Říjen zahájí Plameny soubojem ve Valašském Meziříčí

Zveřejněno 01.10.2021 | Redakce
HC Bobři Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
5., sobota 2.10.2021 17:00 Zimní stadion Valašské Meziříčí
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Po vítězném derby čeká svěřence Martina Sobotky další těžká zkouška. V sobotu totiž vyrazí do Valašského Meziříčí, kde se postaví tamním Bobrům a ti patří k hlavním favoritům naší východní skupiny. Zvládnou Plameny konečně bodovat na hřišti soupeře? To se dozvíme v sobotu od 17:00!

Z KABINY PLAMENŮ

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Již v posledním utkání s Velkým Meziříčím se v sestavě Plamenů objevili i dva navrátilci po zranění, konkrétně útočníci Dominik Adam a Slavomír Kadleček. Každý z nich navíc pomohl ke středečnímu vítězství jedním kanadským bodem, takže jejich návrat můžeme pokládat za velice úspěšný.

Po měsíční absenci zaviněné zraněním by měl dnešní trénink absolvovat útočník Ondřej Kovářů, ale jeho start v utkání je prozatím vyloučen. Hlavní trenér Plamenů bude nadále postrádat i jedenadvacetiletého obránce Patrika Vašíčka, který sice již vyléčil virózu, která ho vyřadila z posledních dvou utkání, ale kvůli dalšímu zdravotnímu problému ho minimálně další týden na ledě bohužel neuvidíme. No a další marodi, dvojice útočníků Tomáš Chlubna a Lukáš Jícha, by mohli začít s postupným tréninkem již v příštím týdnu.

POSLEDNÍ ZÁPAS

4. kolo, středa 29.09.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Bureš (Wasserbauer), 15. Adam (Štola, Čermák D.), 24. Štěpánek (Čermák D., Váňa), 39. Gregar (Kadleček, Prokš) - 13. Střecha T. (Kochánek), 54 Střecha T. (Kochánek, Křenek). Rozhodčí: Čunočka - Roupec, Jiruška. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Čáp) - Pražák, Váňa, Lojek, Pleva, Kowalczyk, Půža - Adam, Gregar, Wasserbauer, Čermák D., Kadleček, Štola, Prokš, Štěpánek, Bureš, Malenovský

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Počátky hokeje: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenér: Lukáš Plšek

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Druholigové Valašské Meziříčí se rozhodlo před letošní sezonou k velké změně. Do této sezony totiž vstoupilo s novým logem, které je podle klubu moderní a má dynamičtější vzhled. „Nové logo přináší modernější a dynamičtější vzhled a společně s nově nastaveným grafickým vizuálem mění prezentaci klubu," uvádí klub na svém webu. „Jedním z hlavních důvodů pro změnu bylo i využití v on-line prostředí, kterému se nová podoba Bobra více přizpůsobuje. S tímto aspektem se před 15 lety příliš nepočítalo a trendu změny identity tak Bobři neunikli," komentuje klub své rozhodnutí.

A nyní pojďme již k ledu, hokejce a puku. Bobři po prvním povedeném domácím utkání odehráli dvě střetnutí na venkovních kluzištích, domů však žádný bodový zisk nedovezli. Minulou sobotu podlehli nováčkovi z Velkého Meziříčí, ve středu nestačili na kopřivnickou Tatru. Bobři tak nevstoupili do sezóny zrovna zdařile, o to větší hlad po bodech však budou mít v utkání právě proti našim hokejistům. Navíc, když jsou borci z Valašského Meziříčí označováni jako favorit naší skupiny. „Tyto vyjádření jsem četl. Podle jmen to asi vypadá, že budeme, nechci říct přímo favoriti, ale hrát někde nahoře. Všechny mančafty v lize mají několik borců, kteří hráli výše než ve druhé lize, takže soutěž bude vyrovnaná a uvidíme, jak se do toho projeví zranění, střídavé starty a podobně. Našim cílem je dostat se do play-off a tomu chceme podřídit všechno,“ řekl pro klubový web hlavní trenér Bobrů Lukáš Plšek.

INFORMACE O KÁDRU

Oba trenéři mají aktuálně k dispozici dva gólmany. Stálici Jiřího Slováka doplňuje David Sachr, který se už v minulých sezónách osvědčil jako jistota mezi třemi tyčemi. Ten však dres Bobrů oblékne formou střídavých startů ze Vsetína a kdykoliv může absentovat kvůli nominaci na utkání Chance ligy.

V obraně se do role nejzkušenějšího obránce pasuje Stanislav Báchor. Ten už má za Bobry odehráno takřka 150 zápasů v 5 sezónách a další starty bude přidávat v následujícím ročníku, je jedním ze dvou obránců se zkušenostmi ze zahraničí. Vedle něj se mohou Bobři spolehnout i na navrátilce Jakuba Ďurkáče, od něhož se taktéž bude očekávat, že se chopí role stabilního obránce.

A teď se dostáváme k tomu, o čem se už mluví delší dobu. Na Bobří hrázi se pro letošní přípravu sešla opravdu nabitá konkurence v útoku a přední linie by měly být velkou zbraní pro Valašské Meziříčí i v sezóně. Extraligové zkušenosti reprezentují v týmu Martin Podešva, Jiří Goiš, Lukáš Finsterle a Jan Křivohlávek. Stabilně o soutěž výše, tedy v první lize, hráli René Kajaba, Tomáš Vávra a Jakub Pořický. Už tyhle jména nabízí nadstandardně laděný útok, ale tím to nekončí. Loni Valaši oznámili příchod Tomáše Urbance, který se vrátil do Česka ze zámoří avšak kvůli omezené sezóně odehrál jen 4 zápasy, které mu stačily na 2 gólové zářezy. I on by se mohl pokusit na své výkony navázat. A na závěr nemůžeme zapomenout na nejdéle působícího hráče a nejstaršího člena kádru a téměř ikonického mohutného forvarda Ondřeje Martiníka, pro něhož je to už 14. sezóna ve Valašském Meziříčí!

POSLEDNÍ ZÁPAS

4. kolo, středa 29.09.2021
HC ISMM Kopřivnice - HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Pargač (J. Mach, Gola), 42. J. Mach (Krzak), 44. Pěnčík, 60. Gola (Pargač) – 19. Vávra (Podešva). Rozhodčí: Vaněk – Vengřín, Hladík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1. 4:1.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slovák (Sachr) – Mošnička, Kamas, Liss, Báchor (A), Janota, Holiš – Pořický (C), Křivohlávek, Urbanec, Vavřík, Vávra (A), Kuchařík, Goiš, Podešva, Finsterle, Andris, Weintritt, Stodůlka, Kozubík.

zdroj: www.hcvm.cz