ZNS - VEL 4:2 - Plameny zvládly derby a zaslouženě berou tři body

Zveřejněno 29.09.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Velké Meziříčí
4., středa 29.9.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - Velké Meziříčí ZNS - VEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Pražák, Váňa, Lojek, Pleva, Kowalczyk, Půža - Adam, Gregar, Wasserbauer, Čermák D., Kadleček, Štola, Prokš, Štěpánek, Bureš, Malenovský
Velké Meziříčí: Krejčí (Juda) - Vlašín P., Báňa, Burian V., Ambrož, Slabý, Kochánek - Barák, Paták, Křenek, Rozmarín, Horký, Strnad, Střecha T., Malec, Vlašín M., Střecha F., Juráň
Branky a nahrávky: 3. Bureš (Wasserbauer), 15. Adam (Štola, Čermák D.), 24. Štěpánek (Čermák D., Váňa), 39. Gregar (Kadleček, Prokš) - 13. Střecha T. (Kochánek), 54 Střecha T. (Kochánek, Křenek). Rozhodčí: Čunočka - Roupec, Jiruška. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Hned ve třetím kole bylo na Bouchalkách k vidění první letošní derby sezony, kdy Plameny přivítaly na svém ledě lídra východní skupiny druhé ligy z Velkého Meziříčí. Hned od úvodu se hrál velice kvalitní druholigový hokej, ve kterém byli domácí přece jenom o něco aktivnější, což přetavili v jednobrankové vedení po úvodní části. V prostřední periodě naši hokejisté tlak stupňovali, přidali další dvě branky a získali tak pohodlný náskok do závěrečné části. V té již dokázali hosté skóre díky Tomáši Střechovi pouze korigovat, a tak si Plameny připisují na své konto druhé vítězství sezony.

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Do utkání jsme vstoupili dobře. Od začátku zápasu jsme měli převahu, brzy jsme také šli zaslouženě do vedení. Bohužel jsme pak Meziříčí zbytečně nechali vyrovnat, to byla naše chyba. Podle mého se utkání lámalo ve druhé třetině, kdy jsme odskočili do vedení 4:1. A mohlo být i lépe, protože jsme ještě několik dobrých příležitostí nevyužili. Dát alespoň jednu z nich, mohlo to být v závěrečné třetině klidnější. Do třetí třetiny jsme především chtěli, abychom dobře bránili a odehráli to v defenzivě co nejlépe. To se nám skoro podařilo, ale mrzí mě, že jsme ještě za stavu 4:2 pustili hosty do sólového nájezdu. Sice byla do konce už jen necelá půlminuta, ale mohli jsme se ještě trápit. To byla drobná kaňka na našem výkonu. Vítězství v derby se pokaždé cení. V tomto případě zvláště nad mužstvem, které v dosavadním průběhu ročníku druhé ligy ještě neprohrálo. Navíc Velké Meziříčí dokázalo zdolat tak těžké soupeře, jakými jsou Valašské Meziříčí či Kopřivnice.

Fotogalerie