2. liga se bude hrát ve třech skupinách

Zveřejněno 27.06.2021 | Marek Hedbávný (hokej.cz), Redakce
Minulé úterý proběhl aktiv druholigových klubů, po kterém je jasno o herním formátu třetí nejvyšší soutěže. V základní části bude opět rozdělena do tří geografických skupin a naše Plameny jsou tak zařazeny do skupiny Východ, a tak se znovu nepotkají s hlavním rivalem z Havlíčkova Brodu. První kolo je na programu 18. září, kdy Plameny zavítají na led Nového Jičína.
Ve skupině Jih dojde k očekávanému souboji Havlíčkova Brodu s Táborem, jenž v létě získal hvězdného Lukáše Endála a naší východní skupinu nově oživí béčko Komety, které získalo licenci od Znojma. Za brněnskou Kometu nastoupí i hvězdy Tomáš Malec, Jozef Kováčik, Kamil Brabenec nebo Patrik Moskal.

Největším paradoxem je, že další nováček z Letňan si nezahraje derby s jiným týmem z hlavního města, s pražskou Kobrou. Pražské celky jsou totiž ve dvou rozdílných skupinách. Letci v čele s dvojnásobným mistrem světa Janem Hlaváčem budou hrát na Severu, kde mezi favority této skupiny patří především Jablonec nebo ambiciózní Dvůr Králové.

V každé ze skupin je po osmi týmech. Základní část 2. ligy odstartuje 18. září a potrvá do 26. února. V letošní sezóně se bude sestupovat, z druholigové mapy zmizí dva týmy. Po skončení základní části se týmy na posledních místech utkají systémem každý s každým (4 utkání), nejhorší dva celky této skupiny sestoupí do příslušné krajské ligy.

Novinkou letošní sezóny je pozměněný systém play-off. Postoupí do něj týmy na 1.-4. místě, které se utkají v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy (D-V-D-V-D-V-D). Vítězové jednotlivých skupin se pak utkání systém každý s každým (4 utkání), vítěz této části soutěže pak vyzve 13. tým Chance ligy, se kterým se utká v sérii na čtyři vítězné zápasy.

Složení skupin

Sever: HC Draci Bílina, MOSTEČTÍ LVI, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, BK Nová Paka, HC Wikov Hronov, HC Rodos Dvůr Králové nad Labem, HC Letci Letňany.

Jih: IHC Králové Písek, HC Tábor, BK Havlíčkův Brod, HC Kobra Praha, HC Řisuty, HC Příbram, SHC Klatovy, HC Stadion Cheb.

Východ: HC Kometa Brno ´´B´´, SHK Drtiči Hodonín, HHK Velké Meziříčí, HC Bobři Valašské Meziříčí, HK Opava, HK Nový Jičín, HC ISMM Kopřivnice, SKLH Žďár nad Sázavou.

zdroj: hokej.cz