Prolomí dnes Plameny na jihu Čech píseckou smůlu?

Zveřejněno 10.12.2016 | mk
IHC Králové Písek SKLH Žďár nad Sázavou
20., sobota 10.12.2016 18:00
IHC Králové Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
P Í S E K – Po týdenní pauze se dnes opět roztočí kola třetí nejvyšší soutěže, která pokračuje svým dvacátým kolem. Žďárská skvadra po obědě vyrazí do jižních Čech, aby se v Písku pokusila napravit první nevydařené utkání na tomto ledě a zároveň prodloužit úspěšnou sérii, která již devět zápasů pravidelně cinká bodovým přínosem. Připravujeme z Písku živé vstupy na Facebooku.

V prvním zápase Plameny vyhořely

Po výborném vstupu do soutěže, výhrou na domácím ledě nad Moravskými Budějovicemi, cestovali žďárští hokejisté dobře naladěni do Písku k prvnímu utkání venku. Jenomže plány na další bodový zisk vzaly záhy za své a stav 3:1 po první a dokonce 6:1 po druhé třetině nedávaly Plamenům naději. Na střely i velké šance minimálně vyrovnaný zápas rozhodli domácí svojí vynikající produktivitou, kdy na rozdíl od hostů dokázali většinu svých šancí proměňovat.

To potvrzují i slova trenéra IHC Karla Slabého bezprostředně po utkání: „„Myslím, že jsme měli v tomto utkání velké štěstí, hodně velké štěstí. Můžeme být rádi za ten výsledek…” Smůla však v tomto zápase neopouštěla žďárský tým a hned dva hráči utrpěli vážná zranění. Libor Střecha dokonce skončil v nemocnici s poraněnou krční páteří a otřesem mozku a v současné době se k hokeji vrací v krajském přeboru. Druhým byl Martin Čech, který hrál za Plameny své první utkání, dal v něm hned branku, ale zranění kolene, které v něm utrpěl, si vyžádalo operaci a dodnes se na led nevrátil.

2. kolo, sobota 17.9.2016, IHC PÍSEK - SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 8:3 (3:1, 3:0, 2:2)

Smůla provázela i druhé utkání

Druhé vzájemné střetnutí této sezóny se již pro hokejisty z Vysočiny odvíjelo poněkud příznivěji, ale ani v něm nebyla „paní Štěstěna“ Žďárským příliš nakloněna . Poté, co v závěru první třetiny poslal do vedení domácí tým Beneš, dokázali hosté vyrovnat jen zlomek sekundy před první sirénou. Ve druhé třetině rozehráli domácí neskutečný kolotoč a její první polovinu prakticky nepustili Jihočechy z jejich obranné třetiny a vytvořili si celou řadu obrovských brankových šancí či spíše tutovek.

Po přehlídce jejich promarnění přišel trest a Písek dvakrát během minuty skóroval. Plamenům se ale podařilo nejen vyrovnat, ale získat i vedení 4:3. Dvě minuty před koncem se však porce smůly naplnila vlastním gólem a tak přišlo prodloužení. V něm o zisku druhého bodu rozhodli Pavel Staněk perfektní střelou od modré a Luboš Kunstmüller její přesnou tečí pod horní tyčku. Tato branka byla nedávno vyhlášena jako nejhezčí gól září a října.

11. kolo, sobota 29.10.2016, SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU : IHC PÍSEK 5:4 PR. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Po skvělé první čtvrtině přišel zlom

Písek zahájil letošní soutěž velice dobře a po první čtvrtině, ve které si připsal šest výher, ztrácel na tehdy vedoucí Nymburk pouhý jeden bod. Pak však přišel zlom a od té chvíle jdou Jihočeši od porážky k porážce. Z posledních deseti utkání dokázali vyhrát jen jediné a to v domácím derby s otloukánkem ligy Jindřichovým Hradcem (6:2). K tomu IHC přidal ještě jeden bod za prohru v prodloužení v již zmíněném duelu na žďárských Bouchalkách.

Poslední čtyři zápasy vyšel dnešní soupeř Plamenů úplně naprázdno, nutno však podotknout, že to byla utkání s velmi těžkými soupeři (Kolín – 4:2, Tábor – 1:4, Havl.Brod – 9:3, Nymburk – 5:3), tudíž je třeba mít se na pozoru před jakýmkoli podceněním, speciálně pak při vzpomínkách na oba vzájemné duely. Právě poslední výsledky určitě znamenají pro svěřence Karla Slabého velice silnou motivaci do dnešního klání, obzvláště s vědomím, že začíná být ohroženo, do nedávna takřka jisté, jejich účinkování v závěrečném play-off. Po zlepšených výkonech i výsledcích se totiž na aktuálně osmý Písek začíná nebezpečně dotahovat devátý českobudějovický David Servis

Nevyrovnaný kádr IHC

V čem by mohl být současný výkonnostní a výsledkový problém písecké družiny trochu napovídá pohled do individuálních statistik. Ty ukazují na značnou nevyrovnanost kádru Jihočechů, který bodově táhne trojice nebezpečných a vynikajících útočníků Filip Vlček (27/12+15), Jan Sýbek (25/12+13) a Josef Urbanec (24/12+12). Za nimi však již je výrazný propad, přičemž za zmínku stojí ještě dvojice Jakub Šuhaj (15/5+10) a Václav Pašek (12/6+6).

Zbytek týmu se zatím nedostal na hranici deseti bodů. V tom by mohla být síla týmu z Vysočiny, jenž má na soupisce hned jedenáct hokejistů, kteří si dokázali připsat již deset a více kanadských bodů a to nepočítáme hráče jako Paták nebo Juráň, kteří se do týmu připojili teprve před nedávnem, ale mají průměr téměř bod na zápas.

Sledujte živé vstupy z Písku

Pokud nepojedete podpořit Konečného družinu přímo na písecký stadion, můžete průběh zápasu, který začíná v 17:30, sledovat prostřednictvím tradičního onlajn přenosu.

Navíc se vám pokusíme, pokud to technické podmínky dovolí, přinášet živé vstupy přímo ze stadionu. První můžete očekávat již před začátkem zápasu během rozbruslení, ve kterém bychom vám chtěli představit sestavu, ve které Plameny do utkání nastoupí. Sledujte náš facebookový profil.