ZNO - ZNS 11:2 - Plameny si odvážejí z ledu favorita debakl

Zveřejněno 19.01.2023 | Redakce
Orli Znojmo SKLH Žďár nad Sázavou
30., středa 18.1.2023
Orli Znojmo - SKLH Žďár nad Sázavou ZNO - ZNS
Orli Znojmo: Groh – Jenáček, Zukal, Stránský, Kloz (A), Sedláček, Mareš, Remta – Nižnikov, Beránek, O. Svoboda, Kotrba, Čermák, Sklenář, Adámek, Špaček, Pigl, Šťovíček (C).
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kubíček, Lojek, Pleva (C), Macek, Grauer, Ludvík, Půža – Bureš (A), Štola, Gregar, Vaňkovský, Wasserbauer (A), Kunstmüller, Jícha, Čejka, Rohlík, Chlubna, Pilný.
Branky a nahrávky: 6. Jenáček (Adámek, Čermák), 14. Špaček (Adámek, Stránský), 16. Špaček (Adámek, Kloz), 19. Čermák (Špaček, Adámek), 26. Beránek (Sklenář, Sedláček), 37. Čermák (Špaček, Adámek), 43. Šťovíček (Kloz, Mareš), 50. Sklenář (Šťovíček, Beránek), 55. Šťovíček (Beránek, Sklenář), 56. Nižnikov (Zukal, Jenáček), 60. Sklenář (Šťovíček, Beránek) – 13. Rohlík, 48. Čejka (Ludvík, Rohlík). Rozhodčí: Čuňočka – Smetková, Viskot. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1164. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 11:2.
Domácí favorit otevřel účet duelu již v šesté minutě gólem, na který ještě svěřenci trenérského dua Šír - Řehoř dokázali rychle zareagovat, ale to bylo na dlouhé chvíle vše. Poté už ale úřadovali jen jihomoravští hokejisté, kteří si krůček po krůčku budovali luxusní náskok a Plameny tak odjíždějí domů s ostudnou prohrou. Další utkání odehrají naši hokejisté v sobotu, kdy zajíždějí na led Valašského Meziříčí.
 

Ohlasy po utkání

Tomáš Jakeš (Znojmo): Chtěli jsme to zjednodušit, zkoušeli jsme to na tréninku, kluci to přenesli do toho zápasu, byly tam fragmenty hry, které bychom chtěli, šlo se do brány, obránci to dávali rychle, útočníci stříleli, šlo se před gólmana, clonilo se, dneska si to všechno sedlo, soupeř se tomu samozřejmě nějak přizpůsobil, ale my pořád hráli tu svoji hru, kterou jsme zkoušeli, a vycházelo to. Kluci jeli od prvního do posledního. Myslím, že kdo dnes přišel, tak se hokejem bavil a my na střídačce také. Zítra je ale nový den a musíme makat dál. Když je výsledek takový, jaký je, ti kluci to na tom ledě cítí, že ta převaha je, víc si věří, vychází jim kličky, střelba a víc si dovolí, než kdyby to byl zápas, kde by to bylo jen o dvě branky. Je důležité, že si dnes kluci vyhověli, na ledě musí hrát jako pětka a to dneska předváděli. Kolektivní výkon. Havířov bude těžký soupeř, připravíme se na to. Sestava bude prakticky stejná, uvidíme co Tejnor.

Milan Řehoř (Žďár nad Sázavou): Těžko se hledá něco pozitivního. Byli jsme ve všem o dvě třídy horší, výsledek je pro nás krutý, ale tak to je. Znojmo hrálo parádní hokej, útočilo, rotovalo, my na to nenašli recept. Jediné pozitivum je, že jsme využili přesilovku. Přijeli jsme sem udělat co nejlepší výsledek, abychom se posunuli do dalšího zápasu, což se nám nepodařilo. Znojmo nás rozebralo po všech stránkách. Našeho brankáře jsem se ptal, zda chce střídat. Říkal, že buď odjede sám nebo ne. Za žádný gól nemohl, naopak nebýt jeho, byl by výsledek ještě horší.