KBB - ZNS 5:1 - Nepovedená třetí třetina stála Plameny bodový zisk z Brna

Zveřejněno 06.10.2021 | Andrea Harmuthova, Ondřej Krásný
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
6., středa 6.10.2021
Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou KBB - ZNS
Kometa Brno "B": Slavíček – Kučera, Kováčik, Malec, Studený, Švejda, Jeřábek, Kališ – Havlát, Brabenec, Meluzín – Škvrně, Moskal, Křejčiřík – Vašíček, Pigl, Popelka – Mokrohajský, Halász
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Váňa, Macek, Pleva (C), Pražák, Zukal, Půža – Štola, Štěpánek, Wasserbauer, Prokš, Adam, Bureš, Gregar, Kadleček, Jícha, Čermák, Houška
Branky a nahrávky: 35. Brabenec (Popelka, Kováčik), 48. Krejčiřík (Meluzín, Malec), 54. Brabenec (Meluzín), 57. Brabenec (Havlát), 59. Kováčik (Brabenec) – 8. Čermák (Adam). Rozhodčí: Grygera – Kráľ, Štěrba. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 238. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
B R N O - Žďárští hokejisté začali utkání na brněnském ledě velmi dobře. V první třetině se ujali vedení a i nadále si vytvářeli slušné brankové příležitosti. Poté se ale díky několika oslabením dostaly Plameny pod tlak a Kometa se čím dál častěji dostávala k ohrožení Slámy. O všem rozhodla třetí třetina, tu Brno jednoznačně ovládlo čtyřmi brankami.

Reportáž

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří se také jako první dostali do šance – neúspěšně. Nijak je nerozhodilo ani následné oslabení, Žďár z něj neprofitoval. Hosté na Slavíčka posílali především vlažné, nepřesné střely. Šanci otevřít skóre měl na druhé straně Meluzín, jeho pokus ale zhatil Sláma. Potom se hra přesunula do útočného pásma hostů, kde prudkou ranou pod horní tyč otevřel skóre David Čermák. Tato branka Plameny výrazně nabudila a pozměnila dynamiku hry. Na vrch měli hokejisté Žďáru. Jen díky obětavosti obránců modrobílých to neskončilo další brankou. Ke konci první části se do větších šancí dostala i Kometa, jejich střely ovšem byly nepřesné. Dvakrát se snažil prosadit Kučera, ale Sláma byl připraven. Během posledních dvou minut se hra přelévala z jedné strany na druhou, oběma celkům ale chyběla správná koncovka. V útoku byli aktivnější hosté, kteří se snažili zakončit z každé pozice.

Hra se oproti první částí výrazně zrychlila a Plameny navázaly tam, kde skončily – v útoku. Skvělou práci ale odvedla obrana Komety, Slavíček tak zasahovat nemusel. Dotáhnout skóre mohli v nabídnuté přesilovce domácí. Po vhazování střílel z voleje Brabenec, ale trefil pouze tyčku. Dostat kotouč za gólmana Plamenů se tak modrobílým nepovedlo. Na druhé straně se snažil Štěpánek, Slavíček však jeho střelu viděl. Plameny v této části hry hodně chybovaly a vysloužily si poměrně dost vyloučení, naštěstí pro ně je Kometa neproměnila. Naopak hosté se během vlastního oslabení dostali dvakrát do přečíslení dva na jednoho. V závěru třetiny ale došlo k vyrovnání. Kamil Brabenec šikovně tečoval střelu Popelky a srovnal na 1:1.

V závěrečné periodě mohli diváci hned od počátku vidět aktivní hokej. Oba celky si vytvářely šance, zatím ale bez zakončení. To se brzy změnilo, kdy se za stavu pět na čtyři trefil Vojtěch Krejčiřík, který využil zmatku v brankovišti a důraznou střelou zametl puk za Slámova záda. Hosté se na tuto branku snažili rychle odpovědět, jejich střely ale přes Slavíčka neprošly. Příležitost dostali při následné početní výhodě, modrobílí beci ale většinu jejich šancí zneškodnili. Hned po skončení vlastního oslabení se Kometa dostala do útoku a prosadil se opět Kamil Brabenec, který backhandem poslal puk ke vzdálenější tyči. Nebezpečnou situaci zažili domácí, kdy puk jen těsně minul branku. Poté hra patřila modrobílým a přišly gólové hody. Do třetice se prosadil Kamil Brabenec, který dostal krásnou nahrávku od Havláta a připisuje si tak hattrick. Na závěr ještě vymetl horní roh Slámovi branky Jozef Kováčik. Žďárští hokejisté se tak po dvou vítězstvích vrací z Brna s prázdnou.

 

Ohlasy po utkání

Jan Konečný (HC Kometa Brno B): Myslím si, že jsme dnes nedělali chyby, odstranili jsme je. Byl to výborný kolektivní výkon, šli jsme si za tím, i když jsme prohrávali. Ve druhé třetině jsme pak vyrovnali. Věděli jsme, že musíme být trpěliví a stoprocentně si plnit své úkoly, a pak jsme samozřejmě bránili oslabení. Žďár posílil, je to výborný tým a o to důležitější je pro nás tohle vítězství. Prostě jsme to urvali.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Ten výkon šel postupně dolů. Začali jsme dobrou první třetinu, dostali jsme se do vedení, měli jsme tam dobré momenty. Ve druhé třetině se nám ta hra trošku rozpadla. Hlavně jsme tam udělali tři fauly a po přesilovce jsme inkasovali na 1:1. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit ke své hře, ale bohužel se nám to nepovedlo. Musíme se z toho poučit a nastoupit do toho zápasu tak, jak na první třetinu. Musíme hrát šedesát minut to, co chceme a ne jen dvacet minut nebo pětadvacet.