Plameny čeká souboj o první místo! Přijedou rozjetí Bobři

Zveřejněno 29.10.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Bobři Valašské Meziříčí
12., sobota 30.10.2021 17:30 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí ZNS - VAL
Družinu okolo kapitána Martina Plevy čeká již tuto sobotu šlágr 12. kola skupiny Východ, ve kterém vyzvou na domácím ledě lídra z Valašského Meziříčí. Podaří se Plamenům zastavit šest zápasů neporažené Bobry? Tak přijď na Bouchalky i ty a pomož Plamenům svými hlasivkami k dalšímu tříbodovému vítězství. Utkání startuje v 17:30.

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Po vítězném derby panovala v kabině Plamenů velice dobrý nálada a spokojený samozřejmě byl i nejlepší střelec Lukáš Bureš, který pečetil vítězství svého celku brankou do odkryté svatyně domácího týmu. „Derby mohu hodnotit jedině kladné, jelikož jsme si z něho odvezli 3 body. Snažili jsme se plnit věci, které jsme si řekli a úspěšně jsme to dotáhli do vítězného konce,“ říkal po utkání sedmadvacetiletý tahoun Sobotkova výběru.

I on již pomalu vyhlíží sobotní utkání s favoritem skupiny z Valašského Meziříčí. „Na zápas s Valašským Meziříčím se snažím dívat jako na každý jiný. Letos není jednoduchého zápasu a v sobotu tomu určitě nebude jinak. Pro diváky určitě super pozvánka, protože to bude souboj o 1. místo, ale nesmíme se tím nechat zbytečně svázat a věřím, že navážeme na utkání ve Velkém Meziříčí,“ říká s respektem Lukáš Bureš, který letos opět potvrzuje pověst produktivního hráče. Na svém kontě má již dvanáct kanadských bodů za šest branek a stejný počet asistencí.

Trenérské duo Sobotka - Haman nemůže pro sobotní utkání nadále počítat s obráncem Patrikem Vašíčkem, který by ale měl, jak jsme již minule zmiňovali, začít od pondělí s tréninkem a jeho návrat do sestavy se pomalu blíží. V rekonvalescenci nadále pokračuje i forvard Tomáš Chlubna, u kterého je to však ještě v řádů týdnů, a pracovní povinnosti nadále omezují i útočníka Slavomíra Kadlečka. Kvůli nemoci chyběl ve středečním derby také útočník Ondřej Kovářů a jeho start ve šlágru kola je nepravděpodobný.

Naopak pozitivem je, že se do sestavy Plamenů vrátil obránce Lukáš Zukal, který se zatím ukazuje jako velice platná posila zadních řad. Třiadvacetiletý odchovanec Komety Brno má k Plamenům vyřízené střídavé starty z Třebíče a naši trenéři by jej měli maximálně vytěžovat.

POSLEDNÍ ZÁPAS

11. kolo, středa 27.10.2021
HHK Velké Meziříčí - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 59. Střecha F. (Vlašín), 59. Maštera (Slabý, Křenek) - 31. Pleva (Čermák D.), 40. Štola (Váňa, Pleva), 44. Adam (Štěpánek), 60. Bureš (Pleva). Rozhodčí: Maršálek - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 540. Střely na branku: 20:35. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Čáp) – Váňa, Lojek, Pražák, Macek, Zukal, Půža, Pleva – Štěpánek, Jícha, Čermák, Prokš, Wasserbauer, Adam, Štola, Gregar, Bureš

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Aktuální informace

Svěřenci Lukáše Plška mají za sebou do této chvíle 10 odehraných utkání, z toho byli čtyři venkovní a šest na domácím stadionu. Právě v každém střetnutí před vlastním publikem skončilo pro Bobry ziskem alespoň jednoho bodu, tím bylo utkání s Plameny, které Valaši doma jako jediné prohráli v prodloužení. Poté již následovala série šesti vítězství v řadě, po kterých jsou aktuálně na špici východní skupiny.

Spolehlivým kanonýrem a tahounem týmu je osmigólový Tomáš Vávra, který i přes svou absenci v duelu s Novým Jičínem vede střeleckou tabulku skupiny Východ, v celkové produktivitě mu patří druhé místo (8+5) za naším Janem Wasserbauerem. Sedmi brankami se můžou pochlubit Lukáš Finsterle a Jan Křivohlávek. Naopak Jiří Goiš (1+8) je zase se svou statistikou druhým nejlepším nahrávačem skupiny (také za Janem Wasserbauerem).

