Po tuhém boji odjíždí Kutná Hora poražena

Zveřejněno 23.08.2011 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kutná Hora
příp., úterý 23.8.2011
SKLH Žďár nad Sázavou - Kutná Hora ZNS - KHO
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart - Pleva, Staněk, Šír, Smejkal, Sobotka R., Střecha - Plachý, Sobotka M., Vránek -Bukáček, Dítě, Kunstmüller - Dobiáš, Kotlík, Man - Havelka, Hron, Kočan
Kutná Hora: Jíra – Šlejtr, Janata, Veselý, Kadlec, Nakládal, Mlejnek, Horálek, Kubišta, Křišťan, Muras, Jankovský, Bláha, Králíček, Tvrdík, Burda, Sladký, Uhlíř, Šafář, Heřmanský, Florián
Branky a nahrávky: 8. Staněk (Sobotka M.), 40. Vránek (Sobotka M.), 57. Plachý (Staněk) - 31. Muras (Sladký), 49. Florián (Burda)
Rozhodčí: Homola - Hájek, Zídek
Vyloučení: 8:7 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 210
Střely na branku: 37:32
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – První polovinu přípravných zápasů uzavřely dnes Plameny vítězstvím. Před domácím publikem zdolaly nejtěsnějším rozdílem kutnohorské Sršně 3:2. Žďárští si tak připsali, po výhrách nad Technikou a v Pelhřimově, třetí vítězství v přípravě a poraženi odcházeli z ledu jednou, po odvetě na brněnské Technice.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Přes špatnou kvalitu ledu a značnou teplotu v hale, měl i dnešní zápas vysoké tempo a dvě stovky diváků, se měly na co dívat. Po větší část zápasu byli domácí o něco lepším soupeřem a více tvořili hru, ale také hosté ukázali, že přes předsezóní problémy, jsou dobře připraveni a byli rozhodně těžkým soupeřem. Plameny, jako již tradičně, mnohokrát zradila koncovka a celá řada šancí zůstala nevyužita. Významný podíl na tom měl i skvěle chytající kutnohorský brankář Jan Jíra, jenž měl původně letos hájit barvy Plamenů. Nakonec to však dopadlo tak, že na Bouchalky zamířil místo něj Tomáš Linhart, který dnes opět ukázal své kvality a několikrát svůj tým podržel, takže určitě není čeho litovat.

Zápas se dostal hned od svého úvodu do vysokých obrátek a již ve druhé minutě se domácí museli bránit početní převaze, kterou však kutnohorští nezužitkovali. O chvíli později se vylučovalo na druhé straně a to hned dvakrát a Plameny získaly dvacetisekundovou výhodu pěti proti třem a tu dokázal v poslední sekundě využít Pavel Staněk, který po přihrávce Martina Sobotky vyslal od modré přesnou střelu a poprvé rozsvítil červené světlo. Ve zbývajících minutách se již domácí marně dobývali do Jírovy svatyně a tak by po dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 1:0 (ukazatel byl však bohužel v poruše…).

I druhou třetinu začali lépe domácí a vytvářeli si optickou převahu, ale Sršni se postupně osmělovali, ke stále větší aktivitě. To vyústilo v polovině zápasu ve vyrovnávací branku Kutné Hory, když Lukáš Muras dorazil střelu Jana Sladkého za Linhartova záda. Vyrovnávací branka nalila další ofenzivní krev do žil Sršňů a ti se stávali stále nepříjemnějšími a nebezpečnějšími. Důležitou jistotou byl však brankář Plamenů Linhart, který musel čelit někdy poměrně intenzivnímu obléhání své branky.

Závěr prostřední části však již patřil opět domácímu celku. Necelou minutu před druhou sirénou, po přihrávce Martina Sobotky, v mezikruží z otočky napřáhl ke střele Jakub Vránek, ta mu však příliš nesedla, ale přesto nebo možná právě proto, kotouč projel mezi Jírovými betony a skóre se opět naklonilo na stranu domácího mužstva.

Závěrečné dějství dnešního přípravného duelu, přineslo aktivní hokej z obou stran, šance se střídaly na obou koncích kluziště a čekalo se, komu ze soupeřů se dříve podaří překonat výborného gólmana. Podařilo se to po pěkné akci ve čtyřicáté osmé minutě hostujícímu Jaromíru Floriánovi, který dostal přihrávku od Zdeňka Burdy na kruh a odtud směroval svoji střelu přesně mezi ruku a tělo brankáře Linharta.

Oba soupeři se snažili strhnout vítězství na svoji stranu, ale větší iniciativu opět získávali žďárští. Tři minuty před koncem zápasu ji zužitkoval kapitán Plamenů Jiří Plachý , který dostal perfektní přihrávku od Pavla Staňka, jenž se předtím svým důrazem probojoval do útočného pásma. Na třetí branku Žďáru již nedokázali Sršni odpovědět a domácí si zodpovědně pohlídali své třetí vítězství v sérii přípravných zápasů.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Dnes to byl hodně náročný zápas. Na těžkém ledě a v horku to bylo fyzicky hodně náročné. Kluci si s tím ale poradili a předvedli bojovný výkon. Bylo vidět, že chtějí utkání dotáhnout k vítězství a za to jim patří poděkování. Opět nás trápila špatná koncovka a našel bych určitě i dost chyb, kterých jsme se zbytečně dopouštěli a na jejichž odstranění budeme dále pracovat. Celkově jsem určitě spokojený, ale opět budu opakovat, že výsledky z těchto přípravných utkání nelze příliš přeceňovat. Musíme jít dál a pracovat na dalších krocích k úspěšné sezóně.

Fotogalerie