Druhé venkovní utkání v řadě. Plameny vyzvou béčko Komety

Zveřejněno 05.10.2021 | Redakce
HC Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
6., středa 6.10.2021 18:00 Winning Group Arena
HC Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou KBB - ZNS
K šestému mistrovskému utkání letošní sezony zavítají naši hokejisté do jihomoravské metropole, kde se v tamní Winning Group Areně utkají s místní HC Kometou Brno "B". Podaří se Plamenům porazit tak nováčka soutěže a vyhrát tak třetí utkání v řadě? To se dozvíme ve středu od 18:00.

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

V sobotním utkání se Plamenům podařilo doslova vstát z mrtvých, když dokázaly stáhnout tří brankovou ztrátu a nakonec z Valašského Meziříčí odvezly zasloužené dva body. Z toho měl pochopitelně radost i hlavní trenér Martin Sobotka. „Podle mého jsme sehráli nejlepší venkovní utkání, navázali jsme na výborný středeční výkon proti Velkému Meziříčí. Jsme za ty dva body rádi. Doufám, že jsme to venku tak trošku zlomili a věřím, že budeme i venku sbírat body. Klukům to určitě pomůže i psychicky, budou si více věřit," říkal po utkání sedmačtyřicetiletý lodivod žďárské střídačky.

Ten, společně s asistentem Radkem Hamanem, mohl v posledních dnech přivítat na tréninku další hráče vracející se z marodky, a to konkrétně trojici útočníků - Tomáš Chlubna, Lukáš Jícha a Ondřej Kovářů. Trenéři ale v jejích případě nechtějí nic uspěchat, a tak se o jejich startu v utkání s béčkem Komety rozhodne až během úterního tréninku.

POSLEDNÍ ZÁPAS

5. kolo, sobota 02.10.2021
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 4:5p (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kozubík (Pořický, Holiš), 21. Podešva (Vávra, Goiš), 33. Křivohlávek, 47. Vávra - 37. Wasserbauer (Bureš, Pleva), 41. Váňa (Čermák D., Adam), 59. Váňa (Wasserbauer, Štěpánek), 60. Čermák D. (Wasserbauer, Štěpánek), 62. Prokš (Gregar, Váňa). Rozhodčí: Šutara - Kořistka, Kurtin. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 251. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Čáp) - Půža, Pražák, Pleva, Váňa, Čermák J., Lojek, Macek - Bureš, Wasserbauer, Štěpánek, Čermák D., Adam, Štola, Kadleček, Gregar, Prokš, Malenovský

HC KOMETA BRNO "B"

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Brno koupilo pro svůj druhý tým licenci od Znojma a má sloužit především jako přestupní stanice mezi juniorkou a A-týmem. Kometa dosud spolupracovala s prvoligovou Třebíčí. Se vzájemnou výpomocí byla spokojená, ale přeci jen dle slov majitele klubu Libora Zábranského to bylo organizačně náročné a výměny na poslední chvíli nabourávaly oběma týmům plány. Brněnský B-tým by neměl být pouze do počtu. V horizontu tří let by totiž chtěl zabojovat o Chance ligu.

Kometa v letošní sezoně dokázala prozatím pouze jedenkrát zvítězit, když dokázala na svém ledě porazit Hodonín 5:2. V ostatních zápasech zůstala poražena, byť nutno říci, že dvakrát to bylo až po prodloužení (Opava, Kopřivnice). Kometa tak nyní okupuje páté místo tabulky 2. ligy skupiny Východ.

INFORMACE O KÁDRU

Na brněnské soupisce figuruje mladé brankářské duo Zdeněk Slavíček a Daniel Šembera. První jmenovaný prošel mládežnickými kategoriemi Komety. Následně přes Techniku Brno přestoupil do Velkého Meziříčí, se kterým v sezoně 2019/2020 postoupil z Krajského přeboru do 2. ligy. Teprve devatenáctiletý Šembera má zkušenosti ze zámořských juniorských soutěží. Vloni se vrátil zpět do Čech, kde měl hájit barvy Techniky.

Obrana je složená z mladých odchovanců Komety a dvou veteránů. Nejzvučnějším jménem je devětatřicetiletý Tomáš Malec, který v Brně odehrál devět sezon. V extralize nastupoval také za Chomutov, Vítkovice a Třinec. Mimoto si připsal i 46 startů v NHL. Šest let strávil v moravské metropoli Jozef Kováčik. Větší část své kariéry účinkoval v nejvyšší slovenské lize. Dalším zajímavým jménem v obranných řadách je Jiří Kališ, který hájil v minulosti právě dres Plamenů.

Ve stejném duchu jako obrana se nese i útok. Nejzkušenějším hráčem celého týmu je pětačtyřicetiletý Kamil Brabenec, který si za svou bohatou kariéru připsal i 15 reprezentačních startů. Pozici druhého mentora bude plnit Patrik Moskal, jenž má na kontě přes 700 startů v 1. lize. Zaujmout by mohl i Robert Havlát, který reprezentoval Česko v mládežnických kategoriích.

POSLEDNÍ ZÁPAS

5. kolo, sobota 02.10.2021
HC KOMETA BRNO "B" - HC ISMM Kopřivnice 3:4 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Pigl (Popelka, Vašíček), 9. Moskal (Krejčiřík, Havlát), 44. Krejčiřík (Škvrně) – 27. Mach (Štěpánek, Pargáč), 35. Sluštík (Fojtík), 50. Pěnčík (Pokorný, Mach), 63. Gola (Seidler). Rozhodčí: Škach – Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 323. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slavíček – Malec (A), Švejda, Trnka, Kališ, Kučera, Buchal, Jeřábek, Kováčik (A) – Pigl, Havlát, Popelka, Škvrně, Halász, Brabenec (C), Vašíček, Mokrohajský, Moskal, Krejčiřík

zdroj: www.hc-kometa.cz