Jaromír Pytlík podepsal ve Vítkovicích nový kontrakt, u Plamenů končí

Zveřejněno 11.06.2018 | Ondřej Krásný
O S T R A V A - Mladičký talent Jaromír Pytlík podepsal již v šestnácti letech svůj první profesionální kontrakt. Již loni hostoval v extraligových Vítkovicích, v nichž naskočil do sedmi utkání a dokázal vstřelit i premiérový gól. V týmu loňského čtvrtfinalisty play-off se rozhodl zůstat a již nyní se přidal k týmu.

Foto: hc-vitkovice.cz

Šestnáctiletý mladíček prošel na žďárských Bouchalkách od žáčků, přes oba dorosty až po A tým. Hodně se zapsal pod historickým postupem staršího dorostu do extraligy, čímž Plamenům tehdejší ročník zajistil obě kategorie mezi elitou. Další sezonu starší dorost dokázal poměrně brzy zajistit záchranu a už tehdy se začalo ukazovat, že by se mladý útočník mohl začít prosazovat v A týmu. První zápas za áčko Plamenů si připsal v pouhých 15 letech a 4 měsících, tehdy proti Písku, do jednoho utkání nastoupil i během vyřazovacích bojů proti Trutnovu.

V tu dobu ale pouze nakoukl do druhé ligy, v sezoně 2017/2018 již naprosto ohromil. Do nové sezony vůbec nevlétl jako šestnáctiletý mladík, nýbrž jako jeden z klíčových hráčů a tahounů Plamenů. V základní části stihl díky povinnostem ve starším dorostu, ale i šanci v extraligových Vítkovicích "pouze" 23 utkání, ovšem zaznamenal neuvěřitelných 25 bodů. I v play-off navázal na skvělé výkony, když v deseti utkáních nastřádal devět kanadských bodů. Tato sezona byla pro Jaromíra Pytlíka zlomová, jelikož si řekl o šanci v extralize, ale navíc se ukázal i na mistrovství světa hráčů do 18 let, přestože patřil mezi nejmladší hráče celého šampionátů.

Památný gól Jaromíra Pytlíka, kterým rozhodl derby s Havlíčkovým Brodem v samém závěru. Foto: Petr Nedvěd

Kolem Jaromíra Pytlíka kroužilo hodně klubů, nakonec si vybral ten, který mu dal šanci zahrát si v extralize již loni. Naváže tak na první krok ve velkém hokeji v dresu Vítkovic. Okamžitě se přidal k týmu, který odcestoval na soustředění do Nízkých Tater. „Už při Jaromírově příchodu v lednu tohoto roku jsem říkal, že jde především o příslib do budoucna. V těch několika zápasech, které v Extralize od té doby odehrál, jasně ukázal, jaká může být jeho cesta a že může mít před sebou velkou budoucnost. Všimly si toho i jiné kluby, které o něj projevily eminentní zájem, proto jsem velice rád, že se Jaromír rozhodl přijmout naši další nabídku a pokračovat u nás s tím, že podepsal navíc víceletý kontrakt," stojí na webu Vítkovic komentář kouče Jakuba Petra.