ZNS - HBR 6:5 - Uf, to byly nervy. Plameny nakonec ale derby zvládly

Zveřejněno 11.01.2023 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
28., středa 11.1.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – J. Grauer, Havlík, Macek, Pleva (C), Ludvík, Kubíček, Půža – Bureš (A), Štola, Vaňkovský, Wasserbauer (A), Čejka, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Pilný.
BK Havl.Brod: Wolf (30. Č. Novák) – Čermák, Eklund, Vašíček (A), Benák, Kliment, P. Grauer – Oščádal, Kuchta (C), Valášek – Dušek, Voříšek (A), Kopic – Holenda, D. Košťál, Petržílka – Pártl, Vacík.
Branky a nahrávky: 3. Bureš (Wasserbauer, Gregar), 22. Wasserbauer, 26. Wasserbauer (Gregar, Bureš), 30. Čejka (Havlík, Pilný), 32. Čejka (Gregar), 51. Gregar (Ludvík, Bureš) – 34. Voříšek (Kliment, Kuchta), 35. Petržílka (P. Grauer), 39. Kopic (Benák, Voříšek), 46. Petržilka (Pártl, Benák), 48. Valášek (Dušek, Benák). Rozhodčí: Maršálek – Kalina, Kučera. Vyloučení: 5:3, navíc Havlík (ZDS) 5 min + OK [BTK] – Čermák (HBR) 5 min + OK [BTK], Vašíček (HBR) 5 min + OK [BTK]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 27:38 (9:13, 11:18, 7:7).
Plameny do utkání vstoupily velice dobře a během úvodního dějství se dostali do jednobrankového vedení. Ve druhé třetině, během deseti minut, navíc přidali další čtyři branky a zdálo se, že o vítězi tohoto derby je rozhodnuto. Poté však přišel neuvěřitelný kolaps domácích a hosté dokázali utkání vyrovnat na 5:5. Plameny ovšem v závěru v přesilové hře znovu odskočily, body tak zůstaly ve Žďáře nad Sázavou.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Šli jsme do zápasu ve velice okleštěné sestavě. Chybělo nám až 7 hráčů ze sestavy, v které bychom chtěli nastupovat. Nicméně i přesto jsme chytili začátek utkání, byli jsme aktivnější a po zásluze šli do vedení. Poté, po chybě gólmana hostů, jsme odskočili o dvě branky a začali hrát v pohodě, což jsem u našeho mužstva dlouho neviděl. Chodili nám kotouče, byli jsme aktivní, odvážní a vypracovali si tak náskok 5:0. Poté jsme v oslabeni inkasovali gól na 5:1 a bohužel mám pocit, že nám zase zapracovala hlava. Začali jsme se i přes pohodlné vedení bát a soupeř do přestávky zkorigoval na 5:3. Mužstvo, které je v pohodě, by si to dokázalo uhlídat, ale v naší situaci to opět zafungovalo tak, že jsme se bohužel sesypali a vrátili Brod do utkání. Díky bohu, že Havlíčkův Brod udělal útočný faul a my dostali přesilovou hru, kterou jsme dokázali zužitkovat, protože nedotáhnout už ani tohle ke třem bodům, tak... My si té výhry nesmírně ceníme. Čekali jsme na ni strašně dlouho a o to víc těší, že jsme to po tom kolapsu dotáhli. Klukům patří díky, že to nevzdali, ale je potřeba nasadit montérky a pracovat dál, aby to nebylo jen ojedinělé vítězství.

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Měli jsme špatný vstup do utkání. Prvních pět minut od nás bylo pasivních, nebruslili jsme, soupeř nás zavřel v pásmu a z jedné šance dal gól. My jsme se pak zvedli, začali jsme soupeře přehrávat, gól jsme ale do konce první třetiny nedali. Ve druhé třetině jsme z přemíry snahy dělali na soupeřově straně chyby, ten nám ujížděl do přečíslení a zastavilo se to až na skóre 0:5. Pak jsme si vzali timeout a do brány jsme dali Čendu, abychom dali týmu impulz, což si myslím, že se povedlo. Začali jsme stahovat, ve 48. minutě to už bylo 5:5 a soupeř byl pod tlakem. Pak jsme ale udělali faul, soupeř přesilovku využil, a my jsme pak ten kýžený vyrovnávací gól už nedali. Musím ale kluky ocenit, jak se za stavu 0:5 zvedli, co předvedli a jak soupeře přehrávali. Musíme si ale do dalších zápasů uvědomit, že si nemůžeme nechat na začátku zápasu nasypat takový počet gólů.

Fotogalerie