Osmifinále dnes pokračuje ve Slaném

Zveřejněno 02.03.2015 | mk
HC Řisuty SKLH Žďár nad Sázavou
OF2, pondělí 2.3.2015 18:00
HC Řisuty - SKLH Žďár nad Sázavou RIS - ZNS
S L A N Ý – Sobotkova družina dnes po poledni nabrala směr Slaný a v tuto chvíli je již na cestě k druhému osmifinálovému utkání letošního play-off proti Řisutům. Po sobotní vysoké výhře, čeká dnes Plachého a spol. opět těžký boj o další bod ke kýženému postupu do dalšího kola vyřazovacích bojů.

V sobotu odstartované vyřazovací boje se odehrály na osmi stadionech západní divize. Ve všech sériích se ujali vedení papíroví favorité, tedy domácí týmy. Obrovské překvapení se však rodilo v Kolíně, kde ještě 10 minut před koncem zápasu vedly Moravské Budějovice 1:4, jenomže Kozlové předvedli neuvěřitelný obrat a pěti brankami do konce zápasu, poslali Žihadla domů s prázdnou (6:4).

Z favoritů se ještě poměrně trápil vítěz základní části Sokolov, když pojistil svou výhru nad na poslední chvíli proklouznuvším Kláštercem (4:2) až trefou do opuštěné branky při power-play soupeře. Dramatický průběh mělo i utkání ve Vrchlabí, kde Bílina v 57. minutě snížila na 3:2 a domácí se o vítězství museli strachovat, ale nakonec jej uhájili. V Jablonci držel Pelhřimov nerozhodný stav a naději na první výhru v sérii, do 52. minuty. Pak ale Vlci dvakrát kousli Medvědy a výhra 4:2 zůstala u Nisy.

Za určité překvapení lze však považovat jasné vítězství Nymburku (5:1) nad nejlepším týmem poslední třetiny základní části Děčínem, který tak nezaokrouhlil sérii výher na deset. Bez větších potíží si poradila pražská Kobra s Jindřichovým Hradcem (4:1). Nejvyšším rozdílem vyhrál Tábor, když deklasoval Trutnov vysoko 7:1.

Plameny si sice s Řisuty poradily také vysokým rozdílem, ale utkání hodně bolelo a především jeho závěr byl hodně vyhrocený. Proto lze očekávat, že i dnes dostojí Buldoci svému jménu a nedají hokejistům z Vysočiny nic zadarmo. Na domácím ledě ve Slaném budou Řisuty určitě ještě nebezpečnější a Plachého parta bude muset v boji o druhý osmifinálový bod podat opět vynikající výkon.

Sobotka se navíc dnes bude muset obejít bez dvou obránců. Luděk Pilný byl mateřskými Pardubicemi povolán do juniorky, za kterou bude hrát v nedalekém Kladně. Josefa Koldu nepustí do zápasu pracovní povinnosti. Naštěstí nebylo sobotní zranění Pavla Staňka natolik závažné, a tak nebude žďárská defenzivní opora ve Slaném chybět.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou

Brankáři: Sláma, Peška
Obránci: Staněk, Beneš, Pleva, Smejkal, Vítek M., Doležal
Útočníci: Kunstmüller, Vítek D., Kaňka, Krupka, Gregar, Padělek, Plachý, Štěpánek, Bureš

Druhý zápas osmifinálové série proti Řisutům začíná na zimním stadionu ve Slaném v pondělí 2.března v 18:00. Duel můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.

Stav osmifinále play-off:

HC Baník Sokolov – HC Klášterec nad Ohří 1:0 (4:2)
HC Kobra Praha – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 1:0 (4:1)
HC Tábor – HC Trutnov 1:0 (7:1)
SC Kolín – HC Moravské Budějovice 2005 1:0 (6:4)
HC Stadion Vrchlabí – HC Draci Bílina 1:0 (3:2)
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Lední Medvědi Pelhřimov 1:0 (4:2)
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Řisuty 1:0 (7:2)
NED Hockey Nymburk - HC Děčín 1:0 (5:1)