Víkend nabídne bohaté hokejové menu

Zveřejněno 27.09.2013 | mk, rr
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Milovníci hokeje se mají na co těšit. Víkend nabídne zajímavý a bohatý hokejový program. Kromě sobotní domácí premiéry „A“ mužstva proti Táboru, kterému se budeme věnovat v samostatném článku, mohou fanoušci hokeje navštívit zápasy mládeže, jejichž vyvrcholením bude nedělní extraligový duel mladšího dorostu proti Českým Budějovicím. Ale již dnes večer (19:30) sehrají starší dorostenci zápas proti HC Krkonoše, v sobotu se žáci utkají s Pelhřimovem a v neděli pak Junioři zabojují o první ligové body proti brněnskému Warrioru.

Foto: Tomáš Marek

JUNIOŘI

Žďárská juniorka neodstartovala aktuální sezonu vůbec dobře. Po vysoké prohře v Hodoníně 9:3 a po pětigólovém nářezu od Havířova, kdy v bráně hostů neskončil ani jeden kotouč, čeká hráče tvrdý boj s brněnskými Warriory. Ti loňskou sezonu, na rozdíl od 6. Žďáru, ukončili na dně tabulky. Tento rok jsou však zatím na pomyslném stříbrném místě.

Napravit svoji reputaci se nejstarší mládežnická kategorie pokusí v neděli ve 14:15. Neváhejte a přijďte podpořit Plameny, které přítomnost domácích fandů určitě nakopne a předvedou lepší hru.

STARŠÍ DOROST

To starší dorostenci vstoupili do soutěže výborně a po výhrách 6:0 doma proti Strakonicím a 2:3 na nájezdy v Chrudimi okupují aktuálně třetí příčku. Ovšem nyní je čeká lídr tabulky HC Krkonoše, který zatím neztratil ani bod, když vyhrál v Táboře 1:6 a doma porazil Kolín 5:4.

Souboj starších dorostenců o špici tabulky začíná v pátek v 19:30.

MLADŠÍ DOROST

Také mladší dorostenci jedou na vítězné vlně. Jako nováček naší nejvyšší soutěže od včerejška senzačně vedou extraligovou tabulku. V dramatickém zápase totiž v Pardubicích zvítězili 2:4 a i díky prohře Komety na Slávii se vyhoupli na čelo tabulky.

V roli extraligového lídra se představí na domácím ledě proti svým vrstevníkům z jihu Čech – HC Motor České Budějovice. Uhájit vedení v soutěži se mladé Plameny budou snažit v neděli od 17:00.

Hráči se už teď těší opět na skvělou podporu diváků a báječnou atmosféru zápasu, tak jako tomu bylo v předchozích zápasech. Fanoušci hokeje by si rozhodně neměli nechat ujít tuto podívanou, protože mladší dorostenci předvádí na svůj věk neskutečně atraktivní hokej.

ŽÁCI

Obě žákovské kategorie sehrají svá utkání v sobotu proti Pelhřimovu. Mladší žáci začínají v 11:30 a jejich straší kolegové ve 13:30.