MD : Tygři lepší než Plameny

Zveřejněno 18.10.2010 | Zdeněk Kulíšek
Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
9., neděle 17.10.2010
Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Bílí Tygři Liberec: Kubina (41.Stezka) - Kolmann, Turský, Nosek, Čejka, Divila, Pacan, Suchý, Vondráček, Heřmánek, Verner, Prokorát, Roháček, Revaj, Macek, Sýkora, Křížek, Bělohorský
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Zelený) - Koláček J., Vlček, Koláček R., Kozel, Linsbauer, Macek - Prchal, Němec R., Šebesta - Kittler, Skotar, Macháček - Šimák, Šmída, Vacek - Pěška
Branky a nahrávky: 6.Verner (Prokorát, Divila), 28.Bělohorský, (Heřmánek, Kolmann), 33.Prokorát (Divila), 41.Vondráček (Heřmánek), 45.Roháček (Čejka) - 11.Šebesta (Němec R., Koláček J.), 41.Šimák (Skotar, Šebesta), 45.Skotar
Rozhodčí: Touš - Grundler, Lorenčík
Vyloučení: 6:7
Využití: 2:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:20
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2. 5:2, 5:3
L I B E R E C - V době kdy se v Tipsport aréně připravovalo vše k extraligovému zápasu domácích Bílých Tygrů s Litvínovem proběhlo v treninkové hale utkání devátého kola ligy mladšího dorostu. V něm se žďárští mladíci utkali s rezervou Liberce. A že bylo o co hrát svědčil pohled do tabulky před tímto kolem. Obě mužstva měla totiž shodně po čtrnácti bodech. V přímém souboji se tedy mělo rozhodnout kdo zůstane na výsluní prvních tří míst a kdo naopak klesne do průměrného i když relativně klidného středu tabulky. Body nakonec zůstali v Liberci a jak je patrné z průběhu utkání, stalo se tak po zásluze.

Reportáž

Začátek utkání byl pro hosty, kteří zřejmě po dlouhé cestě nebyli zcela koncentrovaní, velmi těžký. Dobře kombinující domácí pronikali před brankáře Ptáčka většinou v přečíslení a jen díky němu nebyl stav po prvních deseti minutách vyšší než 1:0. Od desáté minuty a hlavně pak po brance, kterou vstřelil Šebesta se hra vyrovnala. Do šaten se tedy mužstva rozcházela za smírného stavu 1:1.
Tak jak první část skončila, začala i druhá. Vyrovnané utkání s brankovými příležitostmi na obou stranách. V této fázi se rozhodovalo o osudu zápasu a obě mužstva se snažila překlopit výsledek na svoji stranu. To se podařilo Liberci když hosté inkasovali po hrubce v obraném pásmu a další gól obdrželi po chybném střídání. Stav po druhé třetině byl tedy 3:1.
Asi definivně o osudu utkání rozhodla branka ve dvacáté sekundě třetí části hry, kdy se všichni bránící hráči ocitli za svojí brankou. A zcela nikým neatakovaný Vondráček si s hostujícím golmanem doslova pohrál. Prakticky z protiútoku sice snížil po samostatné akci dobře hrající Šimák, ale po dalších čtyřech minutách šli domácí po další chybě hostů opět do třígolového vedení. Utkání jestě mírně zdramatizoval svojí vstřelenou brankou Skotar. Přesto, že se hosté ještě snažili a dokonce si vytvořili i převahu, branku se jim již vstřelit nepodařilo. A tak se z výhry radovali Bílý Tygři.
Druhou čtvrtinu soutěže zahájí v neděli 24.10.2010 žďárští mladší dorostenci na ledě kolínských Kozlů se kterými při prvním měření sil prohráli na domácím ledě těsně 5:6.

Ostatní výsledky 9.kola :
Kobra Praha - Benátky n.Jiz.          5:3
Třebíč - Jindřichův Hradec            5:6 (SN)
Č.Budějovice B - Dvůr Králové/Náchod  3:0
Kolín - Krkonoše                      2:1 (SN)
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
V utkáních, která hrajeme v sestavě, kterou jsme měli proti Liberci, můžeme uspět jen za předpokladu, že nebudeme dělat hrubé chyby. Čtyři branky jsme dostali po hrubkách, které bych od hráčů této věkové kategorie nečekal. Problémem některých hráčů začíná být i disciplína. V okamžicích kdy se utkání rozhoduje jsme často vylučováni za fauly, které nesouvisí se hrou. Pozitivní je alespoň to, že hrajeme s mužstvem z něhož prakticky nikdo loni ligu mladšího dorostu nehrál a tudíž doufám, že jeho chvíle ještě přijdou.