ZNS - NJI 5:4 - Plameny porazily Ďábly a konečně si připisují tři body

Zveřejněno 05.02.2022 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
36., sobota 5.2.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Čermák, Pleva, Lojek, Macek, Vašíček, Půža, Váňa – Štola, Gregar, Čermák, Elis, Bureš, Wasserbauer, Prokš, Jícha, Chlubna, Martínek
Nový Jičín: Galuška – Váňa, Kuboš, Foltýn, Tomeček, Kleiner, Kožený, Hruška – Flok, Maliník, Hilšer, Konečný, Lehečka(C), Gebauer, Sluštík, Káňa, Štefka, Kořenek
Branky a nahrávky: 5. Martínek (Pleva, Prokš), 10. Gregar (Prokš, Pleva), 33. Čermák D. (Půža), 43. Bureš (Čermák, Lojek), 47. Lojek (Jícha) – 19. Gebauer (Flok), 40. Káňa (Lehečka, Tomeček), 47. Maliník (Lehečka, Foltýn), 50. Konečný (Kořenek, Tomeček). Rozhodčí: Grygera - Kleprlík - Rouper. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 45:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.
Tak konečně. Po velkém boji si připisují svěřenci Martina Sobotky do tabulky tři body, když porazili v dramatickém utkání 36. kola druhé ligy Nový Jičín v poměru 5:4. Plameny se tak díky tomuto vítězství udržely v první čtyřce, která zaručuje účast ve vyřazovacích bojích. V dalším utkání naši hokejisté zavítají na led posledního Hodonína, kterému mají z posledního utkání co vracet.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKHL Žďár nad Sázavou): Zápas pro nás dopadl parádně výsledkově, ale myslím si, že také herně jsme byli lepší než Nový Jičín. Od začátku se pro nás všechno vyvíjelo výborně, brzy jsme vedli o dvě branky. Těší mě, že nás nikterak nepoznamenalo to, že jsme pokaždé inkasovali v oslabení v úplném závěru prvních dvou třetin. Naopak, vždy jsme na tyto branky dokázali zareagovat. Ve třetí třetině jsme dokonce utekli do vedení 5:2. Pak se bohužel opět projevila naše stará bolest, když jsme během tří minut dvakrát inkasovali. Padesát minut jsme hráli opravdu výborně, v té závěrečné desetiminutovce už na nás bylo vidět, že se o výhru bojíme, ale zvládli jsme těsné vedení uhájit. Hodně nám tam v brance pomohl Jirka Sláma, který vytáhl několik důležitých zákroků. Kluky musím pochválit, hráli jsme opravdu dobře, moc se mi to líbilo. Věřím, že nás výhra nakopne do další fáze sezony, navíc si kluci ověřili, že můžeme bodovat i proti soupeřům z elitní čtyřky soutěže.

Kamil Gebauer (HK Nový Jičín): Dneska musím soupeři pogratulovat, protože dneska to vítězství chtěli víc. Šlo vidět, že bojují o play-off a opravdu byli celý zápas aktivní. I když jsme na to hráče upozorňovali, že soupeři nastoupí s odhodláním a budou opravdu hrát o play-off, tak jsme na to nebyli připraveni. První třetinu jsme nezvládli, naštěstí jsme dali gól v závěru. Druhá třetina byla už z naší strany lepší, ale bohužel vstup do třetí třetiny zase špatný a tam se to rozhodlo. I když jsme se dostali na rozdíl jediné branky, Žďár už si to pohlídal. Dneska šlo vidět, že chtěli vyhrát víc. Venku prostě nemůžeme hrát stejný hokej jako doma. My musíme být trpěliví, opravdu se soustředit na obranu. Nemůžeme venku dostat pět gólů, to je strašně moc. Musíme víc bojovat a dát do toho srdíčko, to mi tam dneska chybělo.