Další body čekají v Klášterci. Získají je Plameny?

Zveřejněno 06.02.2015 | mk
HC Klášterec nad Ohří SKLH Žďár nad Sázavou
30., sobota 7.2.2015 17:00
HC Klášterec nad Ohří - SKLH Žďár nad Sázavou KNO - ZNS
K L Á Š T E R E C   N A D   O H Ř Í – Druhá liga nabírá před závěrem základní části na vysokých obrátkách a hned v sobotu pokračuje svým 30.kolem. V rámci něj čeká Plachého hokejovou partu cesta na severozápad Čech, kde se utká s dalším trápícím se týmem. Po posledním Pelhřimovu se Plameny střetnou s patnáctým Kláštercem nad Ohří.

V rámci první poloviny základní části se Plameny s Kláštercem utkaly 17.listopadu na žďárském stadionu a zvítězily přesvědčivě 7:2. Žďárští sice brzy inkasovali, ale rychle vše napravili a do konce první třetiny vedli již 4:1. Po nevydařené druhé třetině, která branku nepřinesla, přišlo snížení hostů v závěrečné části, ale místo dramatu odpověděla parta kapitána Plachého, který zaznamenal hattrick, třemi brankami a všechny body zůstaly na Bouchalkách.

Utkání si můžete připomenout:
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Klášterec nad Ohří 7:2 (4:1, 0:0, 3:1)

Po úvodní výhře Klášterce v Klatovech, přišla série pěti proher, kterou pak nahradily střídavé výsledky. Klášterec se tak držel ve středu tabulky s téměř jistou účastí v play-off. Ovšem po Novém roce nastal útlum a hokejisté od Ohře nedokázali ani jednou vyhrát. To znamenalo propad na 15. místo tabulky, s pouhým jediným bodem náskoku na poslední Pelhřimov.

Klášterští tak zůstali v pětičlenné skupině, ze které zůstane jeden tým před branami play-off. Závěrečné zápasy základní části tak budou o tom, kdo z pětice, Jindřichův Hradec, Moravské Budějovice, Klášterec, Klatovy a Pelhřimov, jež celkově dělí čtyři body, to nakonec bude.

Žďárští hokejisté, ti svádí boj o kategorii výš, kde se snaží udržet v první osmičce, která znamená zahájení play-off v domácím prostředí a výhodu vlastního ledu v případném pátém rozhodujícím zápase osmifinálové série. Na aktuálně sedmém místě mají pětibodový náskok na deváté Řisuty.

Nejjasnější situace se zdá být v elitní čtyřce, kterou vcelku jasně okupují Kobra, Sokolov, Tábor a Kolín. Jediný, kdo má ještě alespoň trochu reálnou šanci se do této společnosti vklínit, je na pátém místě Vrchlabí s pětibodovou ztrátou na čtvrtý Kolín.

Jak jsme již zmínili Klášterští se nacházejí v nelehké situaci a po Pelhřimovu budou Plameny čelit dalšímu soupeři, který se bude pokoušet stůj co stůj přerušit dlouhou černou sérii od posledního vítězství, které se u Ohře datuje k 20. prosinci. Severočeši mají za sebou sedmizápasovou šňůru porážek a nejen to. Z posledních tří zápasů si odnesli nelichotivé brankové nálože, 5:0 od Kobry, 8:3 od Vrchlabí a 9:2 od Bíliny.

Sobotkův celek tak odjíždí pod Krušné hory v roli favorita a měl by importovat body na Vysočinu. Proti hráčům SKLH však bude stát tým, který bude chtít za každou cenu zlomit nepříznivou sérii a pro jistotu play-off nutně potřebuje uspět. Pomoci by jim k tomu mělo domácí prostředí a klášterští fanoušci. Kdo bude nakonec spokojenější, budeme znát v sobotu večer.

Utkání 30. kola začíná na zimním stadionu v Klášterci nad Ohří v sobotu 7.února v 17:00. Zápas můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.