopic, Marek Tecl, Patrik Vacík, David Košťál, Jakub Košťál, Filip Šimek, Filip Vaňkovský, Jakub Petržilka