V dalším utkání zavítají Plameny na led posledního Hodonína

Zveřejněno 19.10.2021 | Redakce
SHK Drtiči Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
9., středa 20.10.2021 18:00 Zimní sta2:2, 0:1, 2:3dion Václava Nedomanského
SHK Drtiči Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
Po sobotní prohře s vedoucím týmem skupiny Východ čeká Plameny naopak utkání s tím posledním, a to s hodonínskými Drtiči. Ti ale v posledních dnech velice posilují svůj kádr, a tak naše hokejisty nečeká vůbec jednoduchá úloha. Podaří se Plamenům poprvé zvítězit ve venkovním utkání za tři body? To se dozvíme již tuto středu od 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Plameny v utkání s lídrem tabulky sice padly, ale podle lodivoda Martina Sobotky určitě v utkání herně nepropadly. „Měli jsme zkraje zápasu nějaké šance, bohužel jsme se do vedení nedostali a navíc hned z protiútoku jsme inkasovali nešťastný gól. Podobně laciná byla i druhá branka," říkal po utkání zklamaný Sobotka, který litoval i několika nevyužitých šancí a nezapomněl ocenit i velkou kvalitu soupeře „Nesehráli jsme špatný zápas, ale soupeř byl výborný, potvrdil velkou kvalitu. Škoda, že jsme za stavu 0:2 nedali kontaktní gól, zápas se třeba mohl vyvíjet jinak. Pak už si zápas hosté pohlídali, navíc jim výborně zachytal gólman,“ pochválil Sobotka po utkání i brankáře hostů Daniela Šimonů.

V souboji s Hodonínem bude trenér Martin Sobotka nadále postrádat obránce Patrika Vašíčka, který ještě ani nezačal s tréninkem a návrat bude nejdříve v průběhu příštího týdne. To stejné platí, byť kvůli jinému zdravotnímu problému, i pro útočníka Tomáše Chlubnu. U něj však bude absence delší.

POSLEDNÍ ZÁPAS

8. kolo, sobota 16.10.2021
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HK Nový Jičín 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Váňa (Štěpánek, Kovářů) – 5. Kafka (Maliník, Kleiner), 6. Váňa (Štefka), 35. Kožený (Zdeněk, Kuboš). Rozhodčí: Kohoutek – Nechvátal, Štěrba. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Čáp (Sláma) – Čermák, Lojek, Váňa, Macek, Pleva, Půža, Beran – Adam, Čermák, Gregar, Kadleček, Štola, Wasserbauer, Prokš, Jícha, Bureš, Štěpánek, Kovářů, Houška

SHK DRTIČI HODONÍN

Aktuální informace

Drtiči patřili poslední roky mezi týmy, které se pravidelně usazovaly na vrchních příčkách tabulky, to však nemohou říci o letošním ročníku. Celek z jihu Moravy má aktuálně pouze 3 body za jedinou výhru nad Opavou, zbylých šest utkání skončilo pro Hodonín prohrou a v tabulce mu aktuálně patří poslední místo. Podle trenéra Tibora Janáse je největším problémem samotné proměňování šancí. ,,Pokud útočníci nezjednoduší svoji práci na ledě, nebudeme důrazní v brankovišti, nebudeme chodit před bránu na clonu a tečování puku, tak body sbírat nebudeme," zmínil hlavní kouč po jednom z posledních utkání.

Slovácká soupiska poznala v posledních dnech vlivem špatných výsledků velké zemětřesení. Z týmu postupně odešli Stanislav Balán (1+2) a Jan Fišera, kteří se však k Drtičům po pár dnech připojili zpět. Nově na soupisce ale můžeme vidět zkušeného prvoligového forwarda Michala Vymazala a navrátilce Dominika Matulu. Ten v předešlých sezónách v oranžovo-modrém dresu sbíral v průměru 40 bodů za sezónu.

Nejproduktivnějším hráčem Hodonína je útočník se zkušenostmi z české 1. ligy, slovenské extraligy i mezinárodní EBEL Tomáš Komínek, který zaznamenal v sedmi zápasech sedm kanadských bodů za tři branky a čtyři gólové asistence. V závěsu za ním je slovenský forvard Michal Romančík, jenž prozatím zaznamenal tři branky a dvě asistence.

POSLEDNÍ ZÁPAS

8. kolo, sobota 16.10.2021
HC Bobři Valašské Meziříčí - SHK DRTIČI HODONÍN 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Vávra (Podešva, Goiš), 45. Křivohlávek (Vosátko, Martiník), 46. Apolenář (Vávra, Podešva). Rozhodčí: Škach – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 206. Střely na branku: 31:20. Průběh utkání: 3:0.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Kubáň (Martinčík) – Tomáš Dřímal, Hefka, Miklík, Hohl, Gabrhelík, Sedláček, Fišera, Krejčí – Janás, Komínek, Dobša, Tadeáš Dřímal, Marek, Balán, Rozsahegyi, Růžička, Giatsintov, Romančík, Podlaha, Janeček.


POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

2. kolo, středa 22.09.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - SHK Drtiči Hodonín 5:3 (2:2, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Prokš (Čermák, Pleva), 12. Malenovský (Štola), 24. Gregar (Wasserbauer), 25. Gregar (Wasserbauer, Bureš), 38. Čermák (Štěpánek) – 15. Růžička (Dobša), 15. Komínek (Romančík), 35. Romančík (Komínek, Miklík). Rozhodčí: Čuňočka – Nechvátal, Roupec. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 450. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Čermák, Pleva, Vašíček, Váňa, Půža, Macek, Doležal T. – Gregar, Čermák, Bureš, Wasserbauer, Prokš, Štěpánek, Malenovský, Prokopec, Štola.

SHK Drtiči Hodonín: Kubáň (Martinčík) – Miklík, Sedláček, Hohl, Fišera, Hefka, Gabrhelík – Lekeš, Romančík, Komínek, Podlaha, Růžička, Janeček, Dobša, Balán, Pospíšil, Marek, Rozsahegyi, Janás.

STATISTICKÉ OKÉNKO

1-0-0-6 BILANCE 3-1-0-4
13:24 SKÓRE 27:30
3 (8.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 11 (5.)
P - P - P - V - P AKTUÁLNÍ FORMA P - V - P - VV - V
Tomáš Komínek (3+4) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jan Wasserbauer (2+9)
Tomáš Komínek (3)
Michal Romančík (3)
NEJLEPŠÍ STŘELEC Martin Gregar (4)
Marek Prokš (4)
David Váňa (4)
Tomáš Komínek (4) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jan Wasserbauer (9)
Dominik Hohl (0+2)
Martin Miklík (0+2)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE David Váňa (4+3)
Andreas Kubáň (3.36)
Marek Micka (3.00)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Jan Čáp (3.32)
Jiří Sláma (4.31)