HAMAN: Nejprve se musíme dostat do patřičné kondice

Zveřejněno 06.12.2020 | Redakce
Jen velice pozvolna obnovuje tréninkovou činnost se svými ovečkami trenér Plamenů Radek Haman. K úvodní jednotce po rozvolnění vládních nařízení se druholigoví hokejisté Žďáru vydali první prosincový čtvrtek.
Trenére, předpokládám, že Vás možnost znovu trénovat potěšila?
Potěšila, ale jen tak napůl. Jsem samozřejmě rád, že můžeme opět trénovat. Horší už je, za jakých podmínek. Proto je moje radost jen poloviční.

Takže na tom, že se musí trénovat v rouškách, se nic nezměnilo?
Nemám zatím žádnou zprávu o tom, že by se něco změnilo. Můžeme být na ledě jen po deseti a v rouškách. Pro nás to znamená, že tým pokaždé rozdělíme na dvě party.


"
BUDEME TRÉNOVAT SMĚREM K MISTROVSKÝM ZÁPASŮM, KTERÉ BY SE MĚLY ZNOVU ROZJET PO NOVÉM ROCE. PRVNÍ TÝDEN BUDEME DĚLAT VYLOŽENĚ KONDIČNÍ VĚCI.

Předpokládám, že dlouhá přestávka musí být na hráčích, především jejich pohybu, vidět?
Samozřejmě, je to od nich na ledě úplně jiný pohyb. Proto toho nyní potřebujeme co nejvíce nabruslit. Byli jsme osm týdnů mimo, přirovnal bych to k situaci, když jdeme po letní přestávce poprvé v srpnu na led.

Takže především bruslení je nyní vaší prioritou?
Přesně tak, tím začneme, abychom se do toho znovu dostali. Nyní proto půjdeme spíše do kondice, u toho samozřejmě budeme pracovat i na dalších částech naší hry.

Jaký je tedy plán přípravy k tomu, abyste byli připravení na rozběhnutí druhé ligy?
Budeme trénovat směrem k mistrovským zápasům, které by se měly znovu rozjet po Novém roce. První týden budeme dělat vyloženě kondiční věci, aby se hráči řádně zadýchali.

Co bude následovat dál?
Po týdnu půjdeme do nácviků herních situací, ale nic výbušného v zápasovém rytmu, aby se nám to do těch nohou dostalo. Až postupně budeme přecházet ke kratším cvičením.

Připadá v úvahu možnost nějakého přípravného duelu?
Bavíme se hodně hypoteticky, protože situace se mění každým dnem. Předpokládám, že pokud by se rozhodlo, že už můžeme hrát, nebude na přípravný zápas moc prostoru.

Proč myslíte?
V soutěži je taková díra zápasů, že bude velká snaha zachránit ze sezony co se dá. Uvidíme, kdy do ní vůbec znovu naskočíme, zda bude play-off a podobně. Teď to vypadá, že vyřazovací část spíše nebude.

Rozumím tomu správně, že počítáte s ostrým startem?
Dá se to tak říci. Stačí si vzít za příklad profesionální soutěže. Tam v pondělí naskočili na led a v pátek už hráli zápas. To samé bude i u amatérských soutěží, kde také ihned začnou zápasy.