Páteční „ZÁŽEH“ se vydařil

Zveřejněno 12.09.2016 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po měsících příprav vypukla v pátek po 14. hodině na žďárském náměstí dlouho očekávaná akce „ZÁŽEH2016“. Díky značnému množství pozitivních ohlasů si troufáme hodnotit akci jako vydařenou. My se za ní dnes krátce ohlédneme a to hlavně obrazem díky fotkám Jana Škárky a videosestřihu Josefa Bárty.

Foto: Jan Škárka

Během čtyřhodinového programu se návštěvníci mohli seznámit s jednotlivými mužstvy SKLH od nejmenších Plamínků až po „A“ mužstvo. Na velkoplošné obrazovce se střídaly zdravice významných žďárských osobností z oblasti sportu jako např. Martiny Sáblíkové, Tomáše Rolinka, mladých reprezentantů pocházejících ze žďárské hokejové líhně nebo od bývalého trenéra Plamenů Martina Sobotky.

Nechyběla prezentace nové kolekce fanshopu, jejiž produkty si mohli návštěvníci přímo na místě zakoupit. Ozdobou akce pak bylo vystoupení hokejových legend Vladimíra Martince, Stanislava Neveselého, Jana „Gusty“ Havla, Jaroslava Benáka či Bedřicha Ščerbana. Zlatým hřebem bylo představení zbrusu nových dresů SKLH, jejich slavnostní křest a na závěr i skutečný zážeh sezóny.

Zábavné odpoledne poctil svojí návštěvou také starosta města Mgr. Zdeněk Navrátil, který popřál Plamenům úspěšnou sezónu a převzal od vedení klubu dres s vlastním jménem a číslem 1 a také speciální zarámovaný dres s podpisy hráčů a realizačního týmu, jako poděkování městu za dlouhodobou podporu lednímu hokeji.

Jako slibovaná překvapení byla odhalení nového autobusu, se kterým budou jezdit žďárští hokejisté na zápasy a slavnostní spuštění nových internetových stránek Plamenů. Dokonale vyšlo i počasí, zájem byl také o doprovodný program jako byla lezecká stěna zapůjčená Kolpingovým dílem ČR, výstava krásných automobilových veteránů společnosti autoFIVE či prezentace hokejové střílny s pukometem.

A tak si návštěvníci užili skvělé odpoledne a nyní už nezbývá, než věřit, že se Plameny naplno rozhoří také na ledové ploše. Mladší dorostenci to ukázali hned v neděli, kdy si připsali tři body do extraligové tabulky za vítězství nad českobudějovickým Motorem. „A“ tým bude mít první příležitost již ve středu, kdy na Bouchalkách přivítá Žihadla z Moravských Budějovic.

Velké poděkování patří partnerům SKLH v čele s CooperStandard a hlavnímu mediálnímu partnerovi akce Českému rozhlasu Region, bez kterých by se "ZÁŽEH 2016" uskutečnit nemohl.

Kliknutím na obrázek otevřete celou fotogalerii ze „ŽÁŽEHU2016“