ZNS - VEL 3:2 - Plameny i přes dramatický závěr zvládly okresní derby

Zveřejněno 15.02.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
SKLH Žďár nad Sázavou Velké Meziříčí
18., úterý 15.2.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Velké Meziříčí ZNS - VEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Wolf (Sláma) – Macek, Pleva, Lojek, Vašíček, Pražák, Půža, Váňa – Gregar, Jícha, Wasserbauer, Houška, Štola, Prokš, Adam, Chlubna, Martínek, Bureš, Čermák, Kovářů
Velké Meziříčí: Juda (Šťourač) – Ambrož, Slabý, Hort, Burian, Báňa, Janoušek, Kochánek – Doležal, Střecha T., Střecha F., Juráň, Maštera, Vlašín, Malec, Barák, Křenek, Paták, Strnad
Branky a nahrávky: 8. Pleva (Bureš, Houška), 28. Pleva (Adam, Chlubna), 40. Houška (Martínek) – 42. Doležal (Střecha F., Ambrož), 47. Doležal (Střecha T., Kochánek). Rozhodčí: Reich - Nechvátal, Roupec. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Střely na branku: 39:17. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
S novými tvářemi v sestavě přivítaly Plameny v dohrávce 18. kola druhé ligy na svém ledě Velké Meziříčí. Od samotného úvodu byli naši hokejisté o něco aktivnějším týmem a tuto převahu proměnili ve tříbrankový náskok po dvou třetinách. Poté však přišlo rychlé snížení hostů, ale domácí si již vítězství pohlídali a do tabulky si připisují důležité tři body, které je udržely v kontaktu s první čtyřkou v tabulce. Zítra je na programu odveta, tentokrát na ledě Velkého Meziříčí.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKHL Žďár nad Sázavou): Po delší době jsme nastoupili na čtyři pětky. Chtěli jsme proto soupeře hodně napadat, mít dobrý pohyb, což se nám dvě třetiny docela dařilo. Až na pár okének, které opět přišly po našich zbytečných ztrátách, kdy jsme hráče Velkého Meziříčí pustili do brejkových situací. Naštěstí nás při nich podržel nováček v naší brance Adam Wolf, který do naší kabiny v týdnu dorazil z Jihlavy. Čtyřicet minut tedy od nás bylo více než slušných, vypracovali jsme si solidní tříbrankový náskok. Sice jsme si říkali, že se musíme zajišťovat, jenže hned ve třetí minutě třetí periody hosté snížili a kluci začali mít trošinku strach o výsledek. Navíc za chvíli Meziříčí vstřelilo náhodný gól na 3:2. Závěr jsme ale zvládli, kluci to odmakali na sto procent, urvali jsme to na sílu. To bychom si měli přenést i do středečního duelu, tentokrát na ledě Velkého Meziříčí. Na jejich menším kluzišti to bude tradičně především o soubojích a nasazení. Nechtěl bych ještě zapomenout na pomoc ze strany jihlavské Dukly, která nám vedle gólmana Wolfa ještě zapůjčila Láďu Houšku s Patrikem Čermákem. Všichni tři by měli být k dispozici i zítra.

Fotogalerie