Žďárský tým posílí žena !!!

Zveřejněno 01.04.2010 | mk, Kamila Dvořáková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – První posilu pro příští ročník druhé hokejové ligy ohlásil žďárský tým. Vedení hokejového klubu SKLH Žďár potvrdilo, že v příští sezóně v jeho barvách vyjede na led žena. Pětadvacetiletá hokejistka Jiřina Růžičková nastoupí jako lektorka angličtiny na žďárském gymnáziu a v týmu mužů se postaví do útoku po bok Martina Sobotky a Jiřího Plachého.
Zkušenosti s mužským hokejem nasbírala Jiřina při studiích na Cornerstone University v americkém Grand Rapids. Ve zdejším týmu Griffins (farmě Red Wings), hrajícím severní divizi západní konference americké AHL, patřila dlouhodobě k oporám týmu a zároveň k nejlepším střelcům celé soutěže. I na základě těchto informací a po splnění fyzických testů vyhověl ČSLH žádosti SKLH Žďár a umožnil nadějné hokejistce nastoupit v mužské druholigové soutěži.

„Jsem moc ráda, že jsem se mohla vrátit domů na Vysočinu a moc se těším, až v sezóně 2010/2011 nastoupím,“ říká 178 cm vysoká mladá žena, která se soubojů s muži ani trochu neleká. Koneckonců není první. Vždyť i ve finské profesionální soutěži hrála v útoku Kanaďanka Hayley Wickenheiserová. „A problémy se šatnou a WC se jistě časem také vyřeší,“ slibuje vedení klubu. „Naši kluci jsou neškodní, zajímá je jen hokej, to že se s nimi bude sprchovat a v kabině převlékat žena, jim rozhodně vadit nebude,“ je přesvědčen manažer Miloslav Šimon.

„Vše se odehrálo velmi rychle, začalo to na nedávném Dni mistrů v Jihlavě, kde jsem se setkal se svým kamarádem a bývalým spoluhráčem Petrem Klímou, který v současné době působí v Detroitu a on nám Jiřinu Růžičkovou doporučil, měla chuť vrátit se domů a tak jsme se hned domluvili s Mildou (Šimon pozn.redakce) a jeli do Ameriky podívat se na její zápas. Moc se nám líbila a hned jsme se dohodli,“ líčí běh událostí žďárský trenér Jaroslav Benák. „Dnes přijede do Žďáru a hned podepíšeme smlouvu, pak bude mít pár týdnů na aklimatizaci, zabydlení a vyřízení práce na žďárském gymnáziu. No a na konci dubna se již zapojí do letní přípravy s áčkem“, doplnil manažer Šimon. „Svým herním stylem a dravostí mi perfektně zapadá do první lajny k Martinu Sobotkovi a Jirkovi Plachému, nebojím se říci, že z toho bude opravdu elitní formace a soupeři se již dnes mají čeho obávat,“ hýří optimismem kouč Benák.

Naší redakci se ještě podařilo zjistit z kruhů blízkých vedení, že slečna Růžičková nebyla jediným kandidátem na posílení kádru „A“ mužstva. Do užšího výběru se dostali ještě dva kandidáti. MUDr. Gregory House byl však ve svých padesáti letech a s holí shledán neperspektivním a nabídku na lékaře týmu vzhledem k výši nabídnutého honoráře považoval za vydařený vtip. Druhým kandidátem byl mladý a talentovaný Stan Mikule, u kterého ale bylo při lékařských testech zjištěno, že má všechny končetiny úplně levé. Proto mu byl nabídnut post maskota týmu.