Plameny pocestují na první ostrý venkovní zápas. Oberou Nymburk o body?

Zveřejněno 15.09.2017 | Jakub Janů
NED Hockey Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
2., sobota 16.9.2017 17:00
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Druhá liga skupiny střed prvním kolem ve středu odstartovala a už se schyluje k druhému. Plameny po středeční výhře nad Kolínem pojedou poprvé ven. Nečeká je vůbec nic lehkého – vyzvou Nymburk. Zápas startuje v 17:00 hodin.

V prvním kole Plemeny otočily stav zápasu a zvítězily

Necelá tisícovka diváku hnala na žďárském zimním stadionu Plameny k výhře, což se nakonec po zlepšeném výkonu během zápasu povedlo. Jak jsem již naťukl. Úvodní třetina se Žďáru moc nevedla a za nerozhodný stav – 0:0 mohli být víc než rádi. V té druhé inkasovali hned za její polovinou, kdy se trefil Zumr a poslal tak hosty do vedení. Jejich vedení trvalo je chvíli. O pět minut déle se za domácí tvrdou ranou prosadil navrátilec Štěpánek – 1:1. O minutu později bylo na Bouchalkách ještě radostněji, jelikož na - 2:1 pro Žďár zvyšovala nová posila Žďáru Beneš – 2:1. Za tohoto stavu se odcházelo podruhé do šaten. Ve třetí třetině se v 47. minutě povedlo Plamenům zvýšit už o dvě branky. To zásluhou opět Beneše – 3:1. Kolín pak už pouze snížil střelou Panny na - 3:2.

Aktuálně z nymburské šatny

Nymburk cestoval na první kolo do Klatov, kde je nečekalo stejně jak Žďár v prvním kole nic lehkého. Necelé čtyři minuty před koncem 1tř. šli po Uhlíkově střele poprvé do vedení domácí. Ale ještě před koncem první sirény stihl Nymburk odpovědět a díky trefě Kříže vyrovnal na – 1:1. Takový stav trval vlastně až do šedesáte minuty, a proto se muselo až do prodloužení. Ani v něm se nerozhodlo a následovali samostatné nájezdy. Zde byli úspěšnější domácí. Ten rozhodující vstřelil až v šesté sérii Vracovský. Nymburk tak prohrál v Klatovech 2:1 po samostatných nájezdech.

V loňské sezóně na vzájemné zápasy nerozhodně 2:2

Loni si držely oba týmy ve vzájemných zápasech domácí neporazitelnost. V prvním zápase si Nymburk připsal do tabulky dva body, když vyhrál doma po nájezdech – 3:2. Druhý zápas na domácím ledě se Žďáru už povedl a zvítězil – 6:3. Třetí naopak na hostujícím ledě se Plamenům hořce nevydařil. Domů si odvezly příděl – 6:0. A čtvrtý zatím poslední vzájemný zápas zvítězil Žďár na Bouchalkách – 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd proměnil v sedmé sérii Střecha.

Na koho by si měli žďárští dát v dresu soupeře největší pozor?

Ve zkratce to jsou asi čtyři jména – Eis , Kříž, Bičiště, Stehlík. Prvně jmenovaný si v loňské sezóně připsal za 10 gólů a 16 nahrávek 26 bodů po kterých byl druhým bodově nejlepším hráčem svého týmu. Kříž měl loni sice jen pět branek, ale k tomu přidal 21 nahrávek a vysloužil si tak třetí pozici v kanadském bodování týmu. Bičiště měl za 10 branek a 15 nahrávek celkově 25 bodu tedy pouze o jedem méně než Kříž a obsadil si místo hned pod ním. Poslední v pořadí je Stehlík. Jednatřicetiletý útočník měl loni nastřílených 14 branek a 10 nahrávek. V počtu nastřílených gólů byl na druhé pozici v týmu.