Překvapivý zvrat: Hamanův příchod se zatím odkládá

Zveřejněno 09.09.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve čtvrtek odehrál svoji obnovenou premiéru na žďárských Bouchalkách a zdálo se, že již nic nebrání jeho plnému návratu do žďárského dresu. Radek Haman však svým následným rozhodnutím nepotěšil ani trenéra Martina Sobotku ani žďárské fanoušky.

Foto: Tomáš Marek

Po důkladném zvážení, oznámil velezkušený a extraligou protřelý forvard, že chce s nástupem mezi žďárské Plameny počkat. Přestože bezprostředně po čtvrtečním zápase působil velmi optimisticky a hodně si pochvaloval tým, spoluhráče v lajně i skvělou atmosféru v kabině, převládly nakonec dva hlavní důvody, které ho přiměly k tomuto rozhodnutí.

„Nehrál jsem sedmnáct měsíců zápas a po tom čtvrtečním jsem se necítil dobře. Nemyslím si, že bych byl natolik připravený, abych byl skutečným přínosem pro tým. Potřebuji se dostat do určitého rytmu a herní pohody a musím být sám přesvědčený, že týmu můžu dát maximum,“ odůvodnil Radek Haman své poněkud překvapivé rozhodnutí.

Nebyl to však jediný důvod, přidal další a možná i závažnější: „Poté co jsem skončil s trénováním ve Znojmě, musel jsem si najít nějakou civilní práci. V létě jsem začal pracovat jako řidič a začínám hodně brzy ráno a je velmi těžké skloubit výkonnostní druholigový hokej, kvalitní přípravu, zápasy atd. a tuto práci, alespoň teď ze začátku,“ vysvětlil nám Radek a přidal i jednu příhodu z pátku, která byla asi poslední kapkou pro jeho rozhodnutí: „V pátek po zápase jsem se cítil tak strašně unavený, že jsem dokonce usnul na křižovatce, když jsem čekal na semaforu. Tohle si prostě nemohu dovolit.“

Neznamená to však, že by žďárský rodák návrat do mateřského klubu definitivně zavrhnul. Zároveň totiž nabídl i určitou představu, jak by to mohlo být dál: „Musím teď skloubit trénink a moji práci a pomalu začít zkoušet do toho vkládat zápasové zatížení. Využiju k tomu nabídku klubu Štiky Rosice, v krajském přeboru by to nemělo být tak těžké jako ve 2.lize a samozřejmě odpadne i to náročné cestování, protože Štiky trénují v Brně a na zápasy je to nesrovnatelně blíž," představuje Radek Haman své plány.

„Pokud to půjde, budu cítit formu a vědět, že bych mohl být přínosem a zároveň si zvyknu na hokejový i pracovní rytmus, tak abych neusínal v autě,“ říká s úsměvem, „a bude o mně ve Žďáře zájem, tak bychom se mohli domluvit třeba za pár týdnů či spíše měsíců“, dává hvězdný útočník naději žďárským fanouškům.