Mladší dorost dnes doma naposledy

Zveřejněno 13.03.2014 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Konec velmi úspěšné sezony žďárského mladšího dorostu je za dveřmi. Tým kapitána Martina Nečase má před sebou dva poslední zápasy. Jeden domácí a druhý venkovní. Los však přidělil na konec letošního ročníku ELIOD Extraligy mladšího dorostu nejtěžší možné soupeře. Po Liberci následuje Hradec Králové a Brno. Závěrečná kola tak nebudou vůbec jednoduchá, ale mladé Plameny se i tak pokusí utrhnout nějaký ten bod. Poslední domácí duel letošní sezony začíná již dnes v 16:30 na Bouchalkách.

Foto: René Rámiš

Naposledy se doma žďárský výběr střetnul s vedoucím Libercem. Jen těsně však pátý Žďár podlehl soupeři, který si po výhře 7:5 dovezl na sever Čech pro Bílé Tygry tolik potřebné body.

V neděli vyjely Plameny do Českých Budějovic. Ačkoliv se většinu hrací doby tlačilo na hostující bránu, Žďár potvrdil roli favorita a zvítězil 3:0. V dresu SKLH skóroval kapitán Martin Nečas, Ondřej Matýs a Vladimír Zahradník. 48 úspěšných zákroků a 100% úspěšnost si připsal bravurní Matěj Loubal .

Ve čtvrtek mají příznivci mládežnického hokeje poslední příležitost v této sezóně shlédnout na domácím ledě extraligový hokej. Zdolat žďárský hrad se pokusí stříbrný Hradec Králové, který se bude snažit vyhrát za každou cenu, aby play-off odstartoval v domácím prostřední.

První utkání s Královskými lvy dopadlo pro Hradecké velmi špatně. Žďárské naděje soupeře smetli výsledkem 6:1. V odvetném utkání podlehli Sobotkovi svěřenci na domácím kluzišti 3:5.

Poslední zápas opět vyhráli Královští lvi, kteří ubránili Hradec těsně 4:3. V té době ještě dvěma asistencemi pomohl Plamenům talentovaný Tomáš Havránek, který nyní patří k hokejistům Komety Brno.

Finální zápas aktuální sezony sehrají žďárští hokejisté na ledě Ronda. Do mužstva Komety přijde jako posila ze staršího dorostu i Tomáš Havránek, který má velký podíl na postupu Žďáru do extraligy i na současné pozici klubu v tabulce (5.místo).

Duel s výběrem Hradce Králové začíná již v 16:30 na žďárském zimním stadionu. Vstup ZDARMA.