Další derby je tady, přijedou Bruslaři z Havlíčkova Brodu

Zveřejněno 29.10.2019 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havlíčkův Brod
14., středa 30.10.2019 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod ZNS - HBR

Již podruhé v této sezoně dojde na třaskavé derby mezi žďárskými hokejisty a jejich sousedy z Havlíčkova Brodu. Naši hokejisté budou chtít zcela jistě napravit prohru z posledního utkání v Kopřivnici, to samé ale bude platit i pro Rebely, kteří prohráli na ledě lídra tabulky ze Šumperka. Lze tedy opět očekávat tvrdý boj o každý centimetr ledu a hokej vysoké kvality.

Organizační informace


VSTUPENKY ONLINE


Nechtějí se vám před derby stát fronty u pokladny? Nemusíte, kupte si lístky online (stačí kliknout na banner viz níže). Pak už jen stačí přijít na stadion, ukázat na mobilu zakoupenou vstupenku a jít se bavit hokejem. Pokud ale máte rádi klasiku a lístek si koupíte až na místě, tak se ničeho nebojte, problémy s pokladnou z minulého týdne jsme už odstranili. Z důvodů vyšší návštěvnosti a souvisejícími bezpečnostních opatřeními, doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, abyste se vyhnuli očekávaným frontám a nepřišli o začátek utkání.


BRODŠTÍ FANOUŠCI BOČNÍM VCHODEM


Pro příznivce Havlíčkova Brodu bude otevřen samostatný boční vchod od sportovní haly, kde bude možné zakoupit také vstupenky. Tradičně budou mít hosté vyčleněn sektor za střídačkou svého celku.

PARKOVÁNÍ


Vzhledem k očekávanému zvýšenému zájmu o derby, budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu.

Statistické okénko

3–0–2–6 bilance 8–1–1–2
35:49 skóre 55:34
11 bodů (8.) body (umístění) 27 bodů (2.)
Tomáš Chlubna,
Ondřej Kovářů - 9 bodů (1+8)
nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina - 14 bodů (6+8)
Tomáš Semrád,
Jakub Matušík - 14 bodů (4+10)
Dominik Adam - 5 gólů nejlepší střelec Patrik Přidal,
Luboš Voříšek - 7 gólů
Tomáš Chlubna,
Ondřej Kovářů - 8 asistencí
nejlepší nahrávač Tomáš Semrád,
Jakub Matušík - 10 asistencí
Martin Lojek - 6 bodů (4+2)
Jan Wasserbauer - 6 bodů (1+5)
nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád - 14 bodů (4+10)
Jiří Sláma - 4,25 (5 zápasů)
Jan Čáp - 4,25 (8 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Holík - 2,79 (10 zápasů)
Martin Altrichter - 2 (2 zápasy)
Ondřej Chaloupek - 5,62 (1 zápas)
Martin Nedvěd - (1 zápas)

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Plameny odcestovaly na led Kopřivnice s vidinou posunout se na příčky zajišťující play-off. Bohužel hned první třetina napověděla, že naše hokejisty nečeká lehké utkání. Domácí si vypracovali během osmi minut zasloužený dvougólový náskok. Naši hokejisté sice dokázali ve 13. minutě díky Adamu Spálovskému snížit, ale ihned o dvě minuty později vrátil domácím dvougólové vedení Pěnčík. Do druhé třetiny nastoupili naši hráči mnohem lépe, nicméně branka padla opět na druhé straně, když se pod beton brankáře Čápa trefil Hrubý. Po obdrženém gólu Plameny místy dostaly domácí hokejisty pod velký tlak a dokázaly i snížit. Tomáš Chlubna se v přesilovce dostal k puku ihned po vhazování a krásně ho zasunul za brankáře Hromadu. Do konce třetiny i přes další možnosti zůstal stav na světelné tabuli 4:2 pro domácí. Ve třetí třetině zůstal obraz hry podobný tomu, jako byl v té druhé. Hosté dále bušili do kopřivnické obrany a nakonec se jim povedlo snížit na rozdíl jediné branky, když se šťastně trefil Jan Wasserbauer. Jenomže o dvě minuty později i domácí vstřelili velice šťastnou branku, když se po zmatku před hostujícím brankářem trefil útočník Ollender. Když poté ještě v 57. minutě svěřenci trenéra Kofroně využili přesilovou hru, Plameny odjížděly domů bez bodového zisku.

13. kolo, sobota 26. 10. 2019
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Pěnčík (Bail, Ollender), 8. J. Mach (Bail), 15. Pěnčík (Ollender, M. Mach), 26. Hrubý (J. Mach, Suchý), 49. Ollender (Pěnčík, M. Mach), 57. Suchý (Stříž, Hrubý) – 13. Spálovský (Chlubna), 33. Chlubna (Adam, Kovářů), 47. Wasserbauer. Rozhodčí: Škach – Novotný, Pippal. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 694. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 6:3.

