K prvnímu mistrovskému utkání zavítají Plameny do Nového Jičína

Zveřejněno 17.09.2021 | Redakce
HK Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
1., sobota 18.9.2021 18:00 Zimní stadion města Nového Jičína
HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Příprava je minulostí a zítra již naostro. Plameny budou muset hodit za hlavu poslední přípravná utkání, která se jim příliš nepovedla a na ledě Novém Jičíně předvést daleko lepší výkon. Podaří se svěřencům Martina Sobotky start do nové sezony a porazí soupeře, který pro letošní sezonu přivedl zkušené posily do útoku? Utkání startuje v 18:00!


Z KABINY PLAMENŮ

Příprava

Celkem deset utkání odehráli svěřenci Martina Sobotky v přípravném období na mistrovskou sezonu, celkově s vyrovnanou bilancí pěti výher a pěti proher. „Příprava byla ve stylu nahoru dolů. Těší mě, že jsme doma porazili silné týmy jako třeba Tábor nebo Hodonín. Tyto zápasy ukázaly, že sílu tento mančaft má," říká v rohovoru pro klubový web nový lodivod Plamenů.

Těm ale vůbec nevyšla generálka a podlehli krajskému rivalovi z Velkého Meziříčí. „Debakl 3:8 s Velkým Meziříčím beru jako poučnou facku před soutěží. Tam nám nevyšlo vůbec nic, ukázali jsme si v něm, jak by se hrát nemělo," byl zklamaný po poslední prohře Sobotka. A jak vidí on sám letošní druholigovou sezonu? „Jak to sleduji, myslím si, že druhá liga liga bude mít letos výbornou úroveň a bude extrémně vyrovnaná. O první čtyřku svedou všechny celky velký boj. Podle mého v ní nebude takový mančaft, jakým bylo loni Znojmo. Pro mě jsou největšími favority mužstva Valašského Meziříčí a Kopřivnice. Oba kluby totiž vydatně posilovaly," má jasno u favoritech bývalý druholigový útočník.

A jaké jsou ambice jeho mančaftu? „Naším cílem je dostat se do play-off, což znamená umístění do čtvrtého místa. Současně chceme předvádět kvalitní hokej, protože ten se hraje hlavně pro diváky a my si přejeme, aby se jim naše hra líbila a na stadion se stále vraceli," uzavírá Sobotka.

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Do branky by se měl postavit zkušený Jiří Sláma, který začíná v seniorském týmu Plamenů již svou 12. sezonu, kde ho můžeme počítat jako plnohodnotného člena kádru. Do obrany se po zranění měl vrátit kapitán Martin Pleva, který bude společně s dalším obráncem Martinem Lojkem patřit k nejzkušenějším v mužstvu Martina Sobotky.

V útoku, jak jsme již avizovali, se alespoň v začátku sezony objeví snajpr Petr Štěpánek, který prozatím čeká na povolávací rozkaz z Anglie. Bohužel zranění naopak nepustí do utkání dvojici Lukáš Jícha a Ondřej Kovářů. Z toho důvodu by měl k utkání odcestovat i junior Šimon Malenovský.


"
„SAMOZŘEJMĚ JSME SI VŠIMLI, ŽE NEW JERSEY DOBŘE POSÍLILO, TAKŽE TO NEBUDE JEDNODUCHÉ. ALE MY VÍME, ŽE MÁME DOBRÝ TÝM A DOKÁŽEME PORAZIT KOHOKOLIV.“
44 MARTIN PLEVA

HK NOVÝ JIČÍN

Počátky hokeje: 1945
Stadion: Zimní stadion Nový Jičín (kapacita 2 000 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenér: Kamil Gebauer

Aktuální informace

Ve většině utkání se prali o místo především mladí hráči, kteří už ukončili juniorský věk a budou chtít dokázat své kvality v hokeji dospělém. Mnozí vnímají 2.ligu jako přestupní stanici do vyšších soutěží a věří, že se jim to povede. Protože play-off je cílem a snahou každého mužstva, Ďáblové nejsou výjimkou. O ta čtyři místa, ale bude tuhý boj, protože ve 2. lize skupina Východ není vyložený favorit a soutěž bude hodně vyrovnaná.

Nový Jičín se snažil kádr zkvalitnit, ale hlavně se mu podařilo získat zkušené hráče, kteří by měli tým vést, měli by dosáhnout onoho play off cíle, ale zároveň by měli mladým pomoci v růstu a získávání zkušeností. Již v loňské, velmi krátké, sezóně hráli Richard Bordowski a Roman Maliník.

K těmto dvěma velmi kvalitním útočníkům se přidávají další posily. Po pěti letech hlásí návrat Jiří Zdeněk. Výborný centr a bruslař by měl být zároveň mentorem a duší týmu. Vedle něj by se měl střelecky prosazovat Tomáš Káňa, hráč se zkušeností z NHL. Svoji výbornou souhru dokazovali v minulých letech v dresu Poruby.

V obraně by měl hrát prim a tvrdit muziku Michael Foltýn, Bývalý hráč Třince to v Novém Jičíně taky zná ze svých juniorských začátků. Fanoušci i vedení týmu si jej pamatují pro jeho poctivost a oddanost. Ďáblové hlásí i návrat Robina Gebauera z Kopřivnice. V roli hrajícího asistenta budou pořád více využity jeho kvality na ledě.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO UTKÁNÍ

Daneček (Nehasil) – Hruška, Váňa, Tomeček, Hladiš, Foltýn, Kleiner, Kožený – Sluštík, Bordowski, Gebauer, Konečný, Flok, Hilšer, Poruba, Maliník, Kořenek