CHLUBNA: Play-off nevzdávám, na tabulku se podívám až po posledním zápase

Zveřejněno 06.02.2023 | Redakce
Slušnou střeleckou slinu chytil v posledních utkáních Tomáš Chlubna. Osmadvacetiletý útočník Plamenů nasázel v posledních třech zápasech za záda gólmanů soupeře čtyři branky. „Když se daří týmu, projeví se to i na individuálních statistikách některých hráčů,“ usmíval se Chlubna v krátkém rozhovoru.
Tomáši, čtyři vstřelené branky ze tří zápasů, to je hodně slušný počin?
Za každou branku jsem samozřejmě jen a jen rád, ale klíčové jsou výsledky týmu. Jsem rád, že jsem k nim mohl přispět.

Kde vidíš příčiny toho, že se Ti v poslední době střelecky tolik daří?
Je to odraz toho, že se daří celému týmu. A když se daří týmu, tak se logicky daří i hráčům. Nám poslední zápasy celkem vyšly, pak už je jen plus, že dám nějaké góly.

Ačkoliv gólů dáváme poslední dobou hodně, výhry moc nepřicházely…
Poslední čtyři zápasy jsme hráli dobře, ale přesto to většinou skončilo jen remízou a následně jsme prohráli v prodloužení. Podle mě ale bylo jen otázka času, kdy tu smůlu protrhneme. Na tréninku všichni makáme na sto procent, nikdo nic neodflákne, děláme přesně to, co po nás trenéři chtějí. To už se muselo projevit.

A projevilo, silnou Kopřivnici jsme v sobotu smetli jednoznačně 6:1. Co podle Tebe rozhodlo?
V první řadě to Sali v brance parádně zavřel, nedal hostům takřka žádnou šanci. Navíc i my jsme mu pomohli, týmově jsme zápas odmakali.


"
NA TRÉNINKU VŠICHNI MAKÁME NA STO PROCENT, NIKDO NIC NEODFLÁKNE, DĚLÁME PŘESNĚ TO, CO PO NÁS TRENÉŘI CHTĚJÍ. TO UŽ SE MUSELO PROJEVIT.

Největší rozdíl oproti předchozím zápasům byl tedy v naší hře směrem dozadu?
Rozhodně ano. Řekli jsme si v kabině, že nesmíme v obranném pásmu nebo při rozehrávce chybovat, což se nám tentokrát povedlo na ledě splnit.

O tom, že letošní sezona není příliš vydařenou, se nemusíme bavit. Kde vidíš hlavní příčinu?
Podle mého tam je souběh více faktorů, není to jen o jedné věci. Některé zápasy nám nevyšly úplně, v nich se nedařilo vůbec nic. Častokrát jsme je naopak měli dobře rozehrané, ale zbytečně jsme je ztratili. V tom se projevilo, že nemáme až tak zkušené mužstvo. Občas jsme tak zazmatkovali, když se třeba o gól vedlo, nebo jsme naopak jediný gól ztráceli. K tomu hodně kluků odešlo, třeba celá první lajna, takže se sestava trošku lepila. Bylo toho prostě více.

Na cíl v podobě postupu do vyřazovací části ztrácíme osm kol před koncem základní části čtrnáct bodů. Teoretická šance sice ještě žije, ale ruku na srdce, to by byl asi velký zázrak. Věříš ještě takové možnosti, nebo už se soustředíš jen na to, udržet pod sebou v tabulce Velké Meziříčí?
Já jsem optimista, chci do play-off a pořád v něj věřím. Bodová ztráta je sice velká, ale když budeme makat, může se stát všechno. Já budu makat až do konce, na tabulku se podívám až po posledním zápase.

V sobotu zajíždíme na led třetího Vyškova. S čím na jižní Moravu pojedeme?
Pojedeme tam s tím samým, co ke každému jinému zápasu. To znamená hrát na krev, protože jinak to nepůjde, a zkusit vyhrát. Kopřivnice je dokonce druhá a jak to v sobotu dopadlo…

Bereš to tedy tak, že v této soutěži, možná s výjimkou suverénního Znojma, může každý porazit každého a záleží jen na momentální formě?
Přesně tak. Je to jen o tom, jak si mančaft zrovna stojí. Nevím, jak je to ve skupině Západ, ale tady opravdu může každý zdolat každého, to se jasně ukazuje. Havlíčkův Brod před nedávnem zdolal vedoucí Znojmo, i poslední Velké Meziříčí může porazit kohokoliv. Tak proč nezkusit vyhrát ve Vyškově?