Plameny po sobotním volnu čeká další zápas, zajíždí na led lídra tabulky

Zveřejněno 18.01.2023 | Redakce
Aptec Orli Znojmo SKLH Žďár nad Sázavou
30., středa 18.1.2023 18:00
Aptec Orli Znojmo - SKLH Žďár nad Sázavou ZNO - ZNS
Ve středu 11. ledna Plameny konečně slavily vítězství, když na Bouchalkách zvládly dramatický závěr utkání a porazily v derby Havlíčkův Brod. V sobotu 14. ledna měl žďárský celek jako lichý tým volno, a tak se opět po týdnu chystá k dalšímu utkání, tentokrát zavítá na led lídra tabulky Znojma. Podaří se Plamenům potrápit velkého favorita? Start utkání je naplánován na 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Po dlouhých osmi prohraných zápasech se Plamenům ve středu 11. ledna podařilo zapsat tři body za vítězství v derby s Havlíčkovým Brodem, které ale nakonec nebylo tak snadné, jak to vypadalo v polovině zápasu. Plameny vstoupily do zápasu velmi dobře, první třetinu vyhrály 1:0 a během deseti minut ve druhé třetině dokázaly navýšit skóre na 5:0, takže to vypadalo, že o vítězi je rozhodnuto. Bohužel hosté dokázali využít přesilovou hru a vstřelit svůj první gól, což je povzbudilo, naopak žďárský celek se nepochopitelně za stále ještě pohodlného stavu 5:1 začal bát o zápas, přestal hrát svoji hru a nechal Havlíčkův Brod vyrovnat na 5:5. Naštěstí ke konci třetí třetiny Bruslaři zbytečně faulovali v útočném pásmu a dali domácím hokejistům šanci strhnout vedení opět na svoji stranu, což se naštěstí Plamenům povedlo.

Jeden z trenérů Vojtěch Šír ocenil bojovnost svých svěřenců, kteří i po ztrátě vedení 5:0 neztratili odhodlání a utkání nakonec dovedli do vítězného konce. „Chytili jsme začátek utkání, byli jsme aktivnější a po zásluze šli do vedení. Poté jsme odskočili o dvě branky a začali hrát v pohodě, což jsem u našeho mužstva dlouho neviděl. Chodili nám kotouče, byli jsme aktivní, odvážní a vypracovali si tak náskok 5:0. Pak mám pocit, že nám zase zapracovala hlava. Začali jsme se i přes pohodlné vedení bát. Díky bohu, že Havlíčkův Brod udělal útočný faul, protože nedotáhnout už ani tohle ke třem bodům, tak... My si té výhry nesmírně ceníme. Čekali jsme na ni strašně dlouho a o to víc těší, že jsme to po tom kolapsu dotáhli. Klukům patří díky, že to nevzdali, ale je potřeba nasadit montérky a pracovat dál, aby to nebylo jen ojedinělé vítězství,” řekl po utkání Šír.

Plameny se stále nachází na předposledním místě tabulky před posledním Velkým Meziříčím, na nějž mají aktuálně náskok 7 bodů. Na deváté místo, kde se po posledním odehraném kole nachází Nový Jičín, Plamenům schází už 12 bodů.

POSLEDNÍ ZÁPAS

28. kolo, středa 11. ledna 2023
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod 6:5 (1:0, 4:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Bureš (Wasserbauer, Gregar), 22. Wasserbauer, 26. Wasserbauer (Gregar, Bureš), 30. Čejka (Havlík, Pilný), 32. Čejka (Gregar), 51. Gregar (Ludvík, Bureš) – 34. Voříšek (Kliment, Kuchta), 35. Petržílka (P. Grauer), 39. Kopic (Benák, Voříšek), 46. Petržilka (Pártl, Benák), 48. Valášek (Dušek, Benák). Rozhodčí: Maršálek – Kalina, Kučera. Vyloučení: 5:3, navíc Havlík (ZDS) 5 min + OK [BTK] – Čermák (HBR) 5 min + OK [BTK], Vašíček (HBR) 5 min + OK [BTK]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 27:38 (9:13, 11:18, 7:7).

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – J. Grauer, Havlík, Macek, Pleva (C), Ludvík, Kubíček, Půža – Bureš (A), Štola, Vaňkovský, Wasserbauer (A), Čejka, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Pilný.

Aptec Orli Znojmo

Znojmo sehrálo poslední utkání s Opavou, která s nimi dokázala hrát relativně vyrovnaný hokej, a přestože prohrávala už 0:4, dokázala na konci třetí třetiny snížit dvěma brankami na 2:4 a zápas zdramatizovat. K ničemu dalšímu už je ale domácí hokejisté nepustili a zapsali tak další tříbodovou výhru do tabulky, kde se aktuálně nacházejí na prvním místě s obrovským náskokem 31 bodů před druhým Vyškovem. Zápas komentoval také jeden z útočníků Znojma, který do týmu přišel v průběhu sezony ze Šumperku, Patrik Čermák. „Zápas to byl spíš ubojovaný. Hodně se trápíme v zakončení, přiděláváme si sami zbytečně starosti složitou rozehrávkou místo toho, abychom to hráli jednoduše. Pozitivní je, že se z toho vždy dokážeme dostat a ten zápas otočit na naši stranu,” řekl mladý útočník pro klubový web.

Znojmu v utkání proti Opavě chybělo pět útočníků, nejvíc je ale v týmu cítit absence Tomáše Svobody a Honzy Hrušky, na kterých doposud hra Znojma výrazně stála. To se projevuje také v posledních odehraných zápasech Orlů, kteří v Kopřivnici museli zápas otáčet ze stavu 0:4 a brali 2 body až za výhru v samostatných nájezdech, a které doma velmi potrápil Vyškov, jenž se dokázal vždy dotáhnout a znojemští rozhodovali až gólem 8 minut před koncem třetí třetiny, přičemž v závěru utkání Vyškov nebezpečně tlačil. Vítězství se tak ani v jednom z posledních tří zápasů Znojmu rozhodně nerodilo jednoduše. Proti žďárskému celku doposud Znojmo nemělo žádný problém, první duel na domácím ledě zvládli Orli vyhrát 7:0, na Bouchalkách pak žďárským hokejistům dovolili jediný gól a zvítězili opět vysoko, 7:1.

POSLEDNÍ ZÁPAS

29. kolo, sobota 14. ledna 2023
Orli Znojmo - HC Slezan Opava 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Šťovíček (Tejnor, Špaček), 40. Kotrba (O. Svoboda), 42. Čermák (Špaček, Zukal), 52. Stránský (Adámek, Pigl) – 54. Wolf (Danielčák, Štěpánek), 56. Krupa (Vojkůvka, Vašenka).
Rozhodčí: Mejzlík – Jurčík, Augusta. Vyloučení: 4:8, navíc Tejnor (ZNO) na 5+ do konce. Využití: 2:1. Diváci: 1203. Střely na branku: 33:16. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Žajdlík – Stránský, Jenáček, Tejnor (A), Kloz (A), Zukal, Sedláček, Mareš, Remta – Kotrba, Sklenář, Beránek, Pigl, O. Svoboda, Čermák, Špaček, Adámek, Šťovíček (C).