Ve středu prověří Plameny Kohouti z Tábora

Zveřejněno 10.02.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Do konce základní části zbývá odehrát poslední čtyři zápasy, ve kterých si mužstva vybojují pozice do play-off. V tomto ohledu bojují Plameny stále o první osmičku a k tomu se jim hodí každý bod. Zatímco v sobotu Žďárští na ledě Klášterce jednoznačně body ztratili, nyní je mohou proti favorizovanému Táboru získat.

Od sloučení skupin Západ a Střed 2.ligy v roce 2013, existuje jen jediný soupeř, kterého zatím nedokázaly Plameny ani jednou porazit a dokonce s ním nezískat ani jediný bod. A tím jsou právě Kohouti z Tábora. Určitě i toto by měl být jeden z motivů pro svěřence Martina Sobotky do středečního zápasu. Tím hlavním je ale pochopitelně bodový zisk a pojištění pozice mezi prvními osmi celky tabulky před blížícím se play-off.

Ani první letošní vzájemné měření sil dnešních soupeřů nepřineslo úspěch na hokejky hráčů SKLH a 22. listopadu si odvezli z jihu Čech porážku 4:2. Domácí Tábor šel v úvodní třetině do dvoubrankového vedení, které navýšil ve druhé a třetí až na 4:0. Plameny sice dokázaly dvěma trefami stav korigovat, ale na větší zdramatizování výsledku již nebylo dost času.

Utkání si můžete připomenout:
HC Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Od začátku letošní sezóny navazoval Tábor na loňské úspěchy a plnil roli jednoho z hlavních favoritů celé soutěže. První porážku zaznamenali Kohouti až v pátém kole, kdy v Sokolově prohráli s místním Baníkem 4:2. Následnou devítizápasovou šňůru úspěšných zápasů s pravidelnými bodovými zisky, přerušil na konci listopadu překvapivě Pelhřimov výhrou na domácím ledě 5:3. Následovala opět další série, která čítala osm zápasů bez prohry v základní hrací době a pokořitelem byl Táborským tentokrát Trutnov.

Od 17. ledna již jedou Kohouti opět na plný plyn bez ztráty jediného bodu v posledních čtyřech zápasech. Jejich současnou formu navíc ilustrují dva debakly, kterými vyprovodili z ledu své poslední dva soupeře. Vrchlabí si z Tábora odvezlo výprask 9:1 a Bílina dokonce tucet (12:1).

Trenér Táboritů Tomáš Matušík má k dispozici velmi silný celek, v jehož středu je řada kvalitních opor. Od útočníků jako je nejlepší střelec Jakub Krätzer (16+6) nebo nejproduktivnější hráči Martin Mařík (14+16) či Jan Boháč (9+21), přes obránce Martina Havrana (3+12) nebo Jana Kanova (3+10), až po vynikající a vyrovnanou brankářskou dvojici se úctyhodnými statistikami Tomáš Klestil (92,39%, 2,0) a Michael Panec (92,93%, 1,82).

Atraktivní duel začíná na žďárských Bouchalkách ve středu 11.února v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento souboj přímo na stadionu, bude připraven obyvklý onlajn přenos.

PLAY-OFF SE BLÍŽÍ - VYBAVTE SE VE FANSHOPU

Play-off je vrcholem sezóny, je to svátek pro hokejisty, funkcionáře, ale především pro fanoušky. A naplno si užít zápasy vyřazovací části lze v dresu, se šálou či jinými předměty vyjadřujícími sounáležitost a podporu svému klubu.

Pletená šála oboustranná 190,-
Vedení SKLH připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek. Na skladě je nová várka dresů v obou barevných variantách a se jmény a čísly většiny hráčů žďárských Plamenů, stejně jako nové minidresy.

Dále si můžete vybrat klíčenky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou oblíbené šály, dva druhy kšiltovek s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.

Veškeré zboží si můžete zakoupit nebo prohlédnout v prodejním stánku u vchodu na zimní stadion při každém utkání. Mimo zápasy je klubové zboží k dispozici v prodejně hokejových potřeb SOBISPORT na zimním stadionu (vedle hlavního vchodu).