Plameny konečně doma. O první body se utkají s Táborem

Zveřejněno 27.09.2013 | mk, jk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Tábor
4., sobota 28.9.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Tábor ZNS - TAB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Až do čtvrtého kola si museli počkat žďárští příznivci na domácí utkání svého týmu. A právě poslední zářijová sobota jim nabídne dlouho očekávaný „Mač“ s velkým M! Na Bouchalky zavítá jeden z favoritů soutěže HC Tábor. Domácí zatím bez bodu již netrpělivě vyhlíží první zápas na vlastním ledě, kde po pomalejším rozjezdu do nového ročníku musí konečně urvat důležité body, a právě proto se chtějí před vlastním obecenstvem semknout a vydřít konečně bodový zisk! Dokážou to Plameny s pomocí svých fanoušků? Odpověď zjistíme v sobotní podvečer na žďárském zimním stadionu!

Bližší informace o prvním domácím soupeři žďárských Plamenů HC Tábor jsme vám přinesli v našem letním seriálu představující nové soupeře. Pokud jste článek nečetli nebo si jej chcete připomenout, najdete jej zde.

Kohouti po úspěšném minulém ročníku, ve kterém bojovali o postup do druhé nejvyšší hokejové soutěže se ani letos po sloučení konferencí neztrácejí. Po úspěšně zvládnuté přípravě nenechávali nikoho na pochybách, že i letos budou bojovat o příčky nejvyšší. V úvodním kole porazili na samostatné nájezdy HC Baník Sokolov (4:3sn), když dvěma brankami pomohl svému týmu Radek Pechánek.

V prvním venkovním klání zaznamenal Tábor jednoznačnou výhru na ledě HC Klášterce nad Ohří 3:7. Hostující Kamil Hájek si připsal ve svém druhém mistrovském startu hattrick a pomohl tak výrazně Kohoutům ke třem bodům.

Ovšem ve druhém utkání na vlastním ledě Kohouti narazili, když nestačili na rozjeté Kobry z Prahy v poměru 1:3. Velmi vyrovnané klání rozhodlo sedm minut v prostřední části, kdy je hráči z hlavního města sestřelili třemi góly a zvítězili v konečném součtu 1:3.

Jasná brankářská jednička Jihočechů Michael Panec, který odchytal úvodní dva duely, zůstal pouze na lavičce a Tomáš Klestil, který mu doposud pouze kryl záda, svoji premiéru nezvládl. Po druhém inkasovaném gólu se sice vystřídali, ale už bylo příliš pozdě. Na rozjetého soupeře to nestačilo.

Domácím Plamenům se po dvou odehraných zápasech v novém ročníku nepodařilo bodovat. A ztrácí na svého aktuálního soupeře již pět bodů. Sobotkova družina se pokusí prolomit tuto nepříznivou bilanci a před zraky vlastních fanoušků konečně zabrat a hlavně se vyvarovat zbytečných chyb a vyloučení, které je stály body v minulých dvou kolech.

K prvnímu úspěchu by žďárským hokejistům měla pomoci i letní posila Lukáš Krupka, kterého čeká soutěžní premiéra v plamenném dresu. Ta ostatně čeká na celý Sobotkův tým, protože v prvním domácím zápase sezóny si obléknou zbrusu nové dresy.

Není nutné dodávat, že po dvou nevydařených zápasech není tým v takové pohodě, na jakou byl zvyklý vloni a hráči budou hodně potřebovat podporu svých fanoušků. Vezměte proto všechny známé a vyrazte na hokej zaplnit tribuny a vytvořit tradičně parádní hokejovou atmosféru.

Nové dresy však nebudou jen pro hráče, ale budou si je moci zakoupit i fanoušci, stejně jako řadu dalších nových klubových suvenýrů, včetně např. minidresů nebo velmi atraktivních triček. Dresy bude možné koupit buď hotové nebo si je objednat se jménem a číslem dle vlastního přání.

Dosavadní výsledky HC Tábor:
1. kolo 14.9.2013 HC Tábor - HC Baník Sokolov 4:3sn
2. kolo 21.9.2013 HC Klášterec nad Ohří – HC Tábor 3:7
3. kolo 25.9.2013 HC Tábor – HC Kobra Praha 1:3

Kompletní program 3.kola:
sobota 28.9.2013
HC Rišuty – SHC Klatovy 17:00
NED Hockey Nymburk – HC Stadion Vrchlabí 17:00
HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec 17:00
SC Kolín – HC Baník Sokolov 17:00
HC Draci Bílina – HC Děčín 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou – Hockey Club Tábor 17:30
HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Milevsko 2010 18:00
HC Kobra Praha – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:00

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma, Vlach
obránci: Staněk – Pleva, Jícha – Jan, Kolda – Smejkal, Doležal
útočníci: Krupka – Kaňka – Plachý, Kunstmüller – Hron – Dítě, Vítek D. - Kotlík – Man, Zídek

První mistrovský zápas Plamenů na vlastním kluzišti začíná ve sváteční sobotu 28.září v 17:30 na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou na Bouchalkách. Pokud se nebudete moci zúčastnit tohoto důležitého střetnutí, bude pro Vás připraven alespoň onlajn přenos.