Startuje 85. sezóna hokeje ve Žďáru nad Sázavou!

Zveřejněno 05.05.2024 | Redakce
S příchodem května začala nová sezóna i pro žďárský hokejový klub. Co všechno se děje a bude dít v klubu? S tím vás budeme seznamovat v následujících týdnech. Nebude toho málo.
Krásné jubileum:

V letošní sezoně má klub co oslavovat. Slavíme 85 let hokeje ve Žďáru nad Sázavou. I proto se můžete těšit na zápas starých gard, který se odehraje ještě před startem II. ligy. Aby těch výročí nebylo málo, tak souběžně slaví výročí i zimní stadion, kterému je padesát. Dárek v podobě rekonstrukce se snad rýsuje. Na veřejnost prosakují z různých stran informace o plánované modernizaci, která by měla vypuknout v příštím roce a má být rozdělena do vícero etap.

Mládež:

S příchodem května se rozjela i letní příprava jednotlivých mládežnických celků. Obsazení trenérských štábů se budeme rovněž věnovat v samostatném článku, na který se můžete těšit v průběhu května. Součástí článku bude i složení výboru klubu pro nadcházející sezonu. Tedy informace o kompetentních osobách, které jednají za klub, jak směrem k rodičům hráčů, k partnerům klubu, k dodavatelům služeb, nebo třeba jednají s vedením města.

Tým mužů:

Od pondělí 6. května se budete moci těšit na podepsané hráče. V úterý pro vás budeme mít soutěž o podepsaný puk s hráčem, kterého představíme ve čtvrtek a je jisté, že to bude skutečná přestupová bomba. Další hráči budou následovat. Určitě přineseme i obsáhlý rozhovor se staronovým hlavním trenérem Martinem Sobotkou. Součástí stavby týmu jsou i nepopulární odchody, i s těmi vás seznámíme.

Rozlosování skupin II. ligy:

Rozdělení skupin se bude řešit na aktivu klubů II. ligy, který je naplánován na druhou polovinu června. Do té doby přesné složení skupin, včetně rozlosování známo nebude. Neúspěch Havířova v play-off , nový účastnit Orlová, sestup Znojma, ale především koupě licence Velkým Meziříčím zřejmě do rozdělení skupin promluví. To, co už je nyní zřejmé, je start ostré sezony, který ja naplánovaný na středu 18. září 2024 a systém play-off, jenž se odehraje stejným způsobem, jako v uplynulé sezoně.