Mladší dorostence čeká extraligová premiéra

Zveřejněno 07.09.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jako první ze všech kategorií, vstoupí do soutěžních bojů o ligové body mladší dorostenci. Svoji premiérovou sezónu v naší nejvyšší soutěži zahájí už v neděli na ledě Dukly Jihlava a ve čtvrtek přivítají na Bouchalkách pražskou Slávii.

Foto: Tomáš Marek

Po patnácti letech uvidí Žďár extraligu

Čas letí jako voda, je to již téměř šest měsíců, kdy žďárský hokej zaznamenal jeden z největších úspěchů své historie. Mladší dorostenci po patnácti letech vybojovali účast v nejvyšší hokejové soutěži v ČR.

Tým absolvoval pod vedením trenérů Martina Sobotky a Martina Nečase intenzivní letní přípravu a nyní měsíční přípravu na ledě. A teď se ukáže, jak na tom mladé Plameny jsou a zda dokáží v konkurenci nejlepších mužstev obstát.

Extraliga mladšího dorostu startuje již o tomto víkendu. Jako první prověří nováčka v soutěži HC Dukla Jihlava. Zápas startuje na Horáckém zimním stadionu v neděli 8. září v pravé poledne. Doma si žďárští mladíci odbudou svoji extraligovou premiéru ve čtvrtek 12. září v 16:30 a na úvod přijede HC Slavia Praha.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu se hraje ve třech geograficky rozdělených skupinách Západ, Střed, Východ. SKLH Žďár nad Sázavou bude soupeřit ve skupině Střed a celá soutěž má tři části.

Složení skupin:

Střed: HC Kometa Brno, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Dukla Jihlava, Královští lvi Hradec Králové, TJ Bílí Tygři Liberec, HC Rebel Havlíčkův Brod, HC České Budějovice, BK Mladá Boleslav, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Slavia Praha

Východ: Valašský hokejový klub Vsetín, HC Slezan Opava, HC AZ Havířov 2010, HC Zubr Přerov, SHK Hodonín, HC Olomouc, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Steel, PSG Zlín, HCM Warrior Brno

Západ: Piráti Chomutov, HC Slovan Ústí nad Labem, IHC Písek, HC Litvínov, HC Energie Karlovy Vary, HC Plzeň 1929, HC Sparta Praha, Rytíři Kladno, HC Letci Letňany, HC PZ Kladno

Systém soutěže

1. část: 30 družstev rozděleno územně do 3 skupin hraje ve skupinách po 10ti čtyřkolově každý s každým (36 utkání). Družstva, která se ve skupinách umístí na 10. místě pro příští soutěžní ročník přímo sestupují do ELIOD ligy mladšího dorostu.

2. část - play off: Družstva umístěná po 1. části ve skupinách na 1.-4. místě sehrají semifinále play-off v rámci své skupiny (1-4, 2-3) na tři vítězství avšak maximálně 4 utkání s tím, že první se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části soutěže, druhé u hůře umístěného družstva po 1. části soutěže, třetí a případně čtvrté utkání u družstva lépe umístěného, bude-li stav série po čtvrtém utkání vyrovnaný, po utkání následuje úprava ledové plochy a další prodloužení k určení vítěze této série.

3. část: závěrečný turnaj o titul „Mistr České republiky v kategorii mladšího dorostu“ - družstva, která zvítězila v semifinále play off každé skupiny, sehrají závěrečný turnaj o 6ti účastnících. Vítěz turnaje obdrží titul „Mistr České republiky v kategorii mladšího dorostu“.