Plameny budou mít svůj Troubelín. Změní se i název klubu?

Zveřejněno 31.12.2011 | Silvestr
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Žďárský SKLH výrazně bodoval. Zatímco ve druholigové skupině Střed bojuje místo o špici tabulky „jen“ o účast v play-off, v oblasti marketingu získal velkou pozornost dnes už legendární trenérův výrok o troubelínech. Slov Petra Kuchyni pro týdeník Osmička z letošního února si všimla renomovaná mlékárna a nabídla klubu dlouhodobou spolupráci a stane se jedním z hlavních partnerů klubu. Podle kuloárních informací je ve hře i přejmenování klubu na HC Troubelíni Žďár.

„Řekl jsem hráčům, že jsou super mančaft a kdybychom nebyli troubelíni, tak jsme první nebo druzí. Měli bychom o patnáct bodů víc a úplně jiné starosti,“ prohlásil letos v únoru Kuchyňa při bilancování loňské sezóny, a postupně tak spustil lavinu reakcí. A stejná slova by mohl použít bez váhání i na dosavadní tři čtvrtiny letošní sezóny.

Označení se okamžitě chytilo i mezi fanoušky, s neskrývanou závistí jej používají v diskuzních fórech také minimálně čtyři ze všech osmi příznivců konkurenční Chotěboře. O výraz už se zajímají i jazykovědci z Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR a brzy o něm vyjde kapitola v připravované publikaci Kouzlíme s českým jazykem.

Firma, kterou nejvíc proslavil Pepin, co si občas odskočí s Nivou na rande, se stane sponzorem klubu a začne vyrábět sýrovou dobrotu ve speciálním balení „Žďárský Troubelín“. Mlékárnu z Povltaví totiž trenérův výrok inspiroval už k rozjetí výroby Sedlčanského Troubelínu, tedy hermelínu do trouby, který dokonce získal titul Mlékárenský výrobek roku.

„Takový úspěch samozřejmě potěší, ale mnohem radši bych byl, kdybychom měli ty zbytečně ztracené body na kontě a drželi třetí místo,“ glosoval „vynálezce“ Troubelínu Petr Kuchyňa.

„Každý měsíc ponese krabička se zrajícími sýry obličej jiného hráče, kterého fanoušci vyberou v internetovém hlasování. Výrobek ponese speciální logo, kde bude napůl hermelín a napůl puk,“ vysvětluje mluvčí SKLH Martin Krásný. Je jasné, že kandidáty budou hráči z kategorie „Borec na konec“ a vzhledem k prosincovým výsledkům žďárského týmu budou mít fans z čeho vybírat.

Žďárské Troubelíny si můžete prohlédnout i ve fotogalerii.