Juniorka válí a vede extraligu. Vítězství nad Duklou okomentovali trenér i autor vítězné branky

Zveřejněno 22.09.2018 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Junioři prozatím překvapují DHL extraligu juniorů. Po šesti utkáních mají žďárští hokejisté na kontě 14 bodů a usadili se na první místě skupiny C. V předešlém víkendu si Plameny dokonce připsaly cenný skalp favorizovaného Salzburgu.

Foto: Petr Nedvěd

Junioři prožívají prozatím velice povedený start do soutěže. V DHL extralize juniorů jim patří nejvyšší příčka ve své skupině. V konkurenci s velkokluby jako Kometou Brno či rakouským Salzburgem se jedná o obrovský úspěch. Právě akademii Red Bullu porazila žďárská juniorka poslední víkend. Čtvrteční výhrou proti jihlavské Dukle potvrdila první místo ve skupině C.

Spolupráce s telčskou akademií HTA tak znovu nese své ovoce. Krom skvělých výsledků juniorů, čerpá z hráčské základny i A tým. Mladíci se totiž i ve druhé lize ukazují v dobrém světle a to zejména Jan Tlačil, který táhne právě juniorku a v A týmu si ve dvou utkáních připsal dva góly. Ten poslední byl navíc vítězný v derby proti Havlíčkovu Brodu.

Nyní čeká na svěřence Jaromíra Pytlíka souboj s českobudějovickým Motorem. S tradičním soupeřem se ještě Plameny v letošní sezoně neutkaly. Je ale jasné, že mistr staršího dorostu z loňské sezony bude tvrdým oříškem. Obzvláště při absenci čtyř klíčových hráčů.

O včerejším vítězném zápase nad Duklou Jihlava i o nadcházejícím těžkém duelu s Českými Budějovicemi, hovoří v rozhovoru hlavní kouč Jaromír Pytlík a autor vítězné branky Jakub Konečný.