Play-off 2013 se blíží…

Zveřejněno 10.02.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Do startu vrcholné fáze sezóny sice chybí téměř tři týdny a Plameny ještě čeká pět důležitých zápasů, ve kterých budou bojovat o historický úspěch nejlepšího umístění v základní části a co nejvýhodnější pozici do play-off, ale vzhledem k dnešnímu zápasovému výpadku, vám přinášíme již nyní detailní informace k vyřazovacím bojům.
Od návratu do 2.ligy v roce 2008 ještě nikdy nechyběly žďárské Plameny v závěrečných vyřazovacích bojích a stejně tomu bude i letos. Zatímco však v minulých letech bojovali většinou žďárští hokejisté o účast v play-off až do závěrečných kol, letos si zajistili postupové pozice s velkým předstihem. A co víc, mají nadosah účast v elitní čtyřce, zaručující výhodu domácího prostředí. K jistotě nejhůře čtvrtého místa chybí týmu Martina Sobotky pouhé tři body.

Pokud se tedy Plamenům podaří z následujících pěti duelů získat alespoň tři body, začnou čtvrtfinále play-off v sobotu 2.března na domácích Bouchalkách. Kdo by mohl být jejich soupeřem, je sice ještě hodně nejisté, ale podle aktuálního postavení v tabulce, současné formy a losu zbývajících zápasů, přichází v úvahu někdo ze čtveřice Pelhřimov, Nymburk, Břeclav nebo Kolín.

Žádný z těchto týmů není snadný protivník, který by nějak výrazně zvyšoval šance Žďáru na vytoužené semifinále. Ale zároveň není ani jeden neporazitelným soupeřem, ze kterého by Plachý a spol. měli mít přehnané obavy. V anketě na našich stránkách fanoušci upřednostňují Pelhřimov, zřejmě především proto, že tento duel by měl atraktivní příchuť derby a skvělou atmosféru tvořenou oběma fanouškovskými tábory, k čemuž by přispěla i relativně krátká vzdálenost obou měst.

O konečném umístění Žďárských po základní části, může něco napovědět už nejbližší zápas, ve kterém Plameny změří ve středu síly s brněnskou Technikou. Vysokoškoláci včerejším vítězstvím na nájezdy a vynucenou pauzou Žďáru, přeskočili svého středečního soupeře na druhou příčku.

Náskok Techniků je sice jen jeden bod, ale s největší pravděpodobností udrží naděje týmu z Vysočiny na pomyslné stříbrné medaile pouze výhra v tomto vzájemném duelu. Případná porážka by znamenala již čtyřbodový odstup, který by se jen těžko doháněl.

Play-off

Abyste měli s předstihem kompletní informace a mohli se na vrchol sezóny dobře připravit, přinášíme vám termínový program i pravidla paly-off.

Všechna kola play-off se hrají na tři vítězné zápasy. Narazí v nich proti sobě vždy nejlépe umístěný tým základní části proti nejhůře umístěnému, což platí nejen ve čtvrtfinále, ale také v semifinále a finále. Vítěz finálové série postoupí do kvalifikace o první ligu.

Doma začíná vždy ten lépe umístěný celek a v dalších zápasech se pořadatelství střídá, takže pro případný pátý rozhodující duel, bude mít výhodu domácího prostředí opět lépe umístěné mužstvo po základní části.

V případě, že zápas skončí po šedesáti minutách remízou, následuje (na rozdíl od základní části) desetiminutové prodloužení, které se hraje se čtyřmi hráči v poli na tzv. náhlou smrt. Pokud ani desetiminutové prodloužení nerozhodne, přijdou ke slovu samostatné nájezdy.

Program play-off

čtvrtfinále
1. zápas - sobota 2. 3. 2013
2. zápas - pondělí 4. 3. 2013
3. zápas - středa 6. 3.2013
4. zápas - pátek 8. 3. 2013
5. zápas - neděle 10. 3. 2013

semifinále
1. zápas - úterý 12. 3. 2013
2. zápas - čtvrtek 14. 3. 2013
3. zápas - sobota 16. 3. 2013
4. zápas - pondělí 18. 3. 2013
5. zápas - středa 20. 3. 2013

finále
1. zápas - sobota 23. 3. 2013
2. zápas - pondělí 25. 3. 2013
3. zápas - středa 27. 3. 2013
4. zápas - pátek 29. 3. 2013
5. zápas - neděle 31. 3. 2013