Starší dorost vstoupil do soutěže výtečně, mladší vyhrál v Jihlavě

Zveřejněno 19.09.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Úspěšný víkend mají za sebou obě dorostenecké kategorie SKLH. Starší dorostenci v pátek deklasovali HC Krkonoše na jejich ledě a v neděli vyhráli doma nad Jabloncem na nájezdy. Jejich mladší kolegové přivezli tři nesmírně cenné body z Horáckého zimního stadionu v Jihlavě.

Foto: Juniorský hokej

STARŠÍ DOROST

V pátek vstoupila do ligové soutěže další kategorie. Po „A“ mužstvu a mladším dorostu, začala také Liga staršího dorostu. A pro Plameny to byl nástup vskutku famózní. K prvnímu zápasu cestovali svěřenci trenérů Biegla a Šejby do Trutnova, kde se utkali s HC Krkonoše. Vítězství si prakticky zajistili již v první třetině, kterou vyhráli jednoznačně 0:5. Ve druhé sice poněkud polevili (3:3), ale v té závěrečné přidali osm branek a z Krkonoš si přivezli rekordní výhru 3:15 a samozřejmě tři body.

HC Krkonoše - SKLH Žďár nad Sázavou 3:15 (0:5, 3:3, 0:8)

Nedělní utkání již zdaleka tak jednoznačné nebylo, ale přesto skončilo nakonec pro Plameny vítězně. O plný tříbodový zisk přišli žďárští mladíci tři minuty před koncem třetí třetiny, kdy Jablonec vyrovnal na 3:3. Dvoubodový příděl si domácí zajistili v samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil Jonáš Koudelka.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:3n (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)

MLADŠÍ DOROST

ELIOD extraliga mladšího dorostu měla uplynulý týden na programu pouze jedno kolo. Plameny v něm absolvovali jen krátkou cestu do nedaleké Jihlavy. A v metropoli Vysočiny je čekal soupeř, který v dosavadním průběhu soutěže neztratil ani jediný bod. Ovšem žďárští mladíci se lídra extraligové tabulky nezalekli a po bezbrankové první třetině, si v té druhé vypracovali vedení 0:2 brankami Pytlíka a Puczka. Dukla sice ve třetí části nejprve snížila, ale Hromádka vrátil hostům vedení. Sedm sekund před závěrečnou sirénou sice Jihlavští dokázali zdramatizovat utkání gólem na 2:3, ale svěřenci Jaromíra Pytlíka jim víc již nedovolili a z Horáckého zimního stadionu si přivezli nečekaně všechny tři body.

HC Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou 2:3