ČERMÁK: Doma se nám s podporou fanoušků hraje lépe

Zveřejněno 01.10.2021 | Redakce
Útočník žďárských Plamenů David Čermák se v krátkém rozhovoru ohlédl za dosavadními vystoupeními mužstva v letošním ročníku druhé ligy a prozradil také, s čím Plameny pojedou ke sobotnímu utkání na led Valašského Meziříčí.
Davide, jak jsi viděl vítězné středeční derby proti Velkému Meziříčí?
Dobře jsme se na něj připravili, dali jsme si pořádně záležet. Především jsem ale dodrželi pokyny trenérů a zápas pak zaslouženě vyhráli.

Vypadalo to na klidný průběh, nakonec bylo ze zápasu skoro drama, proč?
Velké Meziříčí má kvalitní tým a dokáže potrestat každou chybu. My jsme jich sice moc neudělali, ale v závěru zápasu jsme jim jednu přece jen nabídli a oni ji hned využili. Určitě to ale nebylo tím, že by nás přehráli. Hokej je hra chyb, občas se nějaká stane.


"
„PRIORITNÍ JSOU PRO MĚ ALE TÝMOVÉ VÝSLEDKY. CHCI POMOCI K TOMU, ABY MANČAFT VYHRÁVAL, TO SE ZATÍM DVAKRÁT POVEDLO. SNAD NA TO NAVÁŽEME V DALŠÍCH ZÁPASECH.“

Podobně jako před rokem zatím doma vítězíte, venku tomu ale něco chybí. Lze v tom hledat nějakou společnou příčinu?
Těžko říci, ale je pravdou, že loni byl ten začátek úplně stejný. Letos nás zatím čekaly dva dlouhé výjezdy, ty zápasy nám příliš nesedly. Doma se dokážeme připravit, navíc máme velkou podporu fanoušků, sedí nám prostě více.

Jak jsi zatím spokojený se svými vlastními výkony?
Řekl bych to asi tak, že je stále na čem pracovat. (usmívá se) Je ale teprve začátek ročníku, všechno si sedá. Doufám proto, že ještě není nic u konce a budu se dál zlepšovat.

V tabulce produktivity máš jednu branku a čtyři asistence. Je to dost, nebo to mohlo být i lepší?
Určitě bych byl rád, pokud by byl můj gólový přísun větší. Prioritní jsou pro mě ale týmové výsledky. Chci pomoci k tomu, aby mančaft vyhrával, to se zatím dvakrát povedlo. Snad na to navážeme v dalších zápasech.

Jak se Ti zatím jeví úroveň soutěže ve srovnání s předchozím ročníkem?
Myslím, že má hodně dobrou úroveň. Především co se bruslení týká, je každý zápas hodně náročný, občas i tvrdý. Rozhodně ale má druhá liga velkou kvalitu, ta dlouhá přestávka nezanechala prakticky žádné stopy. Určitě jde pro fanoušky o atraktivní hokej.

V sobotu zajíždíte na led Valašského Meziříčí, to určitě nebude jednoduchý soupeř.
Tím, že jsme proti Valašskému Meziříčí nehráli žádné přátelské utkání, tak je známe jen z loňských zápasů. Víme, že mají bruslařsky hodně slušný mančaft. Je to kvalitní tým, musíme se dobře připravit, od první minuty do zápasu dobře vstoupit a jít si za vítězstvím.