Ve středu přivítají Plameny na domácím ledě silný Vyškov

Zveřejněno 04.10.2022 | Redakce, Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou Hokej Vyškov
4., středa 5.10.2022 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov ZNS - VYS
Po vydařené třetí třetině a skvělém obratu v sobotu doma proti Opavě čeká Plameny na Bouchalkách další velmi těžká zkouška v podobě zápasu s Vyškovem, který zatím předvádí skvělé výkony. Podaří se Plamenům navázat vítězně na sobotní zápas a zastavit rozjetého soupeře? Přijďte je podpořit v cestě za třetím vítězstvím, již tuto středu od 18:00. A během zápasu můžete přispět i na dobrou věc! Více se dozvíte v našem článku.

Koláč pro hospic

Tak se jmenuje sbírka Oblastní charity Žďár nad Sázavou a ve středu 5. října se uskuteční již po desáté. Ve čtyřech městech okresu obdarují charitní dobrovolníci každého dárce, který vhodí do sbírkové kasičky peníze, voňavým sladkým koláčem a jedním z míst, kde Oblastní charita Žďár nad Sázavou letos voňavé koláče nabídne, je i zimní stadion na Bouchalkách (17:30 - 18:30, u vstupu do ZS). Vybrané peníze pomohou nevyléčitelně nemocným pacientům Domácího hospice Barborka.

Podle vedoucí Domácího hospice Barborka Barbory Boháčové je sbírka Koláč pro hospic jednou z možností, jak dát vědět o službě žďárské Charity těm, kteří ji potřebují. „Současně je pro nás i důležitou finanční podporou,“ řekla Barbora Boháčová. Z výtěžku loňské sbírky, který činil 211 812 korun, Oblastní charita Žďár nad Sázavou zakoupila s podporou Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové pro potřeby domácí hospicové péče nový automobil.

Z KABINY PLAMENŮ

V sobotním domácím utkání s Opavou předvedli žďárští hokejisté trpělivý hokej, který nakonec vedl k úspěchu, když skvělým výkonem ve třetí třetině žďárští otočili vývoj utkání. Trpělivou hru po zápase chválil také jeden z trenérů, Vojtěch Šír. „Dvě třetiny jsme se nedokázali prosadit přes jednoduše hrajícího soupeře, který si hru příliš nekomplikoval, snažil se vyhazovat puky z obranného pásma a těžit z brejků. Nabádali jsme kluky, aby byli trpěliví, protože šance jsme si vytvářeli, ale bylo potřeba hlídat také hru do obrany, což se nám vyplatilo,” uvedl Šír pro žďárský web. Zároveň si také uvědomuje velkou sílu soupeře, který Plameny ve středu čeká. „Teď se musíme dobře připravit na středu, kdy nás čeká Vyškov, který bude soudě podle aktuální formy ještě těžší zkouškou.”

Kvalitu soupeře si uvědomuje také Petr Štěpánek, který věří, že vstřelit první branku zápasu by mohlo být velmi zásadní. „Vyškov má rozhodně lepší tým než Opava, ale věřím, že by nám domácí prostředí mohlo opět pomoci. Chtělo by to ale, aby se nám podařilo co nejdříve skórovat, pak by ten zápas pro nás mohl být mnohem snazší,” zdůraznil dvaatřicetiletý útočník.

POSLEDNÍ ZÁPAS

3. kolo, sobota 01.10.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 45. Lojek (Havlík), 50. Svoboda (Prokš), 51. Štěpánek (Havlík, Bureš), 59. Bureš (Štěpánek, Wasserbauer) – 7. Šindelář (Rousek, Wolf).. Rozhodčí: Kohoutek – Vískot, Augusta. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 451. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva, Svoboda, Půža – Adam, Wasserbauer, Gregar, Kotlík, Jícha, Štola, Prokš, Vaňkovský, Chlubna, Štěpánek, Bureš, Pilný.

HOKEJ VYŠKOV

Nováček druholigové soutěže působí ve Vyškově teprve od této sezony, když získal licenci od klubu SHK Hodonín. Hlavním trenérem týmu se stal Michal Konečný, kterého si žďárští fanoušci mohou velmi dobře pamatovat také z lavičky Plamenů, a to mezi lety 2016 a 2019. Počátkem května začal Vyškov budovat mančaft pro druholigovou sezonu. „Stavíme to tady na zelené louce, ale přesto si myslím, že budeme konkurenceschopní a nechci, aby to vyznělo jako fráze, ale určitě chceme do play-off, jako všechna mužstva. Letos je asi opravdu na co se těšit, ta druhá liga bude mít úroveň, třeba mužstva jako Znojmo nebo Havířov, budou tu kvalitní hráči, bývalí extraligoví hráči, což si myslím, že je samo o sobě lákadlo pro diváky, aby si sem našli cestu, a já věřím, že tu budeme předvádět dobrý hokej,” nechal se slyšet Konečný v rozhovoru pro klubový web.

V dresu Vyškova se tak objevují hráči, kteří za sebou mají také zkušenosti z nejvyšší ligy, například navrátilec Jakub Čuřík, který si vyzkoušel extraligu v Olomouci, nebo Matěj Sebera, který působil ve Zlíně. Tomáš Komínek má za sebou zkušenosti ze slovenské extraligy. „To jsou hráči, kteří mají předpoklady být tahouny mužstva. Domácí fandové se určitě budou hodně těšit na Kubu Čuříka,” uvedl hlavní trenér Konečný pro Vyškovský Deník. Velká část hráčů pochází ze spolupráce s Kometou Brno.

Žďárští s Vyškovem sehráli dva přípravné zápasy, které oba skončily výhrou soupeře, zejména v tom na Bouchalkách Plameny schytaly vysokou porážku 3:8. Vyškov zahájil první sezonu zápasem v Havířově, což pro nováčka ligy byl hned velmi ostrý start proti jednomu z favoritů soutěže. „Jeli jsme tam s respektem, ale zdravým. Takovým, abychom mohli hrát naplno a nesvazovalo nás to. Šlo o to, aby kluci hned na začátku pochopili, že hrát se dá s každým,“ uvedl trenér Konečný pro klubový web. Vyškovu se podařilo utkání vyhrát a připsat si první tři body do tabulky, navíc na ledě silného soupeře. V posledním odehraném zápase proti Velkému Meziříčí si pak Vyškov zastřílel, když soupeře deklasoval 9:0 a potvrdil tak velmi dobrou formu pro začátek sezony.

POSLEDNÍ ZÁPAS

2. kolo, středa 28.09.2022
Hokej Vyškov - HHK Velké Meziříčí 9:0 (2:0, 6:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Čuřík (Žižka), 6. Dobiáš (Blaha), 25. Vašíček (Sebera), 28. Čejka (Čuřík), 30. Tomajko (Holemý), 33. Weintritt (Janeček), 35. Dobiáš (Komínek), 37. Komínek (Čuřík), 46. Tomajko (Blaha). Rozhodčí: Mejzlík – Viskot, Augusta. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 9:0.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Kořének (Micka) – Blaha, Mikulík, Hohl, Vosátko, Studený, Holemý, Žižka (C) – Sebera, Vašíček, Dobiáš, Tomajko, Hefka, Čuřík (A), Janeček, Romančík, Kořenek, Komínek (A), Weintritt, Čejka.

PERMANENTKY & VSTUPENKY


PERMANENTKY
Dospělí:1200,-20 domácích zápasů základní části
JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého