Plameny čeká nejméně devět přípravných zápasů

Zveřejněno 03.07.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejisté žďárského SKLH mají za sebou suchou část letošní přípravy na novou sezónu. Nyní si užívají prázdnin a dovolených a od srpna bude příprava pokračovat již na ledové ploše. K této fázi neodmyslitelně patří také přípravné zápasy, ve kterých se formuje základní kádr mužstva. Ani letošní rok není výjimkou a Plameny čeká minimálně 9 přípravných utkání. My vám dnes přinášíme jejich přehled.

AKTUALIZOVÁNO 3.7.2013 11:44

Ilustrační foto: Tomáš Marek

Přestože před týdnem přišla ze svazu informace o kompletní třicítce mužstev pro nadcházející ročník 2.ligy a zdálo se být vše vyřešené, protože chotěbořští Lvi přijali nabídku svazu a do soutěže se vrací, brzy se objevily první problémy. Hned ve čtvrtek zpochybnilo svůj start vedení HC Klášterec nad Ohří kvůli finančním potížím. Toto nebezpečí však ještě do konce týdne zažehnala zpráva o pomoci partnerského extraligového klubu Pirátů Chomutov.

Mezitím se však na oficiálních webových stránkách ČSLH objevil seznam účastníků a rozlosování nového ročníku a v něm opět tým Chotěboře chybí a počítá se pouze se sedmnácti účastníky skupiny „A“. Zatím se nám nepodařilo ověřit skutečný stav, ale zdá se, že jako tradičně budeme přes celé léto čekat na definitivní podobu naší skupiny.

Z těchto důvodů zatím není ani přesný plán přípravných zápasů. Najisto je domluvených devět zápasů, přičemž případný desátý proti Chotěboři je zatím nejistý a budeme čekat, jak se situace u našeho nejbližšího soupeře bude vyvíjet.

V přípravě prověří Sobotkův tým blízké týmy z Vysočiny jako Moravské Budějovice, Pelhřimov a případně Chotěboř, ale diváci se mohou těšit i na mužstva, se kterými se letos v soutěži nepotkáme nebo naopak na jednoho z nových soupeřů. Do Žďáru přijedou Lvi z Břeclavi a vzájemná dvě utkání sehrají Plameny i se svým posledním přemožitelem brněnskou Technikou. Dnes byl ještě navíc domluven i zápas s nováčkem soutěže Vrchlabím.

Diváci byli zvyklí v posledních letech vídat na Bouchalkách v rámci přípravy i prvoligové soupeře jako Chrudim, Duklu Jihlava nebo havlíčkobrodské Rebely. To se bohužel na letošní léto nepodařilo domluvit a tak vedení klubu zvolilo opačnou variantu a generálku před vstupem do soutěže zajistí zápas proti účastníkovi krajské ligy HC Hlinsko.

Přípravná utkání:

pátek 9.srpna SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lvi Břeclav
středa 14.srpna VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou
úterý 20.srpna SKLH Žďár nad Sázavou – Spartak Pelhřimov
čtvrtek 22. srpna SKLH Žďár nad Sázavou – VSK Technika Brno
? úterý 27.srpna SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lvi Chotěboř ?
čtvrtek 29.srpna HC Moravské Budějovice 2005 - SKLH Žďár nad Sázavou (v Třebíči)
úterý 3.září Spartak Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou
čtvrtek 5.září SKLH Žďár nad Sázavou – HC Moravské Budějovice 2005
úterý 10.září SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí
středa 11.září SKLH Žďár nad Sázavou – HC Hlinsko

Začátky domácích zápasů budou plánovány na 18:00.

To jak se na novou sezónu Plameny připravují, se dozvíte již brzy z připravovaného rozhovoru s trenérem Martinem Sobotkou.