Play-off startuje! V sobotu Plameny přivítají na Bouchalkách Klatovy

Zveřejněno 02.03.2018 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou SHC Klatovy
OF1, sobota 3.3.2018 17:30 ZS na Bouchalkách
SKLH Žďár nad Sázavou - SHC Klatovy ZNS - KLT
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Předehra v podobě základní části je u konce a nadchází čas na vrchol sezóny, kterým je již tradičně play-off. Prvním, s kým Plameny změří své síly na cestě vyřazovacími boji, budou Klatovy, se kterými se žďárští hokejisté v rámci play-off ještě nikdy nestřetli. Soupeř je nebezpečný především na vlastním ledě, kde má velmi dobrou bilanci 12 výher a jen 6 porážek. Podcenit ale Západočechy nelze v žádném zápase. Během letošní sezóny již několikrát dokázali, že jsou nevyzpytatelným a houževnatým protivníkem. V rámci slavnostního zahájení obstará úvodní buly legenda žďárského hokeje, bývalý hráč, trenér i funkcionář pan Milan Mátl, jenž před nedávnem oslavil osmdesáté narozeniny. Státní hymnu přednese zpěvačka skupiny Airback Aneta Krčálová.

KLATOVY SI SEDMOU PŘÍČKU ZAJISTILY AŽ V POSLEDNÍM KOLE

Dalo by se říci, že o svém prvním soupeři ve vyřazovací části si Plameny rozhodly samy. Porážkou českobudějovického David Servisu totiž Klatovům umožnily poskočit na sedmou příčku o dva body právě před Jihočechy. Klatovští k tomu však sami přispěli ziskem tří bodů na domácím ledě po vítězství nad Kolínem 3:0. Domácí stadion je pro Západočechy vůbec zemí zaslíbenou, jelikož velkou většinu bodů (36) uhráli právě před vlastním publikem. Na hřištích soupeřů to již zdaleka tak slavné není, pouhá čtyři vítězství, jedno z toho v prodloužení, a 13 získaných bodů řadí Klatovy v této statistice mezi nejhorší týmy skupiny Střed. Méně bodů z ledu soupeřů už dovezl jen jasně poslední Písek. V ofenzivě patří Západočeši se 123 vstřelenými góly k průměru, naopak výrazně zaostávají v defenzivě, která zdá se patří k slabinám týmu. Více gólů než Klatovy (157) už dostaly jen poslední dva týmy tabulky, Pelhřimov a Písek. K oporám klatovských jistě patří gólman Sochůrek, který odchytal velkou většinu utkání a vychytal prakticky všechna vítězství, kterých jeho tým dosáhl. Navíc během sezony několikrát nastoupil v dresu lídra extraligové Plzně. V útoku statistikám vévodí duo Jan Topinka a Filip Kokoška, které z obrany zdatně podporuje Jan Walter. Velkou otázku je samotná sestava s jakou Klatovy do vyřazovacích bojů nastoupí. Vzhledem ke spojení s extraligovou Plzní bychom mohli na žďárském ledě vidět i hráče z nejvyšší hokejové soutěže. Jistou posilou do play-off, a ne ledajakou, je Richard Kristl. Velmi produktivní útočník, který má na svém kontě i starty za "A" tým Plzně sbírá nejvíce zkušeností ve WSM lize nejprve v Litoměřicích a naposled v Třebíči.

ŽĎÁRŠTÍ HOKEJISTÉ VSTUPUJÍ DO PLAY-OFF SE SLUŠNOU FORMOU

Plameny se v posledních týdnech potýkaly s rozsáhlou marodkou, která se však před startem vyřazovacích bojů přece jen trochu vylidnila. Mladí žďárští dorostenci, kteří se v této sezóně v kádru "A" mužstva objevovali stále častěji, však dokázali, že mohou již plnohodnotně nastupovat i mezi dospělými. Tento fakt, pak umožnil trenérům rozložit zápasovou zátěž mezi více hráčů a šetřit tak opory, případně zraněné hráče. Prakticky ve všech statistických ukazatelích jsou svěřenci trenérů Konečného a Biegla na druhé místě za vítězem základní části Havlíčkovým Brodem. Ať už jde o celkový počet bodů (74), počet vítězství (25), body získané na domácím ledě (45), rozdíl ve skóre (+47) nebo vstřelené góly (166). Dá se tedy říci, že druhá příčka po základní části je plně zasloužená. Výbornou formu v posledních týdnech prokazoval brankář Jiří Sláma. V útoku byl ofenzivní jistotou Petr Štěpánek, který nasbíral úctyhodných 63 kanadských bodů (26+37). Druhým nejproduktivnějším hráčem Plamenů byl Luboš Kunstmüller s bilancí 8+25, ale hned 8 dalších hráčů získalo během základní části 20 a více kanadských bodů, mezi nimi i pilíře obrany Martinové Pleva (8+13) a Lojek (2+18). Celkově za Plameny v této sezóně nastoupilo již 34 hráčů v poli a 3 brankáři, přičemž hned 11 z nich patří věkem stále ještě mezi dorostence.

