V generálce prověří Plameny Vrchlabí

Zveřejněno 10.09.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Stadion Vrchlabí
prip., středa 11.9.2013 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí ZNS - VRC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Napětí vrcholí, po měsících přípravy se v sobotu rozjede druholigový kolotoč. Jak je Sobotkův tým na nový ročník soutěže připraven, prověří středeční generálka. V té se Plameny utkají s nováčkem z Vrchlabí.
Vrchlabí po loňském postupu do třetí nejvyšší soutěže připravuje tým, který by v západní skupině rozhodně neměl hrát druhé housle. Mužstvo posílilo i několik hráčů z Hradce Králové, jako například zkušený třiatřicetiletý brankář Filip Luňák.

Fanoušky Plamenů bude jistě zajímat, že v krkonošském celku působí i několik hráčů majících vztah ke Žďáru. Nejznámější z nich je žďárský rodák a odchovanec Tomáš Bláha, jehož hokejový osud zavál do Vrchlabí, kde je dnes již vlastně doma. V živé paměti máme jednoho z nejproduktivnějších hráčů loňského „bronzového“ týmu Plamenů Ondřeje Březinu.

Mnozí si jistě vzpomenou na skvělého obránce Lukáše Poskočila, který ve Žďáře působil v sezóně 2008/09. Zajímavostí je, že ve svém osobním dotazníku na www.hcvrchlabi.cz uvádí jako svého nejoblíbenějšího spoluhráče dalšího Žďáráka Tomáše Kauta. No a na Martina Klementa určitě nezapomněl Honza Kočan.

Vrchlabští hokejisté odehráli v rámci přípravy pouze pět zápasů. Dařilo se jim však především v jejím úvodu, když dvakrát porazili Kolín (1:5, 4:3sn). Následně však utrpěli tři porážky. Dvě od Jablonce (2:4, 6:4) a jednu od Nymburku (3:2).

Už teď je zřejmé, že SKLH neodehraje ani jeden přípravný zápas v kompletní sestavě. Z klíčových hráčů bude kouč Sobotka tentokrát postrádat Pavla Staňka, kterého trápí bolavé zuby, Michala Kaňku, jenž má zdravotní potíže s nohou a Lukáše Krupku, který musí kvůli rozsáhlé marodce zaskakovat v Jihlavě. V sobotním ostrém startu by však všichni tři jmenovaní již měli být k dispozici.

Generálka na sobotní ligový start začíná ve středu 11.září v 18:00 na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.

Před a během zápasu si bude možné zakoupit permanentky na novou sezónu.