Mladší dorost nestačil na Mladou Boleslav. Vázla koncovka.

Zveřejněno 14.09.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Ml.Boleslav
4., neděle 14.9.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Ml.Boleslav ZNS - MBL
SKLH Žďár nad Sázavou: Joska - Trejbal, Kukla, Geba, Nepokoj, Marek, Melichar, Jirčík, Pachl, Donda, Nečas M., Kaut, Kadleček, Březina, Pytlík, Nečas J., Caha, Poul, Nový
Ml.Boleslav: Haas - Tesař, Duda, Vaněk, Dlabola, Flek, Jirásek, Jeník, Hrachovec, Křížek, Král, Rudolph, Flynn, Furmánek, Karu, Horáček
Branky a nahrávky: 24 Martin Kaut (Ondřej Trejbal, Martin Nečas) - 15 Dominik Hrachovec (Oscar Flynn), 42 David Rudolph, 53 Jan Tesař (Jan Jeník)
Rozhodčí: Homola, Ryšavý A., Ryšavý V.
Vyloučení: 5 : 4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Debakl z prvního domácího zápasu sezony se sice neopakoval, ale tři body z utkání s Mladou Boleslaví budou Žďáru chybět. Přitom ve čtvrtek si na ledě dalekého Kolína, který je letošním nováčkem v extralize, Plameny napravily reputaci po domácí vysoké prohře s Letňany. Kolínské Kozly žďárští dorostenci bezkonkurenčně přestříleli 7:2 a vypadalo to nadějně i pro nadcházející domácí zápas. Sobotkův výběr se statečně držel až do naprostého konce utkání. Soupeře ze Středních Čech, co se střel na bránu týče, domácí celek vysoce převyšoval, ale dravým útokům chyběla potřebná koncovka.

Foto: René Rámiš

Reportáž

První polovina úvodní dvacetiminutovky byla jako na horské dráze. Obě mužstva byla plná sil, hra se přelévala ze strany na stranu a příchozí mohli vidět nádherné útočné akce obou extraligových týmů.

První přesilovka zápasu připadla domácímu týmu. Za vysokou hůl odešel po jednadvaceti sekundách hry na trestnou lavici hostující Křížek, ale Plamenům se žádná výrazná šance ke vstřelení první branky nenaskytla.

Herní účet zápasu, v němž bezmála dvě stovky diváků mohly vidět celkem čtyři gólové situace, otevřel Dominik Hrachovec, kterému v čase 14:41 chytře přihrál Oscar Flynn. Domácí celek se dopustil chyby v rozehrávce, čehož okamžitě využili Boleslavští, kterým naskočil pátý hráč na led. Hosté si to rovnou namířili si k domácí bráně. Hrachovec si pohrával se žďárskými obránci a důrazně vystřelil z pravého kruhu. Letící puk vymetl pavučiny z levého rožku Joskovy brány, který pouze stihl zvednout ruku. Na letící kotouč ale nedosáhl – 0:1.

Po inkasované brance byly Plameny jako opařené. Rozjetým hostů nestačily a na posledních pět minut se hokejisté mladoboleslavského Bruslařského klubu nastěhovali do obrané třetiny domácích, kde měl Joska plné ruce práce. Před odchodem do kabin se ještě pokoušel srovnat Kaut, ale bráněný čtyřmi hráči hostujícího mužstva nestihl vypálit a s kotoučem byl nucen zajet až za bránu Haase.

Do druhé třetiny nastoupily nabuzené Plameny aktivněji než hosté. Vyvinutý tlak a nebezpečné kombinace v útočném pásmu přinesly ovoce necelé čtyři minuty po začátku hry. Martin Kaut ve spolupráci s Nečasem a Trejbalem úspěšně nasměroval kotouč do soupeřovy branky – 1:1.

Obě oslabení bravurně zvládli domácí, kteří Mladou Boleslav nepustili z vlastní třetiny. Ostatním spoluhráčům se utrhl Křížek, který nemile překvapil Josku. Ten po jeho nájezdu skončil na zádech, avšak štěstí stálo na straně domácích a hosté do poodkryté brány nestihli dorazit. Výraznou šanci měl Jeník, jenže nařízené trestné střílení ztroskotalo na pozorném domácím brankáři Ondřeji Joskovi.

Necelé dvě minuty před koncem si zprava najel Oscar Flynn, který se pokoušel bekhendovou kličkou zvýšit stav na 1:2, ale Joska si hostujícího útočníka pohlídal a pravým betonem včasně odrazil puk. V zápětí na to ale za gólmanovými zády zazvonila tyč.

Vítr z plachet sebral Plamenům v posledním dějství David Rudolph, který ve vlastním oslabení po špatné rozehrávce domácích najížděl na Joskovu klec. Pronásledován žďárským obráncem vystřelil z ostrého úhlu a puk si našel skulinku nad brankářovým pravým ramenem – 1:2.

V čase 50:27 odešel na trestnou lavici domácí Ondřej Trebal, ke kterému se sedmdesát vteřin poté přidal kapitán Nečas. Početní výhody v mžiku využili hosté. Jan Tesař úspěšně vystřelil z mezikruží – 1:3. Dvoubrankové manko se už Žďárským dotáhnout nepovedlo. Ani oddechový čas domácích minutu a půl před zazvoněním sirény a následná hra v šesti výsledek utkání nezvrátila. Ze Žďáru si tak hosté odvezli další tři cenné body.

Mladé Plameny se teď pohybují ve spodní polovině tabulky a na vedoucí České Budějovice ztrácejí pouhé čtyři body. Sezona je ale na samém začátku a s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou proher si mladší dorostenci Žďáru nevedou vůbec špatně. Další utkání sehrají extraligové Plameny příští neděli v Pardubicích.

Fotogalerie