Příprava pokračuje, do Žďáru dnes dorazí Draci z Trutnova

Zveřejněno 28.08.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC BAK Trutnov
P5, úterý 28.8.2018 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC BAK Trutnov ZNS - TRU
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté mají po vysoké výhře nad Dvorem Králové na co navazovat. Znovu se postaví soupeři ze skupiny Střed, dnes na Bouchalky přijede Trutnov. Ačkoliv se s Draky neutkávají Plameny pravidelně v rámci skupiny, před dvěma lety proti sobě tyto celky nastoupily ve čtvrtfinále play-off.

Foto: Jan Škárka

Pátý přípravný zápas svede k souboji žďárské hokejisty s Trutnovem. Plameny si v posledním přípravném zápase proti Dvoru Králové pohodlně došly k vítězství 6:1. A jelikož předtím se výhry nedočkaly, tak byla pochopitelně cítit malá úleva. „Takový zápas se hodnotí dobře, první třetinu jsme si vytvářeli hodně šancí, ale dali jsme jen jednu branku. Od té druhé nám to tam začalo i padat a nadále jsme si vytvářeli další šance. Za stavu 4:0 jsme začali maličko vymýšlet a Dvůr dokázal snížit, ale celý zápas byl pod naší kontrolou a je dobře, že jsme konečně vyhráli. Je to povzbuzení do dalšího týdne, dneska pozitivní hodnocení tohoto utkání," byl po zápase spokojený Radovan Biegl. Čtyřmi góly se blýskla nová posila Tomáš Franek.

NEVYZPYTATELNÝ TRUTNOV

Tým ze severu Čech prošel malou obměnou. Již loni se k Trutnovu připojil Vojtěch Kubinčák a nejzajímavější posilu získal Trutnov letos, protože jeho ofenzivní sílu obohatí Jaroslav Kalla. Osmatřicetiletý útočník má za sebou přes 500 utkání v české nejvyšší soutěži, vyzkoušel si i švédskou ligu a starty má v reprezentaci.

Draci začali svou zápasovou přípravu teprve minulý čtvrtek, kdy sehráli zápas také s Dvorem Králové. Hned v prvním přípravném zápase se dočkali vítězství, Rodos přehráli 4:2.

NOVINKY U PLAMENŮ

Do utkání proti Trutnovu naskočí do branky Matěj Loubal, jehož si pozorní fanoušci určitě pamatují z působení ve žďárském extraligovém mladším dorostu, ještě za dob Martina Nečase, Martina Kauta a Tomáše Havránka. Formou střídavých startů bude mít u Plamenů vyřízeno hostování útočník Lukáš Paták z Třebíče, ten dnes v prvním přípravném utkání zaujme pozici ve čtvrtém útoku. Chybět naopak bude reprezentační bek Daniel Poizl a Jan Klodner.
Matěj Loubal v sezoně 2013/2014 byl klíčovou postavou extraligového dorostu. Poté odešel do Třince, kde získal titul SD i JUN. Foto: René Rámiš

SESTAVA SKLH PROTI TRUTNOVU:


Loubal (Vít) - Koželuh, Pleva, Peslar, Lojek, Kolda, Kališ — Bureš, Kuřítko, Jícha - Franek, Hasoň, Prokš - Gregar, Stehlík, Kunstmüller - Kovářů, Krupka, Paták