Sestava z minulého utkání: Čáp – Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam, Chlubna, Heinrich

BK Havlíčkův Brod


Havlíčkův Brod i letos patří k favoritům celé druhé ligy a svou roli plní prozatím znamenitě. Bruslaři se drží v těsném závěsu za suverénním Šumperkem, se kterým ale pravě v posledním kole prohráli vysoko 1:6 a ukončili tím svoji pětizápasovou šňůru výher. Bruslaři jsou navíc na venkovních kluzištích druhým nejofenzivnějším celkem soutěže se 24 nastřílenými brankami.
A teď se pojďme podívat na další důležité muže našeho rivala a příštího soupeře. Havlíčkobrodský kouč vsadil od začátku sezony na brankářskou jedničku Martina Holíka. Odchovanec Hodonína prošel dorostem a juniorkou Komety, vloni oblékal dres Pelhřimova.
V defenzivě se trenér Richard Cachnín může spolehnout na stálici Tomáše Semráda, který každý rok sbírá v průměru přes bod na zápas a nejinak je tomu i letos, když si v dosavadním průběhu připsal již 14 bodů v jedenácti střetnutích.
No a pak je potřeba samozřejmě vztyčit varovný prst před ofenzivními hvězdami Brodu. Těmi jsou kromě ostříleného kapitána Miroslava Třetiny(na fotce) i Jakub Matušík a Luboš Voříšek, kteří si drží bilanci více než jednoho bodu na zápas. Dále nesmíme zapomenout ani na Patrika Přidala, který se řadí mezi nejlepší střelce Bruslařů.
Dlouholetá opora a kapitán Miloslav Třetina foto: Luboš Vácha

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Čekalo se drama, boj. Nakonec se odveta duelu dvou tabulkově nejlepších týmů 2. hokejové ligy skupiny Východ změnila v jednoznačnou záležitost. Zatímco hosté se postupem času věnovali stále více diskusím s rozhodčími, tak Šumperk soustředěným výkonem přehrával Havlíčkův Brod a aktivním pohybem pak nutil soupeře k faulům. I díky třem využitým přesilovkám dokázali Draci ovládnout duel poměrem 6:1. Třešničkou na dortu je pak návštěva 1288 diváků, která je letošním rekordem celé skupiny Východ 2. hokejové ligy. K utkání se pro web bkhb.cz vyjádřil i trenér Bruslařů, Richard Cachnín. „Viděli jsme kvalitní první třetinu z obou stran. Domácí nám odskočili po našem vyrovnání na rozdíl jednoho gólu. Soupeřova aktivní hra a forčeking nám dělali problém, ale za stavu 1:2 jsme měli i kapku smůly. Trefili jsme dvě tyčky. Domácí si pak díky přesilovým hrám vypracovali větší náskok a utkání rozhodli. Šumperk zaslouženě bere vítězství,“ řekl po utkání lodivod našeho příštího soupeře.

13. kolo, sobota 26. 10. 2019
Draci Šumperk - BK Havlíčkův Brod 6:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Gewiese, Vachutka), 14. Hroch (Antonov, Krejčiřík), 36. Vachutka (Milfait, Sedlák), 40. Vachutka (Milfait, Jaroš), 42. Milfait (Vachutka, Drtil), 58. Kofroň (Kabelka, Pokorný) - 14. Pospíchal (Mikeš, Třetina). Rozhodčí: Čuňočka - Urubčík, Kleprlík. Vyloučení: 5:8, navíc Vala (HBR) 10 minut ZHK. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Sestava z minulého utkání: Holík - Vala, Pospíchal, Benák, Kliment, Vála, Krejčí - Plachý, Kuchta, Holenda, Ludvík, Kadlec, Třetina, Mikeš, Cachnín, Voříšek, Matušík, Přidal, Juráň

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
10. 11.10.2019 HK Nový Jičín BK Havlíčkův Brod 3:9
9. 12.10.2019 HC ISMM Kopřivnice BK Havlíčkův Brod 3:5
11. 19.10.2019 BK Havlíčkův Brod HC Bobři Valašské Meziříčí 4:1
12. 23.10.2019 BK Havlíčkův Brod HC Moravské Budějovice 2019 5:2
13. 26.10.2019 Draci Šumperk BK Havlíčkův Brod 6:1

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


5. kolo, středa 25. 9. 2019
BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 7:2 (1:2, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Třetina (Mikeš, Pospíchal), 22. Voříšek (Benák, Kadlec), 32. Pospíchal (Přidal, Semrád), 33. Semrád (Matušík, Voříšek), 39. Přidal (Mikeš, Pospíchal), 56. Semrád (Matušík, Pospíchal), 59. Voříšek (Matušík) – 5. Gregar (Chlubna, Kadleček), 13. Ferda (Bureš). Rozhodčí: Daniel Markovský – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 5:9, navíc Wasserbauer (ZDS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 687. Průběh utkání: 0:2, 7:2.

Sestava BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Semrád, Pospíchal, Kulhánek, Vala, Benák, Kliment – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kadlec, Matušík, Voříšek (A) – Juráň, Cachnín ml., Plachý – Holenda

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (33. Čáp) – Kadleček, Adam, Kolda, Pleva (C), Koželuh, – Kunstmüller, Kovářů, Knap, Gregar, Bureš, Prokš (A), Wasserbauer (A), Ferda, Jícha, Chlubna, Heinrich

Poslední vzájemné utkání dopadlo jednoznačně ve prospěch Bruslařů foto: Markéta Křížová

Zbývající program kola

SKUPINA SEVER:


Bílina – Nová Paka
Vrchlabí – Most
Děčín – Jablonec nad Nisou
Řisuty – Trutnov
Dvůr Králové nad Labem – volno

SKUPINA STŘED:


Tábor – České Budějovice
Písek – Kolín
Klatovy – China Golden Dragon
Kobra Praha – Příbram

SKUPINA VÝCHOD:


Opava – Šumperk
Hodonín – Moravské Budějovice
Kopřivnice – Nový Jičín (odloženo na 13. 11. 2019)
Valašské Meziříčí – volno