O body se Plameny porvou s nevyzpytatelným Vajgarem

Zveřejněno 27.09.2016 | ok
KLH Vajgar Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
4., středa 28.9.2016 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – Nepříznivou situaci mohou Plameny vylepšit na ledě Jindřichova Hradce. Ten loni zastával roli absolutního outsidera soutěže, jenomže stále se neví co od přebudovaného kádru Vajgaru čekat. Čtvrté kolo druhé hokejové ligy pokračuje ve středu od 18 hodin.

Hráči i fanoušci Plamenů si rozhodně představovali úplně jiný začátek soutěže a to jak z výsledkového tak výkonnostního hlediska. Po domácí výhře se Žihadly přišel výprask od Písku a o víkendu hrubě nepovedený zápas s Pelhřimovem.

Ke třem bodům na kontě mohou Plameny přidat další. V cestě jim stojí Jindřichův Hradec. Ten k prvním dvěma kolům z "organizačně-finančních" důvodů nenastoupil. Premiéru si tak odbyl až ve třetím kole na ledě Nymburku, odkud odjel s osmibrankovým přídělem.

V minulém ročníku byl Jindřichův Hradec otloukánkem celé soutěže a sezonu zakončil s pouhými devíti body na kontě. Pokud by se nezrušilo play-out, Vajgar by zřejmě druhou ligu v letošní sezoně nehrál. Jeden z devíti bodů ale Jihočeši uhráli proti Plamenům. Na Bouchalkách totiž žďárští hokejisté vyhráli až v prodloužení. U Vajgaru ale už to bylo o něčem jiném, Plameny se vrátily s vítězstvím 11:3.

Tým Vajgaru prošel oproti loňské sezoně výraznou obměnou. Do týmu přišla řada nových hráčů zejména ze Slavie Praha nebo Kladna a je otázkou jakou sílu bude mít. Z jednoho zápasu, kdy hrál tento tým poprvé v nové sestavě a navíc na ledě zatím suverénního Nymburku, toho nelze příliš soudit. Navíc bude Vajgar hrát poprvé před vlastními fanoušky a je jasné, že se bude chtít předvést v tom nejlepším světle.

Pro Plameny, které rozhodně mají co zlepšovat, je téměř povinností z Vajgaru vylovit body, nejlépe všechny tři, jenomže lehké to mít určitě nebudou.