Sedmička: „Nejlepší web mají hokejisté“

Zveřejněno 23.02.2011 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Paradoxně přesně v den vyřazení „A“ mužstva z play-off druhé ligy 17.února, se dostalo žďárskému hokejovému klubu zajímavého ocenění. Redakce týdeníku „Sedmička“ provedla test významných internetových stránek na Žďársku. Vítězem tohoto testu se stal web, který právě čtete www.hokejzr.cz.
Za redakci Sedmičky hodnotil jednotlivé webové stránky třebíčský profesionální webmaster Štěpán Zikmund a do testu byly zařazeny kromě hokejového webu, ještě oficiální stránky města www.zdarns.cz, novoměstské nemocnice www.nnm.cz, lyžařský web www.ski-zdarsko.cz, Dům kutury www.dkzdar.cz, knihovna www.knihzdar.cz a žďárská poliklinika www.poliklinikazr.cz. Z této konkurence vyhodnotil porotce jako nejlepší právě oficiální stránky hokejového klubu SKLH Žďár nad Sázavou www.hokejzr.cz. Celý článek, si můžete přečíst zde.

Internetového experta zaujal jak dobře uzpůsobený design, přehlednost a aktuálnost informací, tak velmi dobrý kontakt s uživateli včetně facebookového profilu. Ocenil rychlé informace o zápasech, rychlý přehled a internetovou televizi. Z pohledu tiskového mluvčího a šéfredaktora webu, mě tento výsledek velmi těší a jsme na něj patřičně hrdí. Ostatně o úrovni naší práce svědčí i fakt, že náš web patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším v regionu. Současná průměrná návštěvnost dosahuje počtu téměř 1.300 za den a to je určitě velmi slušné číslo.

Nemohu si však veškeré zásluhy přivlastnit pouze pro sebe. Velké poděkování za kvalitní práci patří určitě firmě Esports, která stránky vytvořila a technicky zabezpečuje. Obsahovou stránku mi pak pomáhají naplňovat další spolupracovníci, kterým bych chtěl touto cestou také poděkovat. Velmi pěknými články ze zápasů dorostu přispívá Zdeněk Kulíšek, informace o našich nejmenších hokejistech často přináší Antonín Prokop a vedoucí jednotlivých mužstev pak doplňují výsledky svých utkání.

Obrovským přínosem pro čtenáře a v tomto případě i diváky jsou multimediální doplňky. Máme jednu z nejbohatších a troufám si tvrdit, také jednu z nejkvalitnějších fotogalerií, do které dodávají své atraktivní snímky manželé Tomáš a Veronika Markovi, několika pěknými záběry především mládeže se prezentoval také Aleš Koželuh. Stále větší oblibu si získává naše WebTV, která přináší nejen sestřihy s utkání, ale také rozhovory s jejich aktéry a využívají ji nejen naši fanoušci, ale je velmi kladně hodnocená i ze strany příznivců našich soupeřů. Pro WebTV připravuje a dodává materiály náš mediální partner regionální stanice TV Vysočina, konkrétně Josef Bárta.

Návštěvnost a zájem nejen o náš web, ale celkově o žďárský hokej podporuje také náš profil na sociální síti Facebook, o který se stará můj syn Ondřej Krásný. I když ne přímo v souvislosti s našimi stránkami, ale přesto patří do týmu také Lukáš Maša, který vytváří kvalitní a podrobné onlajnové přenosy domácích utkání. Ještě jednou bych rád tímto všem spolupracovníkům poděkoval za jejich práci a věřím, že i nadále se budou podílet na této službě příznivcům žďárského hokeje.

Úspěch samozřejmě vždy potěší, ale zároveň by měl být příležitostí k zamyšlení, co by se dalo zlepšit a jak se posunout zase o kousek dál. Víme o některých nedostatcích, jako jsou podrobnější profily hráčů s fotografiemi. Chtěli bychom zařazovat více rozhovorů ať již psaných nebo onlajnových. A to s hráči i s dalšími lidmi kolem hokeje. Chtělo by vylepšit zpravodajství o mládeži a o jejich zápasech a výsledcích.

Jsme však limitováni časovou kapacitou a tak bychom přivítali, kdyby náš tým rozšířil nějaký nový redaktor nebo i pomocník, který by nemusel přímo psát články, ale pomohl by třeba s dalšími technickými úkoly jako např. natahování fotek, videí, aktualizace soupisek, statistik, zmíněných hráčských karet, grafické práce apod. Pro příští sezónu sice nechystáme nějaké převratné změny, ale několika drobných vylepšení, by se naši návštěvníci přeci jen mohli dočkat.

Jako velký dluh vidím absenci prezentace našich slavných odchovanců, kterou bych rád co nejdříve napravil. Ve spolupráci s novým provozovatelem zimního stadionu příspěvkovou organizací města Sportis, bych rád docílil lepší a aktuálnější informovanosti o rozpisu ledové plochy na ZS. Některá menší vylepšení, by měly doznat i vlastní funkcionality webu.

Na závěr bych rád také poděkoval všem našim návštěvníkům a čtenářům za jejich přízeň a slíbil, že se budeme maximálně snažit je nadále co nejlépe informovat o veškerém dění v našem klubu a věřím, že jim budeme přinášet co nejpříjemnější zprávy, ale to už tak moc ovlivnit nedokážeme.

Martin Krásný

Pozn.: Případné zájemce o spolupráci prosím, aby mě kontaktovali viz KLUB – VEDENÍ, KONTAKTY.