Stálá opora v brankovišti Jiří Slovák předvádí stabilní výkony také v posledních zápasech, kdy dokázal svůj tým pod tlakem podržet. Může se pyšnit skvělými statistikami, když si drží procentuální úspěšnost skoro 93% a průměr obdržených gólů pod 2,5. Což jsou na druhou ligu obdivuhodné statistiky. Jeho parťák David Sachr, jenž má ještě lepší statistiky, před týdnem omarodil a jeho místo tak na lavičce provizorně obsadila trojka Marek Netolička.

Bobři musí však počítat i jednu velkou ztrátu. Do posledního dvou utkání již nezasáhl útočník Martin Podešva, který se vydal za zkušenostmi do německé 3. ligy. „Chtěl bych poděkovat trenérům, spoluhráčům i příznivcům za to, že jsem se ve Valašském Meziříčí mohl cítit dobře a zahrát si zde. Nyní jsem přijal nabídku ze zahraničí, a budu se tam snažit prosadit. Pokud bych se měl v budoucnu vracet zpátky, určitě budu s Lukášem Plškem v kontaktu,” komentuje svoji změnu působiště bývalý extraligový útočník Zlína či Třince Martin Podešva.

Na soupisce Bobrů už nenajdeme také Michaela Janotu, ten se po svém comebacku však nakonec rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Na odchod v obraně však vedení Valachů ihned zareagovalo a do svých obranných řad přivedlo na střídavé starty bratry Jenáčky ze sousedního Vsetína, z nichž starší Jakub před dvěma lety oblékal dres se žetkem na prsou. Do sestavy se navíc, po třízápasové absenci, již vrátil také kapitán Jakub Pořický, doposud odpykávající si disciplinární trest za faul v zápase s Kometou.

POSLEDNÍ ZÁPAS

11. kolo, středa 27.10.2021
HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - HC ISMM Kopřivnice 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. J. Jenáček (Vosátko, Pořický), 6. Křivohlávek, 25. Kuchařík (Urbanec, Báchor), 29. Andris (Vosátko, Pořický), 30. Pořický (Andris, Křivohlávek), 54. Vosátko (Kuchařík, J. Jenáček) – 44. Gola (Pargáč, J. Mach). Rozhodčí: Grygera – Lukš, Bubela. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slovák (Netolička) – Mošnička, Vosátko, Kamas, Ďurkáč, Báchor (A), Martiník, J. Jenáček – Křivohlávek, Urbanec, Apolenář, Pořický (C), Vávra (A), Goiš, Kuchařík, Weintritt, Andris, Kozubík.


POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

5. kolo, sobota 02.10.2021
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 4:5p (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kozubík (Pořický, Holiš), 21. Podešva (Vávra, Goiš), 33. Křivohlávek, 47. Vávra - 37. Wasserbauer (Bureš, Pleva), 41. Váňa (Čermák D., Adam), 59. Váňa (Wasserbauer, Štěpánek), 60. Čermák D. (Wasserbauer, Štěpánek), 62. Prokš (Gregar, Váňa). Rozhodčí: Šutara - Kořistka, Kurtin. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 251. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) - Mošnička, Ďurkáč, Kamas, Vosátko, Báchor, Janota, Holiš - Vavřík, Urbanec, Pořický, Křivohlávek, Vávra, Stodůlka, Goiš, Kuchařík, Finsterle, Podešva, Weinritt, Andris, Kozubík

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Půža, Pražák, Pleva, Váňa, Čermák J., Lojek, Macek - Bureš, Wasserbauer, Štěpánek, Čermák D., Adam, Štola, Kadleček, Gregar, Prokš, Malenovský

STATISTICKÉ OKÉNKO

6-1-0-4 BILANCE 6-1-1-2
41:38 SKÓRE 44:21
20 (2.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 21 (1.)
V - V - V - P - V AKTUÁLNÍ FORMA V - V - V - V - V
Jan Wasserbauer (4+11) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Tomáš Vávra (8+5)
Lukáš Bureš (6) NEJLEPŠÍ STŘELEC Tomáš Vávra (8)
Jan Wasserbauer (11) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jiří Goiš (8)
Martin Pleva (2+8) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE David Vosátko (1+7)
Jan Čáp (3.32)
Jiří Sláma (3.55)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS David Sachr (1.67)
Jiří Slovák (2.34)

VSTUPENKY

Vedení klubu SKLH se rozhodlo vrátit od 4. října 2021 ke starému způsobu vstupného. Majitelé permanentek si tedy musí vyměnit původní kartičky za nové, navíc online vstupenky již nebude možné zakoupit.

CENÍK

JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:70,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:40,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého

DODRŽUJTE ROZESTUPY A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ

SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE PROSÍM MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY