Hokejová neděle: Junioři přivítají Havířov, ml.dorost Mladou Boleslav

Zveřejněno 21.09.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V pátek zahájili svoji soutěž junioři a nevstoupili do ní vůbec dobře, když v Hodoníně prohráli vysoko 9:3. V neděli od 14:15 je čeká druhé kolo. Na Bouchalkách se postaví proti týmu AZ Havířov. Ihned poté v 17:00 se představí mladší dorost, který okupuje třetí příčku extraligové tabulky. Ve velmi důležitém souboji přivítá BK Mladá Boleslav.

JUNIOŘI

V oslabené sestavě, kdy trenér Marek postrádal hlavně obránce, nepodali junioři v pátek v Hodoníně dobrý výkon a odvezli si z jihu Moravy vysokou porážku 9:3.

Trenér juniorů Václav Marek komentoval porážku pro hodonínský web slovy: „Pro nás to byl trochu smolný zápas, potýkáme se s nedostatkem obránců, takže jsme přijeli se třemi obránci s tím, že jeden útočník musel hrát beka. Chyby, které jsme udělali pod tlakem soupeře, rozhodly o výsledku utkání. Chybějící důraz na brankovišti a špatné pokrývání hráčů v obranné třetině nás stálo pět branek a to prakticky rozhodlo celý zápas.“

Napravit páteční výpadek budou moci zástupci nejstarší mládežnické kategorie napravit v neděli. Tentokrát se střetnou se soupeřem ze severní části Moravy. Ve 14:15 přivítají na Bouchalkách celek Havířova. Ten má za sebou také neúspěšnou premiéru, když v pátek doma podlehl Frýdku – Místku 3:4 na samostatné nájezdy.

Pro úplnost připomínáme, že junioři byli letos svazem přeřazeni do východní skupiny a tak je čeká, stejně jako muže, daleké cestování a pravděpodobně také těžší soupeři.

MLADŠÍ DOROST

Také mladší dorostenci nastoupí po nevydařeném utkání. Minulou neděli nedokázali zopakovat skvělé výkony proti jihlavské Dukle a pražské Slávii a v havlíčkobrodské Kotlině podlehli Rebelům těsně 3:2, když vedení ztratili v posledních sedmi minutách.

Přesto mladé Plameny po třech odehraných kolech okupují senzační třetí příčku extraligové tabulky se ztrátou jediného bodu na vedoucí Kometu Brno. V případě úspěchu proti Mladé Boleslavi, by si mohli žďárští dorostenci tuto velmi lichotivou pozici nejen udržet, ale případně i vylepšit.

Ale hokejisté z města automobilů budou určitě proti, protože jsou v tíživé situaci. Z dosavadních tří kol nevytěžili ani jeden bod. Po prohrách v Hradci Králové (7:2), doma s Libercem (0:4) a na Slávii (8:4) uzavírají tabulku.

Ovšem je nutné dodat, že na úvod měli Bruslaři těžký los a všichni tři soupeři patří ke špičce soutěže. Boleslavští se určitě s nelichotivým postavením nespokojí a budou chtít rychle zpět svoji loňskou formu, kdy obsadili třetí místo.

Jak si extraligový nováček povede v souboji se zkušeným týmem Bruslařského klubu Mladá Boleslav, můžete na žďárských Bouchalkách sledovat v neděli od 17 hodin.

Vzhledem k tomu, že „A“ mužstvo Plamenů má tento víkend volno, je to ideální příležitost pro všechny hokejové příznivce vidět špičkový mládežnický hokej. Srdečně vás zveme. Přijďte strávit příjemné hokejové odpoledne a podvečer a podpořit mladé reprezentanty žďárského klubu.