Rozhovor s mladými Plamínky, kteří se zúčastnili ODM

Zveřejněno 06.02.2023 | Redakce, Anna Daňsová
Mladí Plamínci se vrátili z Olympiády dětí a mládeže, která probíhala od 22. do 27. ledna 2023, a na níž nakonec Kraj Vysočina skončil na celkovém šestém místě. Přitom ještě po prvních dvou hracích dnech měl nakročeno k postupu do semifinále. Ten hokejistům z Vysočiny konec utekl, přesto se ale nemusí za svoje výkony na turnaji stydět. Zajímaly nás dojmy mladých Plamínků z turnaje, a tak jsme si pozvali na rozhovor obránce Matěje Kopeckého a útočníka Matyáše Lédla, kteří nám řekli něco o výkonech týmu a zážitcích z turnaje.
Jak jsi spokojený s umístěním a výkony týmu na ODM?
Kopecký: „Tak já si myslím, že 6. místo ze 14 krajů není špatný výsledek, ale medaile by samozřejmě byla lepší. První dva dny jsme makali všichni a hráli jsme jako tým, takže jsme se drželi na postupovém místě, vycházelo nám to. Škoda, že se to nepodařilo potvrdit i třetí hrací den.”
Lédl: „S umístěním jsem docela spokojený, ale myslím si, že po výkonech v prvních dvou dnech jsme určitě měli na víc. Zpočátku jsme hráli velmi dobře jako tým, ale třetí den jsme bohužel nedokázali navázat na dobré výkony a pokazili jsme si možnost postoupit do semifinále.”

V čem vidíš příčinu toho, proč se nakonec postoupit nepovedlo, přestože se po prvních dvou dnech držela postupová pozice?
Kopecký: „Třetí den začala být podle mě znát únava, navíc si každý začal zkoušet něco svého, už jsme se asi viděli v semifinále a nehráli jsme tolik týmově jako předchozí dva dny.”
Lédl: „Nehráli jsme dobře v obraně, dostávali jsme hodně gólů, navíc ani v útoku jsme se nedokázali prosadit, asi se projevila i únava. Těch faktorů bylo nakonec víc, takže nám to bohužel nevyšlo.”

Jak hodnotíš svůj výkon na ODM?
Kopecký: „Úplně špatné to z mé strany nebylo, ale očekával jsem od sebe daleko víc, takže spokojený být nemůžu.”
Lédl: „Nemyslím si, že bych hrál špatně, herně to bylo docela dobré, ale bohužel se mi nedařilo bodově, což mě mrzí.”

Jak se podle tebe dařilo tvým spoluhráčům ze Žďáru?
Kopecký: „Hodnocení asi spíš přísluší trenérům, ale kluci hráli dobře, snažili se ukázat, co v nich je, stejně jako všichni ostatní.”
Lédl: „Myslím, že všichni hráli dobře, předváděli solidní výkony. Nemůžeme být úplně spokojení, když se nám nepodařilo postoupit, cíl byl určitě výš, ale to tak někdy v hokeji je.”

Co si z turnaje odneseš do své hokejové kariéry?
Kopecký: „Bylo super, že jsem se mohl porovnat s ostatními hráči, kteří byli nominováni do výběrů krajů, ukázalo mi to kromě jiného taky spoustu věcí, v kterých se můžu zlepšovat a na kterých je potřeba víc pracovat.”
Lédl: „Bylo skvělé zahrát si proti šikovným hráčům, je to úplně jiné než zápasy v sezoně. Moc si vážím toho, že jsem se mohl účastnit takové akce, mělo to tu vysokou úroveň. Vyzkoušeli jsme si vlastně poprvé tento typ turnaje, je to naše první zkušenost s olympiádou, byť jen mládežnickou, to považuji za cennou zkušenost do budoucna.”

Jak celkově hodnotíš ODM?
Kopecký: „Už zahájení bylo obrovský zážitek, celá akce byla skvěle zorganizovaná. Ubytování jsme měli kousek od stadionu, jídlo bylo výborné a měli jsme všeho dostatek, takže určitě nebylo na co si stěžovat.”
Lédl: „Organizace Olympiády byla skvělá, všechno bylo perfektně připraveno. I atmosféra na zápasech byla úžasná, bylo spoustu diváků, kteří fandili, všichni se bavili, opravdu velký zážitek.”