Plameny se pokusí oloupit lídra

Zveřejněno 22.10.2013 | mk
SC Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
10., středa 23.10.2013 18:00
SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
K O L Í N – Druhá hokejová liga pokračuje ve středu již svým desátým kolem. To zavede Sobotkovu družinu do Kolína. Na břehu Labe však nečeká Plameny žádná selánka. Kozlové zažívají parádní vstup do sezóny a po devíti odehraných zápasech se vyhřívají na čele tabulky. Plachého parta se však pokusí prodloužit bodovanou sérii a obrat favorita o nějaké body.

.

Po sérii vzdálených a víceméně neznámých soupeřů, přichází nyní na řadu ten nejtradičnější. V rámci desátého kola sehrají žďárští hokejisté proti Kolínu již 109. duel. Z těch dosavadních hovoří vzájemná bilance lépe pro tým ze středních Čech, který má na svém kontě rovných 50 výher, zatímco hokejisté z Vysočiny uspěli ve 45 kláních a 13 utkání nemělo vítěze.

Kolínští Kozlové se letos mohou pyšnit velmi produktivní ofenzivou. Kromě celkového vedení v tabulce jim patří i první místo v položce počtu vstřelených branek. V celkovém žebříčku produktivity západní skupiny 2.ligy mají Kolínští hned pět hráčů mezi první třicítkou.

Nejvýše z nich je na pátém místě zkušený Josef Malý (32), jenž se na 44 gólech, které Středočeši svým soupeřům doposud nastříleli, podílel devíti trefami a čtyřmi asistencemi. Do elitní patnáctky se ještě vejde jedenadvacetiletý mladík Milan Valášek s jedenácti body (4+7).

Ovšem kouč Václav Rác se může spolehnout nejen na produktivní útok, ale také na spolehlivou defenzivu, díky které mají jeho svěřenci v kolonce inkasovaných branek pouze 25 záznamů. Důslednou obranu podporují opory v brankovišti. Nejvíce času tam zatím strávil František Moravec a doplňuje ho Martin Sejpal.

A právě vysoká produktivita útoku a důsledná a zodpovědná defenziva podpořená spolehlivými gólmany, znamená nejvyšší rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami v soutěži, ale hlavně to nejdůležitější – první místo v tabulce západní konference.

Plameny nedovolily v minulém kole stanout v čele pražské Kobře a ve středu se pokusí zase sesadit z trůnu Kolínské Kozly. A Plameny letos dokážou silné soupeře na jejich ledě docela potrápit. Kromě zmíněné Kobry to ještě výrazněji okusil sokolovský Baník.

Dosavadní výsledky SC Kolín:
1.kolo NED Hockey Nymburk - SC Kolín 5:7
2.kolo SC Kolín - HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:3
3.kolo HC Lední Medvědi Pelhřimov - SC Kolín 6:2
4.kolo SC Kolín - HC Baník - Sokolov 1:3
5.kolo HC Milevsko 2010 - SC Kolín 3:10
6.kolo SC Kolín - HC Klášterec nad Ohří 8:1
7.kolo HC Stadion Vrchlabí - SC Kolín 1:4
8.kolo SC Kolín - HC Kobra Praha 2:3 (PP)
9.kolo HC Děčín - SC Kolín 1:5

Kompletní program 10.kola:
středa 23.10.2013
HC Řisuty - HC Kobra Praha 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 - HC Klášterec nad Ohří 18:00
HC Draci Bílina - HC Baník Sokolov 18:00
NED Hockey Nymburk - HC Vlci Jablonec nad Nisou 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:00
HC Milevsko 2010 - HC Tábor 18:00
HC Stadion Vrchlabí - SHC Klatovy 18:00
SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou 18:07

Atraktivní duel mezi dlouholetými rivaly začíná na kolínském zimním stadionu ve středu 23.října v netradičním čase 18:07. Do Kolína se chystá skupina žďárských fanoušků, ale pokud nebudete moci podpořit Plameny na místě, bude pro vás připraven, z Kolína tradičně velmi kvalitní, onlajn přenos.