PLAMENY PORAZILY KLATOVY TŘIKRÁT ZA SEBOU

Poslední zápas proti Západočechům mají žďárští hokejisté stále ještě v živé paměti, jelikož se datuje k minulému víkendu, kdy na Bouchalkách soupeře jasně přehráli poměrem 7:3. Celková vzájemná bilance obou soupeřů v této sezóně také vyznívá lépe pro Plameny, které vyhrály 3 střetnutí a poraženy odešly jen při první konfrontaci v 6. kole na ledě Klatov (3:5). V dalších zápasech už Západočechům bodovat nedovolily a připsaly si na své konty výhry 6:4, 6:3 a již zmíněných 7:3. Pozor si žďárští hráči budou muset dát především na ledě soupeře, kde bývají Klatovy velice nebezpečné. Podcenit je ale nelze ani doma, i zde dokáží hráči ze západu Čech překvapit, jak se o tom ke své újmě přesvědčil například Kolín, když v 27. kole prohrál na vlastním ledě s Klatovy 2:3 na samostatné nájezdy.

Jestli se Plamenům podaří v prvním zápase play-off uhájit svoji pevnost a navázat na předchozí tři vítězství proti Klatovům v základní části se můžete přesvědčit v sobotu 3. 3. od 17:30 buď přímo na zimním stadionu na Bouchalkách, nebo jako již tradičně prostřednictvím online přenosu.

LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY
8so 14.10.2017 Klatovy SKLH Žďár nad Sázavou5:3
17st 29.11.2017 SKLH Žďár nad Sázavou Klatovy6:4
26so 06.01.2018 Klatovy SKLH Žďár nad Sázavou3:6
35so 24.02.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Klatovy7:3

VSTUPENKY, PŘEDPRODEJ A PARKOVÁNÍ

Ceny vstupenek na první kolo play-off budou ve stejné výši jako na základní část (60,- Kč). Na play-off neplatí sezónní vstupenky "PERMANENTKA". Naopak v platnosti zůstávají desetizápasové vstupenky "TEN". Předprodej vstupenek bude vždy oznámen, ale předpokládá se, že bude zahájen vždy nejpozději den před konáním zápasu.

Od pátku 2.března začne předprodej vstupenek na sobotní úvodní zápas play-off. Vstupenky bude možné zakoupit v hokejové prodejně SobiSport (hned vedle vchodu do ZS) v pátek od 9:30 - 12:00, 13:00 - 17:00 a v sobotu od 9:00 do 11:30. Vyhněte se frontám a zajistěte si vstupenky včas!

Opět budou k dispozici rozšířené parkovací plochy a kromě parkoviště před stadionem, bude možné využít i plochu autocvičiště za rychlobruslařským oválem, případně u fotbalového stadionu. Nezbytná jsou určitá bezpečnostní opatření a utkání bude předcházet slavnostní zahájení. Z těchto důvodů doporučujeme přijít na utkání s větším předstihem a vstupenky zakoupit co nejdříve, nejlépe v předprodeji tak, abyste se vyhnuli očekávaným frontám.

.

DO KLATOV V PONDĚLÍ, POŘÁDÁ SE VÝJEZD!

Druhé utkání play-off se bude hrát v pondělí 5. 3. od 18:00 na ledě Klatov. Ve středu 7. 3. pak bude série pokračovat opět na žďárských Bouchalkách, kde stejní soupeři opět od 18:00 nastoupí ke třetímu utkání.

Šakal Patriots pořádá výjezd na 2. utkání série s Klatovy. Přestože se jedná o dalekou vzdálenost, věříme, že pojedete Plameny podpořit ve velkém počtu! Odjezd od zimního stadionu je ve 13.30, a hlavně příznivá cena 170,- Kč, včetně vstupenky! V případě zájmu volejte na telefonní číslo 732 574 667.

Populární čepice opět na skladě!

Po první várce čepic "Pingu" se jen zaprášilo. V tuto chvíli jsou však již opět na skladě všechny velikosti v obou barevných variantách. Koneckonců, play-off už je tu a je třeba se pořádně vybavit. Stánek "fanshop" pochopitelně nebude na Bouchalkách chybět. Celý sortiment vč. cen najdete pod odkazem na našem webu.

Čepice jsou ve dvou barevných variantách a různých velikostech vč. dětských.