PLEVA: Je to na palici. Děláme pořád ty stejné chyby

Zveřejněno 04.02.2022 | Redakce
Plameny v novém roce výsledkově paběrkují a propadly se již mimo pozice zaručující play-off. My jsme se tak rozhodli vyzpovídat jednoho z nejzkušenějších hráčů Sobotkova výběru, když se k rozhovoru postavil kapitán týmu Martin Pleva. A co on říká na momentální výsledkovou mizérii týmu? To se dozvíte v následujícím článku.

děláme pořád ty stejné chyby

Plameny v posledních utkáních inkasují velké množství gólu a jejich obrana patří k těm nejhorším v celé soutěži. A potvrdilo se to i v posledním utkání na ledě Nového Jičína, kde jich obdržely celkem sedm. „Hra dozadu je, od všech, velice špatná. V obranném pásmu je to bez důrazu, pomalu nezblokujeme střelu od modré čáry a před naší brankou do toho pícháme jak do ho..a, místo toho, abychom jim usekali ruce. Pořád si něco říkáme, ukazujeme na videu, ale děláme pořád ty stejné chyby. To už asi nebude náhoda,“ říká zkušený obránce, který za Plameny nastupuje již sedmnáctou sezonu.

Po odchodu Petra Štěpánka, dlouhodobé absenci Ondřeje Kovářů, a v posledním utkání i bez třiadvacetiletého útočníka Dominika Adama, mají Plameny problémy se sestavou, což může být další z aspektů, proč přišla právě ta dlouhá výsledková mizérie. „Další věc je ta, jak říkáš, že nás je jak do mariáše, na zápasy chodíme maximálně v patnácti lidech a proti nám vždycky vyskočí soupeř na kompletní čtyři lajny. Možná i to se začíná projevovat právě teď ke konci sezony a v důležitých chvílích nám chybí síla nebo jeden krok k tomu, abychom ten důležitý souboj vyhráli nebo proměnili šanci,“ hledá pětatřicetiletý obránce vysvětlení, proč se jemu a jeho kolegům najednou nedaří.

my v těch utkáních nejsme horší

Nutno říct, že Plameny nejsou v posledních zápasech, i přes prohry, pouze do počtu a žádný z celku je výrazně nepřehrál. „I když se bude někdo smát, a ať se klidně směje, tak my v těch utkáních nejsme horší a výsledky jsou občas dost zavádějící. Možná tedy kromě prvního z toho dvojutkání ve Valašským Meziříčí, tam nás domácí přehráli. I teď v Novém Jičíne jsme první třetinu, troufám si říct, byli lepší, ale do kabiny jdeme s dvoubrankovou ztrátou. Nastoupíme do druhé třetiny, první střela od modré čáry - další gól. Je to občas na palici. Když se to s..e, tak se to s..e. Naši brankáři to mají navíc strašně těžké, střídají se v bráně jako roční období a není to pro ně vůbec lehké. Já ale věřím, že nám v závěru sezony pomohou, protože kvalitu mají velkou,“ burcuje kapitán týmu před nejdůležitější částí sezony.

Jak jsme již zmínili, tak Plameny vypadly po posledním utkání z první čtyřky a nyní jsou o skóre na 5. místě, ale na druhou stranu mají stejně bodů jako třetí Opava a čtvrté béčko Komety Brno. „My máme štěstí, že se Hodonínu nepovedl začátek sezony, protože bychom se nyní klepali o sestup. A příští rok bychom hráli tak maximálně derby proti Hlinsku nebo Poličce,“ říká upřímně obránce, který si v letošní sezoně připsal na své konto čtyřiadvacet kanadských bodů.

V kabině nás to všechny štve

V tuto chvíli se není čemu divit, že se na sociálních sítích objevuje kritika výkonů svěřenců trenérského dua Sobotka – Haman. „Já osobně to nečtu, ale občas něco v kabině prohodí kluci. Jestli si lidé myslí, že prohráváme schválně nebo na to kašleme, tak mě to mrzí. Kdo někdy hrál hokej, či jiný sport, tak určitě ví, jak je těžké hrát, když se nedaří. V kabině nás to všechny štve a já si jen přeju, ať se to zlomí,“ přeje si obránce Plamenů.

Již tuto sobotu čeká naše hokejisty odveta s Ďábly z Nového Jičína, ve které již musí naplno bodovat, aby si udrželi naději na postup do play-off. „Pokud chceme do vyřazovacích bojů, tak už nemůžeme hrát na žádnou krásu, jak profesoři hokeje, ale uhrát to bojovností, pokusit se hrát vzadu na nulu a vepředu něco umlátit, protože tam si šancí vypracujeme dost,“ konstatuje Pleva fakt, že jeho tým je druhým nejlépe skórujícím týmem naší východní skupiny a pokračuje: „V kabině je stále dobrá atmosféra, parta je výborná, takže to nyní musíme začít znovu potvrzovat i na ledě. Věřím, že si každý uvědomíme, o co hrajeme a začneme znovu pravidelně bodovat,“ burcuje žďárský odchovanec.